Šta je novo?

DirectX11?

Učlanjen(a)
04.12.2010
Poena
425
Imam par pitanja oko ove nove "tehnologije" na grafickim kartama,sta je to uopste i kako se to "pali",koje igrice to podrzavaju?

Skoro sam uzeo nov racunar,AMD Phenom II X2 555,asus M4A87TD/USB3,asus ati5770,4gb rama 1600MHz.... Prosli je bio krs tako da nesto i nisam mogao pokretati sa njim.
Vidim da moja grafika ima podsku za taj novi DX11 pa mi nije najjasnije kako to na najbolji nacin iskoristiti u igricama?

Isto tako pitanje oko podesavanja u Catalist C Centru,sta je tu potrebno ispodesavati da izvucem maksimum iz grafike? I koja podesavanja da namestam u igricama,onaj anti-alasing(nadam se da sam dobro napisao) i ostalo,da uvek idem na najveci broj? I da napomenem da monitor nemam,umesto njega je LCD TV koji je HD Ready i racunar je povezan sa HDMI kablom...

Koristi google malo za DX11 igre i informacije u vezi istog.

Za CCC ne diraj nista nije potrebno nista podesavati.

Antialiasing podesavas tako da imas zadovoljavajuce performanse, neces u svakoj igri moci da upalis AA s kartom koju imas a da je frejmrejt zadovoljavajuci.

directx 11 je u windwsu 7 i ako imas windows graficku koja ga podrzava i ako igras igricu koja radi u directx 11 onda je to to.
Ja catalyst stavim na balanced ako igrica ima jaka podesavanja za antialiasing x8 i anisotropic x16 onda chekiram use application setting ako igram neku igricu koja nema to onda stavim na x8 aa i na x16 anisotropic.
Jedino mi je super sample uvek ukljucen mada ne znam da li to nesto znaci ako su u igricama ukljuceni. On mi je uvek skroz ukljucen i mipmap na high quality. Standard podesavanja su mi kazem najcesce na balanced, mada ako pojacas na x8 ili vise u ccc onda on automatski stavi na custom u standard podesavanjima.
Ja mislim da je maximum to super sample ukljucen podeseno da igrica odluci a u njoj najvise sto mozes podesis. A mozes ti i da iskljucis u igrici a da namestis u ccc kako hoces. Nisam bas merio razliku.
Ne znam sta se desava kada se ukljuci na x8 aa u ccc i x8 aa u igrici ukljucivao sam ali nisam mogao da provalim razliku jer mi je i ovako skroz iscisceno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno