Šta je novo?

Discus DRG A226G admin nalog?

rseke

Slavan
Učlanjen(a)
25.06.2007
Poena
365
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700x3d
Matična ploča
ASUS Rog Strix B550
RAM
Kingston 32gb @3600
GPU
NVIDIA RTX 3080 FE
Storage
512gb + 2tb + 1TB
PSU
Chieftec 850w GOLD
Monitor
DELL G2724D
Miš & tastatura
Logitecg MX Master 2S
Laptop
Thinkpad T480s
Mobilni telefon
OnePlus Nord 2 5g
Pristup internetu
  1. ADSL
Da li neko ima neko upustvo za port forwarding i sifru za pristup admin nalogu?
Upravo dobijen modem (zamena) kod telekoma jer stari Huawei bacio kasiku.:smash::smash::crash::crash:

a za admin nalog nezna niko?

ne radi ztonpk

Pitanjce

Da li neko ima neko upustvo za port forwarding i sifru za pristup admin nalogu?
Upravo dobijen modem (zamena) kod telekoma jer stari Huawei bacio kasiku.:smash::smash::crash::crash:

Druze kako ti se manifestovalo crkavanje modema. MEni stalno gori zelena lampa i nece da predje na narandzasto (link). zvao sam 0800100100 i rekose mi da treba da mi zamene opremu. Sada sam preko dial up. :wall:

Poslednja izmena:
Meni uopste nije radio ruter a kad je dosao ovlasceni majstor,nije mogao das pristupi ruteru uopste,i to mi se sve desavalo otkad sam stavio novi firmware koji su mi preporucili.:smash::smash:

Poslednja izmena:
Dobio sam ovaj router sa Telekomovim ADSL-om i namestio sam Wi-Fi i enkripciju ali chini mi se da je signal preslab... Imam MSI L710 laptop i otishao sam sa njim kod komshije koji je udaljen 20 metara od mog routera ( bukvalno 20 metara ) i signala uopshte nema. Izmedju nas ima tri zida. Obe antene na routeru sam podigao vertikalno.
Sa istim laptopom na poslu hvatam signal od tri routera s tim da su dva od ta tri signala upotrebliva odnosno signal je nekih 30% i na jednom koji nije zashticen surf radi normalno a znam da je taj router udaljen od mene nekih 40-50 i izmedju ima tri zida... Kako to da na ovakvoj udaljenosti radi a na 20 metara i tri zida neradi ??

Admin za DRG A266G shifra ne može da se vidi ali može da se uradi bypass.
Na es forumu kažu da je ruter otvoren ko konzerva sa WAN strane, ssh,telnet, http,https.
Znachi promaja na sve strane.

es user miltern je napisao(la):
Sadrzaj polja koje sadrzi "admin" sifru, zamenite sadrzajem polja koje sadrzi "telekom" sifru, i vratite u ruter. Nakon toga se logujete kombinacijom "admin/telekom".

Ko ima vremena moze doci i do prave sifre jer imamo kljuc za niz karaktera koji cine telekom sifru.

NAPOMENA:

Obavezno obrisite korisnika "telekom" , dobro pregledajte sve ocije i isljucite mogicnost da se ruteru pristipi preko web-a ssh, http i telnet protokolima, jer je ovim Telekom sebi omogucio da bez naseg znanja radi sto god im je volja u ruteru.

Ako procitate ugovor koji ste potpisali sa Telekomom, videcete da su sebi dali za pravo da mogu bez prethodne najave i naseg pristanka da udju u nase domove kako bi ustanovili da li se ADSL koristi na dozvoljeni nacin. Sta reci.....

Imao sam prilike da vidim configuracioni file. Pass je kriptovan ali svejedno prostom copy/paste operaciom može da prođe gorepomenuti bypass.
Priča ide toliko daleko da ni telekomovi inženjeri i serviseri ne znaju šifru.

Kod mene u kraju su juče i preključe počeli da dele (st. banovci) ove Pirelli rutere. Nekome rade nekome ne. Portovi na DSLAM-u nisu konfigurisani kako treba izgleda uopšte za ovaj ruter.
Obično ne radi dsl link uopšte. Problem bi trebalo da reše danas ili sutra.

Poslednja izmena:
Za Pirelli rutere je user: telekom pass: telekom
Danas probao i radi.

To radi. Ali šta možeš da kontrolišeš. Vrlo malo toga.
Čak ni DHCP ne možeš da podesiš isl.
Možeš da upališ wireless i imash kontrolu na firewall-om.

To što je telekom otključao je dovoljno za običnog smrtnika ali ne i za advanced usera. Full kontrola se dobija za sada samo bypass operacijom.

Što ja moram da koristim samo 1 i 4 eth port. 2 i 3 su rezervisani. Jedan za IPTV a drugi za VoiP verovatno. Ako te funkcije treutno ne rade ili mi ne trebaju zašto ja ne bih koristio sva 4 porta kao switch.

Ovo je npr. moglo da se namesti na HW520S. Lepo remapiraš sve portove i milina.
IPTV im je ionako na u nekiom mestima katastrofa.

Joj kako bih ja uzeo lepo sad SBB Mix. 4Mb/s i milina. Ionako su mi National Geographic i još neke bitne kanale gurnuli u opseg koji moji stariji sharp ne hvata. Ima bruka sliku (philips katodna cev) za razliku od ovih kineskih koji imaju zrnastu. :D Ovako zakačiš onaj njio'v decoder na scart i udri. A slika kristal dok ne dođe neka plazmica a dotle puste HD.

Discovery HD. Hm. lepo bi to bilo dok ne puste Pink HD paletu a onda cela planeta može da se vrati u 20 vek.
Odoh ja u off. ali ne mari.

Poslednja izmena:
?

To što je telekom otključao je dovoljno za običnog smrtnika ali ne i za advanced usera.

Jedini propust u celoj priči je to što nisu dostupna LAN podešavanja ( bacakanje na druge IP opsege, DHCP podešavanja....) Portovi 2 i 3 su rezervisani za IPTV, dok za VoIP imate 2 priključka za telefone. Ne razumem šta advanced user treba da podešava na ruteru što ne podešava iko ko ima svoju mrežu? Možda su nam različiti kriterijumi za određivanje advanced usera :) Static route? DHCP i LAN nisu baš advanced ;). U svakom slučaju, gomila opcija je disableovana, iz prostog razloga što bi ti ruteri trebali da rade po principu - dolaze blanko, prvi startup ide preko TFTP servera odakle kupe podešavanja za usluge koje si tražio - IPTV, VoIP, ADSL... Rad uređaja bi trebala da prati nezavisna platforma koja bi dizala alarme kada se primeti smanjena ili prekinuta funkcionalnost.

Jedini propust u celoj priči je to što nisu dostupna LAN podešavanja ( bacakanje na druge IP opsege, DHCP podešavanja....) Portovi 2 i 3 su rezervisani za IPTV, dok za VoIP imate 2 priključka za telefone. Ne razumem šta advanced user treba da podešava na ruteru što ne podešava iko ko ima svoju mrežu? Možda su nam različiti kriterijumi za određivanje advanced usera :) Static route? DHCP i LAN nisu baš advanced ;). U svakom slučaju, gomila opcija je disableovana, iz prostog razloga što bi ti ruteri trebali da rade po principu - dolaze blanko, prvi startup ide preko TFTP servera odakle kupe podešavanja za usluge koje si tražio - IPTV, VoIP, ADSL... Rad uređaja bi trebala da prati nezavisna platforma koja bi dizala alarme kada se primeti smanjena ili prekinuta funkcionalnost.

Ko je rekao da je DHCP za advanced i ostalo sto si naveo. Ali ima stvari koje nisi naveo.... ;)
Ja imam Hauwei MT882 kod koga sve može da se čačka. Dobio sam čak i PPPoE pass i username od telekoma ako to oborim. Ali on je smešan u odnosu na DRG A226G.

DHCP su stvarno trebali da ostave otvorenim. Za IPTV ne bi trebalo da su 2 porta potrebna već jedan. Drugi je kako sam ja video na hg520s mapiran za VoIP ali ovde imamo i 2 izlaza za phone.

Pazi ima ista ova verizija rutera koja ima i wall i 2 phone priključka ali ova što daje telekom nema wall.

Nema tu podešavanja od telekoma na prvom dizanju. To je tako u fabrici naručeno i firmware je fabrički tako utisnut sa ovim firmware-om. Ili je neko sad na stotine tih rutera da menja firmware. To je namešteno i da radi i IPTV out of box čim se isti pusti na za to namenjenom pvc-u. Ali kažem ti ja što meni da IPTV krade eth port...kad ja recimo neću to da koristim.

Poslednja izmena:
Info iz prve ruke portovi 2 i 3 su definitvno za IPTV, jer postoje neke tendencije da uskoro podobijamo 2 stb-a po jednoj liniji ( kome parica izgura...ne verujem da nas ima ovde :mad:). Tu varijantu sa wall portom sam negde video, i, slagaću te, mislim da sam pročitao da je to port za vezivanje POTS-a, jer je navodno u sam ruter ugrađen mikrofilter iliti spliter. Ne uzimaj ovo kao ozbiljno, čini mi se da sam to negde pročitao.
Ma kada sam video web panell ovog pirelli-ja, pomislio sam da su ga napravili tako šarenog radi osnovaca i časova informatike :) Intracom jetSpeed IAD wp2 je mnogo srećnije rešenje :eyebrows:
I još samo, ona varijanta sa TFTP-om je definitivno planirana. Pitanje je vremena kada će krenuti. Ovo što je došlo podešeno, došlo je...

Poslednja izmena:
A sta je sa port forwardingom za Jetspeed IAD-Wp2, zna li neko ista o tome?

Ljudi,pomagajte - ovo Telekomovo "cudo" nema sanse da se rekonektuje preko Cryptloada ili Jdownloadera.Mislim,vec par dana se zezam s tim - probao sam raznorazne IP changere,pravio CRL fajl,trazio skripte,citao forume i nece pa nece! Sta da radim,jel resio ovo neko?Unapred hvala.

Evo pukla je sifra za admin nalog na ovom ruteru. Bas je dugo trajala:)

Sifra je sledeca: tzlkisonpk

Spasao si mi dva dana zivota sa ovim postom :) .
Inace, ako se promeni sifra za admin nalog - internet ne radi.

Poslednja izmena:
@Miljan

Iz licnog iskustva ti mogu reci da ako se promeni sifra za admin nalog internet radi podjednako dobro kao i sa default sifrom. Pre ce biti da si promenio neka podesavanja rutera koja nisi trebao.

@Vatcslav

Da bi reconnect radio potrebno je sledeće (metoda uspešno isprobana u jDownloaderu) :

1. Sa adrese http://www.rpworld.de/page_programme_routerreconnect.html skinuti Universal UPNP reconnect. Raspakovati ga u željeni direktorijum.

2. U jDownloaderu otići u Settings - > Modules - > Reconnect - > External. U delu Command (use absolute directory paths) uneti putanju do RouterReconnect.exe fajla. Čekirati Use special executer for Windows.

3. Logovati se na ruteru kao admin. Ukoliko nisi ništa menjao username je admin password je tzlkisonpk. Otići u Advanced podesavanja i tamo naći opciju (ikonu) Universal Plug and Play. U okviru nje čekirati opciju Allow Other Network Users to Control Discus's Network Features. Nakon toga će ti reconnect raditi (naravno potrebno je u jDownloaderu čekirati opciju za reconnect koja se vidi na priloženoj slici). Po potrebi, ako koristiš windows firewall u exceptions stavki, je potrebno čekirati UPnP Framework.

Tako podešeno reconnect radi kod mene bez problema.

Prilozi

• 1.png
    1.png
    46.5 KB · Pregleda: 2,098
@Miljan

Iz licnog iskustva ti mogu reci da ako se promeni sifra za admin nalog internet radi podjednako dobro kao i sa default sifrom. Pre ce biti da si promenio neka podesavanja rutera koja nisi trebao.

Isto pricam iz licnog iskustva...
Dakle, nista vise sem copy/paste-a sifre sa korisnika telekom u config fajlu nisam uradio. Nakon restarta na dugme, i vracanje sifre na staro, sve je proradilo. Probao u dva navrata. E sad, jedino ako takva promena preko config fajla nije legitimna, mada sam imao full pristup ruteru.

Da li je neko uspeo da proba FXS portove i podesi neki SIP da radi?

Ovako treba podesiti za remap 2 i 3 porta za LAN:

k36usj.jpg

Samo da potrvrdim da je i meni reconnect proradio kad sam iskljucio sw firewall. Da li je bezbedno da ga ostavim iskljucenog?

Da potvrdim da i pored iskljucenog firewall-a i ukljucenok Upnp-a na Jetspeet-u nece da radi prilozeno uputstvo!

Da li neko zna kako da se izvuce iz rutera password za autentifikaciju koji se dobija od telekoma za ostvarivanje konekcije .Username ima i zavrsava se sa @xdsl.telekom.yu
dok password nikako ne mogu da izvadim iz rutera.

Nazad
Vrh Dno