Ćao svima... nisam znao u koju rubliku da stavim ovaj tred, niti znam kako da precizno opišem problem koji imam.
Nisam neki iskusan gejmer, ali pomalo se razum i HW, nisam nikada imao sličan problem.
Imam ryzen 5 2400g i RTX 6060 12GB. Novo Chieftec 650W napajanje i 16Gb RAMa kojeg sam testirao, trebalo bi da je sve u redu sa njim.
U nekim igricama, samo nekim, sistem krešuje.
Čini mi se da je problem sa pločom. Ali kada korisnim integrisano grafičku, nemam nikakavih problema (mada ne mogu pokrenuti igrice, osim Minecrafta 🙂). Na CPU nisam menjao pastu, ali mislim da nije to problem. Temperature su stabilne, RTX 6060 prolazi Furmark. Još jedna igra u kojoj krešuje je Beam NG Drive, ali samo ponekad. Koristim dva monitora, tačnije Hisense TV i montor, oba na 60Hz. Windows 10 redovno updateovan.
Spaliti sve i preći na konzolu 🙂?!
... gore sam napisao RTX 6060... radi se o grafi RTX 3060 🙂. Najnoviji drajveri (mada ne verujem da su oni problem, jer bagovala je FIFA i sa GTX 1060).
Ako ovom tredu nije mesto u ovoj grupi, neka moderatori reaguju 🙂
Nisam neki iskusan gejmer, ali pomalo se razum i HW, nisam nikada imao sličan problem.
Imam ryzen 5 2400g i RTX 6060 12GB. Novo Chieftec 650W napajanje i 16Gb RAMa kojeg sam testirao, trebalo bi da je sve u redu sa njim.
U nekim igricama, samo nekim, sistem krešuje.
- Sa 1060 6Gb u Need For Speed je brljavilo po ekranu, izlazile su po ekranu neke čudne linije, toliko da je nepregledno bilo gledati i igrati.
- Prodao sam tu grafu, uzeo od druga RX 580 8gb, Need For Speed radi normalno, FIFA 23 krešuje, komp vremenom se zamrzne, ne pomaže ništa neko gašenje na dugme.
- Na kraju sam kupio RTX 6060... Normalno pokreće igrice, Need For Speed radi kao podmazan, ali kod FIFA 23 prijavljuje DirectX grešku: DirectX function "findClosestMatchingMode" failed with DXGI_ERROR_NOT_FOUN ("When calling IDXGIObject::GetPrivateData, the GUID passsed in is not recognized as one prevously passed to g IDXGIObject::SetPrivateData or g IDXGIObject::GetPrivateDataInterface..." Ima još teksta u poruci.
Čini mi se da je problem sa pločom. Ali kada korisnim integrisano grafičku, nemam nikakavih problema (mada ne mogu pokrenuti igrice, osim Minecrafta 🙂). Na CPU nisam menjao pastu, ali mislim da nije to problem. Temperature su stabilne, RTX 6060 prolazi Furmark. Još jedna igra u kojoj krešuje je Beam NG Drive, ali samo ponekad. Koristim dva monitora, tačnije Hisense TV i montor, oba na 60Hz. Windows 10 redovno updateovan.
Spaliti sve i preći na konzolu 🙂?!
... gore sam napisao RTX 6060... radi se o grafi RTX 3060 🙂. Najnoviji drajveri (mada ne verujem da su oni problem, jer bagovala je FIFA i sa GTX 1060).
Ako ovom tredu nije mesto u ovoj grupi, neka moderatori reaguju 🙂
Poslednja izmena: