Šta je novo?

DirectX

zox-td

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2005
Poena
304
kako da uradim update dx-a ...

Navodno imam instaliran dx 9.0c

skinuo sam najnoviji dx sa

http://www.softwarepatch.com/windows/directx.html ... znači mart 2008.

i nakon instalacije i restarta i svega u dx fileovi su i dalje iz 2001. i 2004.

a sve to sam pokrenuo zbog heroja III-ke ... pri instalaciji skenira sistem i ne prepoznaje dx ... igra blokira čim se pojavi uvodni ekran ...

inače, komp sam reinstalirao pre skoro dva meseca, formatirao hdd, podelio particije, sve najnovije instalirao, ali me ne sluša directx

hvala unapred za bilo kakvu pomoć ;)

Poslednja izmena:
Heroji 3 ne prepoznaju dx jer je noviji, samo klikni next :)
Inace njima treba mislim DX7 ili tako nesto...

EDIT:
Pardon, tek naknadno videh da ti igra blokira... Onda nemam resenje, meni ovako radi.

Poslednja izmena:
Moguce je da problem uopste nije u dx-u vec u hardwareu ili drajverima.

Postoji program DXremover ili tako nekako. Mali program uz pomoc koga ces ukloniti DirectX iz sistema. Tek onda ce proci full instalacija onog koji instaliras.

našao sam dosta programa koji rade uninstall directx-a, ali ne znam koliko je rizično upuštati se u takav poduhvat ... možda u safe modu da probam ... nisam sa nikada igrao sa ovakvim stvarima ... šta ako zabrljam, pa moram reinstall XP-a ... jaoooo

Svakako napravi neki backup. Da ne budem ja kriv... Sistem restore neka je ukljucen.
Ne bi trebalo biti nikakvih problema.

Samo kucas u google-u directx redistribute files i skines reda 50 mega svih mogucih verzija directx pa sve do marta 2008... i to je to...

Samo kucas u google-u directx redistribute files i skines reda 50 mega svih mogucih verzija directx pa sve do marta 2008... i to je to...
Nekada zaista nece da updateuje pojedine fajlove i jedino resenje je uklanjanje svih fajlova i onda instalacija nove verzije DirectX-a.

neee, izgleda da mi grafička crkava lagano ... sad uključih Astral tournamet, ne zahteva preterane performanse, ... zacrneo se ceo ekran uz šetajući kvadrat "Not input support" ... čujem muziku u pozadini, a nakon par pritiskanja esc-a pojavio se desktop ali u 800x600 rezoluciji i sve radi vrlo usporeno ... ponovo startujem igricu i izleti kvadrat "Create surface () failed" ...

sve ostalo radi normalno, word, excel, muzika, surf (ff) ...

možda je stvarno problem u hardveru, konkretno u grafičkoj (Ati Radeon 9200) :wall: ... ko što reče PeraNS ... instalirao sam Omega drivere ... uffff, dođe mi da uzmem bejzbolku i sve ću ovo da polupam ... :smash:

reinstaliraj ti to lepo sve od nule. a moze i bejzbolka :)

@zox-td: a jesi probao sa Compatibility modom? Tesko da je to do dx-a... E da, to cerupanje dx-a iz sistema je strasno gadno na XP-u (ja sam to jednom radio i reinstalacija package-a nije prosla). Sigurno ima softvera koji bi to odradio "u fulu" ali 'ajde ti pogadjaj da li ce pasti reinstalacija sistema posle toga ili nece... :trust:

sad probah compatibility mode, podesih na win 98, rezoluciju itd ... neće, ponovo blokira ...

da nije do bios-a možda, imam verziju 2.20, a najnovija je 3.30 (valjda) ... mada sve više sumnjam u grafičku, zameniću je ... reinstall mi je poslednja opcija ;)

@zox

Pozajmi od nekoga graficku, instaliraj najnovije drajvere za istu pa probaj. To je najbezbolniji nacin da utvrdis sta je u pitanju.

Nazad
Vrh Dno