Šta je novo?

DirectX 9.0C instalirati ili ne....??

Boris Lozac

Uticajan
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
1,505
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x + Arctic Freezer 36 Black
Matična ploča
ASUS Prime B-450 Plus
RAM
32GB (2x16GB DDR4 3200mhz dual channel)
GPU
GIGABYTE AMD Radeon RX 7600 8GB 128bit GV-R76GAMING OC-8GD
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500gb + 870 EVO 1tb
PSU
520W Seasonic MII Evo Bronze
Kućište
NZXT H500
Monitor
Gigabyte GS27F
Miš & tastatura
ROG STRIX Impact II wireless / Keychron V2
Ostale periferije
Driving Force GT
Mobilni telefon
Pixel 6
Kao sto kaze tema, znaci da li da ga stavljam, da li cu dobiti neko poboljsanje u Richard Burnsu i drugim igrama, ili da ostanem na 9.0B...?

Naravno da ces dobiti, neces na perfomansama koliko ces na kvalitetu slike ;)
Pozdrav...

Da, nego mislim da sam cuo negde da je los 9.0c, da nesto bagira, isto kao SP2... znaci definitivno ga treba instalirati....
E da i ako ga budem stavljao, da li prvo drajvere za Ati nove, pa DirectX, ili obrnuto...?

Samo ako imas direct x 9 kompatibilnu kartu. Mislim.

9200 se 128 mb, 128 bitna, ne znam da li je DirectX 9 kompatibilna........
sta na kraju, da instaliram ili ne, posto sam mislio kad dodjem gajbi da to odradim..??

Boris Lozac je napisao(la):
Da, nego mislim da sam cuo negde da je los 9.0c, da nesto bagira, isto kao SP2... znaci definitivno ga treba instalirati....
E da i ako ga budem stavljao, da li prvo drajvere za Ati nove, pa DirectX, ili obrnuto...?

Ne baguje.
Prvo drajveri za plocu, pa DirectX pa drajveri za VGA. Valjda novi(ji) catalysti i nece da se instaliraju pre DX-a, bar je takvo upozorenje.

Poslednja izmena:
Sa 9.0c mi ne radi nijedan program za TV,sem DScaler-a.

Nemoj da njaske..... mada ja samo i koristim DScaler, ok, u cemu je jos los, kakav je za igre, jel ima poboljsanja....???

Boris Lozac je napisao(la):
9200 se 128 mb, 128 bitna, ne znam da li je DirectX 9 kompatibilna........
sta na kraju, da instaliram ili ne, posto sam mislio kad dodjem gajbi da to odradim..??

Jeste kompatibilna u smislu toga da ce raditi i DX9 naslovi (kljakavo:)), ali u osnovi je to DX8.1 kartica i ne podrazava nista od DX9 efekata.

Ma stavi ga opusteno - od 10tak racunara raznih konfiguracija na koje znam da su ljudi stavili novi dx rade bez problema. Nisi imao neke velike koristi ni od 9.0b sa tom grafickom ali i dalje mozes igrati novije igre sa malo losijim performansama [citaj slabijim podesavanjima] doduse ali bez problema pretpostavljam - tako je i sa ovom verzijom - ako igra zahteva taj dx, bez njega je neces pokrenuti (e.g. CoD:UO), pa ti vidi.

E pop****o sam!!, znaci sve sam uradio kako treba, znaci prvo sam unninstalirao stare drajvere, pa sam instalirao DirectX 9.0C, pa onda 4.9 drajvere..
Ali... nije mi se instalirao DirectX, znaci kad sam krenuo da ga instaliram, bilo je kao klick Next to install, i cim sam kliknuo kao vec gotovo, kao files installed are ready to use, a nije ni poceo da ga instalira, znaci odma je kao bilo gotovo, tako da tu nesto nije u redu... Sad kad pogledam u DXDIAG pise mi DirectX 9.0B!! i pise da je neki .DLL star i da treba da reinstaliram Directx.... a u Richard burnsu mi se gube teksture, znaci treperi, ono nema ograde pa se pojavi.. itd.... znaci nervoza!!!
Sta nisam dobro uradio, i u cemu moze da bude problem... a DirectX sam probao i sa Digital CD-a i sa Bug-ovog.. i ista stvar... znaci kao odma ga instalira, ni ne trazi da restartuje komp, nista... ajde pomagajte... mrzi me sad da se vracam na stare drajvere....

Ona ..._redistribute verzija? Mozda je to i jedina u stvari... Nebitno. Sada si raspakovao arhivu i spremni su ti fajlovi za instalaciju dxa. Idi na c:\ e sad budi dzedaj i snadji se gde ti ih je stavio, nadji folder dx... >setup.exe i instaliraj ga. Ili jos jednom pokreni tu arhivu i pogledaj gde ga stavlja - c:\nesto verovatno.

Da, da redist, ali nece, kad kliknem na dxsetup.exe kao instalira a ustvari nije....

iskopaj sa neta direct-x removal ili tako neshto (direct-x ne mozhe da se uninstallira, ali ima malih programchitja koji ga brishu iz sistema) i onda skini taj dx koji imash i instalirash lepo najnoviji 9.0c...

samo proveri da li BASH imash d-x 9.0c (ili ga skini sa MSa ili sa neke najnovije igrice) da ne radish ceo posao da bi na kraju instalirao 9.0b ili 8.1 :wall:

Agilni je napisao(la):
Sto lepo ne stavis SP2?

Nemam pojma, mnogo se glupira taj SP2..... ja imam V2096 SP2, i radi mi odlicno koliko ga vec imam, a taj novi je samo probleme doneo koliko vidim....
A koji K***c nece da se instalira ovaj 9.0C, mislim kakva je fora sad tu da skidam neke Removal-e da bi ga instalirao, sto bi se cimao toliko, zasto ne moze najnormalnije da se instalira kao dosadasnje verzije...???!!

d-x instalacija prvo proverava prethodnu instalaciju d-x, pa vrshi update. ako ti je prethodna instalacija na neki nachin shebana on netje uraditi reinstall. moj primer je bio kada je devojka na mashini pokushala da instalira igricu DRIVER koja ima D-x 6 i uspela, ali je d-x otishao u 3 lepe. i naravno nije hteo da predje posle na 8.1 ni na 9.0
pa sam reshio bash sa d-x removal-om.

MS je to...

Auu, cimanje mi je to sad strasno, videcu mozda stavim SP2, ili ce 9.0c sacekati do sledeceg reinstaliranja windowsa....

Ja i dalje imam jedan DivX film koji ne moze da se pusti kada se stavi DX9.0 ili noviji, radi samo sa DX 8.1 ili starijim. Da ne poverujes!!! :wall:

Jel si probao da promenis output u MPC-u? DX7, DX9 itd?
Ili sa drugom (novijom) verzijom ffdshow-a?

hmmm ja sam instalirao SP2 ali mi je i dalje DX9.0b,... mozda je ovo beta sp2,... ali da bude stvar jos jaca skinuo sam sa net-a dx9.0C koji zauzima nesto oko 150kb ... ne znam sta je to reci ima neki setup koji se starta i nista.... opet ostaje "B".. sta je za reci ? pozza

to od 150kb bi trebao da bude installer...
kada si online startujesh ga a on ode na ms sajt i pochne da ti skida dx9.0c...
koji sigurno nije 150kb...

Nazad
Vrh Dno