Šta je novo?

DirectX problem

Maximuss #27

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.04.2005
Poena
319
Nova masina, kupljena pre par dana,
Athlon X2 4200+, MSI 560 chipset, Asus Radeon 2600XT......i DirectX pravi gresku kad se pokrenu igrice, 3dMark, izbaci d3dx9_31.dll greska i nece da pokrene nista....updateovan je DirectX na Avgust 2007, najnoviji driveri za chipset, 7.9 Catalyst sa Patchom......WTF is going on?

Ja sam imao slican problem sa Oblivion-om.
Posle reinstalacije sistema sam snimio DX avgust 2007, i pojavljivala mi se ista greska.
Zatim sam snimio DX koji se nalazi na disku sa igrom i sada nema nikakvih problema iako je starija verzija.

Ma prijatelju, probao sam i DX sa Airborne, sa Bioshock-a, sa Rogue Trooper-a, sa 10 razlicitih igara i ista stvar...

Ne znam sta da ti kazem, meni je ovako uspelo.

Poslednja izmena:
d3dx9_31.dll greška? Auuuuu, vraćaj taj kompjuter odmah, to je kvar na CPU!!! :d

Ime fajla d3dx9_31.dll sve govori. DirectX nije konačan, nego mu MS povremeno dodaje DLL-ove sa imenima d3dx9_31.dll, d3dx9_32.dll... (i ne pitajte me zašto svi ti DLL-ovi nisu u standardnoj distribuciji, to pitajte MS). Izgleda da nije dovoljno da se samo ubace nego moraju da se instaliraju.

Rešenje je ovde: http://www.toymaker.info/Games/html/d3dx_dlls.html

Poslednja izmena:
Pa moze covek prvo da zameni memoriju i grafiq, pa tek posle da proglsi procesor mrtvim 😉

d3dx9_31.dll greška? Auuuuu, vraćaj taj kompjuter odmah, to je kvar na CPU!!! :d

Ime fajla d3dx9_31.dll sve govori. DirectX nije konačan, nego mu MS povremeno dodaje DLL-ove sa imenima d3dx9_31.dll, d3dx9_32.dll... (i ne pitajte me zašto svi ti DLL-ovi nisu u standardnoj distribuciji, to pitajte MS). Izgleda da nije dovoljno da se samo ubace nego moraju da se instaliraju.

Rešenje je ovde: http://www.toymaker.info/Games/html/d3dx_dlls.html

Nije upalilo, i dalje ista greska, u DX diagu mi prijavljuje da DDI to low i nece da radi test za DX9, dok DX7 i DX8 prolaze, i kaze da skinem nove drivere, tj hardware not supported......
.....a novijih drivera nema...

Poslednja izmena:
Nije upalilo, i dalje ista greska, u DX diagu mi prijavljuje da DDI to low i nece da radi test za DX9, dok DX7 i DX8 prolaze, i kaze da skinem nove drivere, tj hardware not supported......
.....a novijih drivera nema...
Počisti potpuno DirectX, ima tih alata a bilo je i ovde saveta. Skini najnoviji DirectX9, instaliraj ga a potom pogledaj u sys koje dll-ove imaš a onda instaliraj i one koje nemaš. Ako ne radi i posle toga probaj sa nekim starijim drajverima. Nisu najnoviji uvek i najkompatibilniji sa svim komponentama.

Poslednja izmena:
Dakle podigao novi system, formatirao hdd, instalirao DirectX i ne radi, zvao servis, rekli : to je do graficke....i zamenili je, ja dosao kuci, i ono isti problem!

A da odneseš njima celu mašinu pa nek' oni trljaju glavu?

Ili je cela serija grafičkih felerična, ili taj drajver ima problem (jesi probao sa nekim malo starijim?) ili je nešto na tom kompu u sudaru sa nečim drugim, ali šta?

jel imas instaliran net framework 1.1 ?

Ima ako neka igra koristi managed DirectX.
Ali u ovom slučaju nema.

Dakle podigao novi system, formatirao hdd, instalirao DirectX i ne radi, zvao servis, rekli : to je do graficke....i zamenili je, ja dosao kuci, i ono isti problem!

Kada reinstaliraš win, instaliraj drajvere sledećim redosledom:

1. drajver za čipset (ploču) - najnoviji
2. DirectX
3. drajver za grafičku karticu
(ostalo)...... za ostale uređaje nije bitan redosled.

Sredio sam sličan problem pre neki dan, nisu bili instalirani drajveri za ploču, nego su ostali default MS...

Još jedna stvar - ako ti u instalaciju windows-a nije uključen SP2, prvo instaliraj njega, pa drajvere za ploču, directx,....

Nazad
Vrh Dno