Šta je novo?

Disk duplicate

• Začetnik teme Začetnik teme Vocko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vocko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
679
Ortak menja svoj hdd od 40gb za novi od 120gb.
Posto sam ja u guzvi sa vremenom, pa nemam vremena da odem kod njega i reinstaliram mu sistem i sve sredim da radi kako treba, treba mi vasa pomoc.

Koji softver da iskoristim da 3 particije sa ovog hdd-a od 40GB prebacim, tj iskopiram, na hdd od 120gb, a da pri tome windows ostane bootabilan tj da ortak samo ubaci hdd u masinu i nastavi da radi kao da ga nije ni vadio ?

thnx

:trust: Jel ovo trik pitanje?

Zašto bi reinstalirao sistem? Samo uradiš "disk to disk" iz Norton Ghost-a.

edit: Ako ćeš novi disk da staviš umesto starog (na isto mesto) to je sve šta treba da uradiš. Ako će novi disk da bude na drugoj grani ili na drugom kontroleru moraš posle da središ boot.ini (najlakše iz Recovery Console - pretpostavljam da ima instaliran WinXP).

Poslednja izmena:
Recimo "Image drive", imas ga npr. na Hiren's boot CD-u

zeleni_zub je napisao(la):
:trust: Jel ovo trik pitanje?

Zašto bi reinstalirao sistem? Samo uradiš "disk to disk" iz Norton Ghost-a.

Zato sto mu je sistem ****** 🙂 Instalirao sam mu sistem pre 1.5god, pa bi bio red da se uradi reinstall sa novijim OS-om, naime XP+sp1, umesto w98se.

Hvala na odgovoru.

Vocko je napisao(la):
Zato sto mu je sistem ****** 🙂

To je već nešto drugo... 🙂
I nema mnogo veze sa menjanjem diska.... 😛

Vocko je napisao(la):
Instalirao sam mu sistem pre 1.5god, pa bi bio red da se uradi reinstall sa novijim OS-om, naime XP+sp1, umesto w98se.

Ako je Win98 onda samo uradiš "disk to disk" i to je to (nema veze gde će disk da bude prikačen). Ghost će automatski da poveća particije - ostaće isti odnos veličine između particija (a možeš i ručno da upišeš veličinu).

Nazad
Vrh Dno