Šta je novo?

Diskeeper 9.0 i critical problem

vladat1

- CoH -
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
1,255
Moja oprema  
CPU & Cooler
NH-C12P SE14 , Ryzen 7 3800X
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
Kingston Fury Renegade 2 x 16 GB - 3600Mhz
GPU
ASRock Challenger Radeon RX 9070 16GB
Zvuk
S.M.L.S 8A , SMSL SU-1 , ZealSound K66
PSU
Seasonic Focus Plus 750w 80+ platinum
Kućište
HAF 912 PLUS
Monitor
Dell G2724D
Miš & tastatura
Razer Basilisk V3 , LOGITECH G403 HERO
Ostale periferije
Blue Snowball Ice,
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A53 5G
Pristup internetu
  1. Optički internet
U Diskeeperu 9.0 posle defregmentacije diska mi se javlja sledeci problem. Naime javlja mi u kartici reilabiliti pise da mi je disk c ili d Critical. Da bi se ovo resili moram da configure mft. Na engleskom lepo pise ali mi to nije jaca strana. Nikako mi ne uspeva. Ako bi neko mogao da mi kaze kako da konfigureisem MFT. :crash:

nisi bas najjasnije opisao sta te muci, ali ono sto mozes da uradis je
- da prvo snimis na cd ili dvd sve bitne podatke
- pokrenes start/run i kucas cmd i zatim otkucas chkdsk c: /r
tako proveravas c: particiju sto se tice svih vrsta gresaka. ako imas d: (e:, F🙂 particiju mozes i nju da proveris.

Verovatno ti prijavljuje da ponestaje prostora na disku rezervisanog za MFT. Možeš da povećaš (ili smanjiš) taj prostor iz Boot-time Defragmentation. Samo i pre toga valja uraditi backup 😛

znam ja kako treba samo moram da odem do kuce.....ne mogu napamet....

ovako bi trebalo:

Click Diskeeper Configuration Properties in the Diskeeper toolbar or the Configure Diskeeper task group in the Quick Launch pane, then select the Frag Shield (Paging File and MFT Settings) option. Use the Frag Shield option to configure the Master File Tables (MFTs) and paging files on your volumes, and help prevent them from becoming fragmented. Click Edit to open the Frag Shield dialog, which guides you through configuring your MFTs and paging files.

Nazad
Vrh Dno