Šta je novo?

DirectX Video Acceleration (DXVA)

illidan

Nenadmašan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
2,205
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, ek nucleus cr240 dark, phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2, presonus eris 3.5, akg k712 pro balanced, fiio ft1 balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h2o
Monitor
asus vg27aql1a
Miš & tastatura
mchose l7 pro, kbd.fans tofu65 e-white, cream soda switches, gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet
After a long wait... Microsoft finally releases the patch for WMP10 to enable hardware acceloration for video cards that support it!

This update enables Microsoft DirectX Video Acceleration (DXVA) of Microsoft Windows Media Video (WMV) content in Microsoft Windows Media Player 10 for video cards when the drivers of those video cards are designed to take advantage of this feature.

The graphics adaptor must support this DXVA update. For more information, contact the driver vendor for the latest driver that supports DXVA. The content must be WMV-HD (Windows Media Video High Definition) clips (720p and 1080p) with a frame rate that is less than or equal to 30 frames per second.

Prior to installation, your MUST have this patch installed already!

Artz je napisao(la):
Ajmo ponovo :) Procitaj jos jednom njegov post ;)
Dao je link do patch -a koji mora da se instalira pre novog patch -a koji omogucava akceleraciju HD-WMV. Ako se ne instalira prvi patch dolazi do gresaka prilikom instaliranja novog patch -a. Link do novog patch -a moze da se nadje na linku koji sam postovao gore.
ups, nisam pazljivo citao :S:
u pravu si, potrebno je i ovo:
http://download.microsoft.com/downl...c0/windowsmedia10-kb888656-x86-global-enu.exe

HDTV materijal ima 50/60 fps.... koncno... ko kaze da je 24-30 fps dovoljno (upravo iz tog razloga reziseri se ubise da nadomeste ovaj nedostatak ima o tome na netu texta da ne idem u OT).

Sve navedeno redom instalirao na masinu sa ATI 9600 XT i zauzece CPU se povecalo za nekoliko procenata, a temperatura GPU se povecala za 4 stepena.Vizuelno nista primetno.
Ima li jos nekih iskustava?

bandzo je napisao(la):
Sve navedeno redom instalirao na masinu sa ATI 9600 XT i zauzece CPU se povecalo za nekoliko procenata, a temperatura GPU se povecala za 4 stepena.Vizuelno nista primetno.
Ima li jos nekih iskustava?
A pustao si HD video, pa je za vreme playback-a povecano zauzece i temperatura procesora, ili ti je tako u idle.

Pustao sam DVD, DivX i TV kartu (Leadtek XP 2000-u pretecem softveru ima opcija da se cekira WMV acceleration).
Sta se konkretno podrazumeva pod WMV-HD ?

bandzo je napisao(la):
Pustao sam DVD, DivX i TV kartu (Leadtek XP 2000-u pretecem softveru ima opcija da se cekira WMV acceleration).
Sta se konkretno podrazumeva pod WMV-HD ?

To bi trebalo da bude Majkrosoftova verzija HD (High Definition Video) standarda. A ta zakrpa ne bi trebalo da utice na prikaz DivX i DVD sadrzaja vec samo na prikaz WMD-HD sadrzaja, odnosno da smanji zauzece procesora prilikom dekodiranja a ne da utice na kvalitet prikaza.

Ovaj patch su prvenstveno cekali korisnici novih Nvidia 6600 i 6800 kartica (ne svih 6800 kartica jer je na njima dekodiranje WMV-HD ne radi). Sa njim kod mene 'Step into liquid' HD trailer radi sa oko 50% zauzeca procesora, dok ranije nisam mogao da pustim bez seckanja (kao nekad DivX na 300Mhz :) ). Imam Barton 2500+. Nove kartice imaju i posebne funkcije implementirane u cip koje daju bolji prikaz DVD materijala, ali za to opet treba poseban software, a to je naravno Nvidia -in DVD dekoder.

Problem kod svega ovoga je sto je Nvidia obecala akceleraciju DVD i WMV-HD materijala 'Out of the box', a kao sto vidimo neke stvari dobijamo tek sad, dok za druge moramo posebno da placamo (DVD dekoder).

Nazad
Vrh Dno