Šta je novo?

DirectX i Programiranje

Preeky

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2000
Poena
645
Zanima me jel se neko ovde bavi Directx programiranjem (ddraw ili direct3d) i odakle uci i koju literaturu poseduje ako se bavi .

Ako neko ima nekakvu literaturu za directx 8.0 osim sdk
radi razmene znanja bilko bi kul da pozajmi ;]
U zamenu mogu da nabavim "Tricks od Windows Game Programming Guru" (directx7) i "Zen of Direct3d Programming"(directx8)

I jel ima neko da moze da pribavi iz inostranstva par knjiga o directx-u ako mu neko dolazi da po nekom naruci ??
Treba mi hitno platio bi mu za knjige sve po protokolu

znam problem, bavio sam se malo programiranjem u d3d ali jedino sto sam nalazio je iz sdk i mnoooogo tutoriala na netu. Tada sam procesljao pola grada trazeci neku literaturu i cak su mi u mikro-u tada rekli da kod nas uopste ne postoji prevod nijedne knjige na tu ili slicnu temu, a ne znaju da li ista postoji na engleskom, tako da ostaje ti ono iz inostranstva.

btw nesrecna avantura zavrsila se prelaskom na ogl, i mogu ti reci da nema za dzabe titulu "best documented api" - no nevasno za tvoju pricu

uss srecno i ne odustaj

happyface:)

Pa i mene zanima isto sto i tebe samo za VB.
Kako da dodjem do tih knjiga koje imas ?
:D

Jebi ga, za sad ne umem bolje, al to sto umem u VB nije za *******ciju.

Uskoro ce na www.divx-digest.com biti postavljen i moj divx player kakav do sada verovatno nisi video ... sve je napisano u VB-u. Sacekaj jos neki dan pa kazi da je VB shit posle pogleda na player.

E, zaboravi da te pitam sta ti je to Preeky ?

Da to nije mozda kurcic po naski, a ???:D

Za VB je dobar i SDK (skida se sa Microsoftovog).
Na nvidia.com ima dosta korisnih primerchica, kako za DX tao i za OGL i nisu specifichni za nvidia kartice.

jc denton je napisao(la):

Jos jedan ovakav izlet i baj baj,uzdrzi se ovakvih stvari.

jc denton je napisao(la):

:) eh decko nesto se mnogo nervirash ?

Vidi se da se neki ljaxe newbi koji ima ogranicenja shvatanja ;)
Ubuduce nemoj da postujesh ako ne razumesh u cemu je poenta.

Pre svega nisam ja reko da je vb -shit nego da mozesh da se slikash sa njim ako hocesh da se bavish DirectX programiranjem
prevenstveno mislim na d3d .Tu nema sta da trazish sa takvim smesnim alatima nego uzmi Visual C++, a ti sto ti radish u Visual Basicu i mislish da mozesh sve :D to je tvoj problem.
Sigurno si do sad naleto na gomilu problema koje bi u c++ uradio za sekund a predstvljale su ti problem pri pisanju tog tvog DIV-X playera u vb-u.

zar se u vb-u pise?

happyface:)

Ej, ajde batali *******ciju, ja nisam zato ovde dosao ...

...ako sam ja 'ljaxe' onda si ti verovatno 'superiorni C++ programer' ...

da prekratimo stvar, vozi dalje ...

Preeky je napisao(la):
:) eh decko nesto se mnogo nervirash ?

Vidi se da se neki ljaxe newbi koji ima ogranicenja shvatanja ;)
Ubuduce nemoj da postujesh ako ne razumesh u cemu je poenta.

Ovakva vrsta prepucavanja ne dolici ni ovoj temi ni ovom forumu. Ni jedan korisnik nema pravo da unutar thread-a vredja drugog - pa makar dodavao smajli nakraju. Od mene imas zuti karton za ovo - u buduce koristite Private Message za ovakav tip prepucavanja (u kom se koriste ovi termini). Raspravu o razvojnim alatima slobodno postujte ovde - ali je vrsite civilizovano i bez karakterizacija user-a!

Sto se mene tice, kao da nista nije ni bilo ...

Malo je on mene pogresno razumeo, pa je bilo fajtanja za dzabe...
S moje strane nema zamerke ...

Nazad
Vrh Dno