Šta je novo?

DirectX 9.0 & Catalyst 03.0

Cekaj, DX9 neka beta, RC ili sta?

S obzirom da nigde ne pise ni alfa, beta, RC ili nesto slicno treba da je final, a i drajveri su WHQL tako da je final najverovatnije.

Jos samo da izadje neki 3Dmark2003 ili nesto slicno pa da Max odradi testove.

Skida se.... :) Da vidimo sta je to....

shagrath je napisao(la):
Ja sam skinuo neki dxwebsetup kad sam njega startovao prijavio je da treba da skine nekih 8MB, sto je i uradjeno :D Inace, kod mene pise da je final (system information/directx diag)

Da, to je verovatno ono sto je potrebno za tvoj sistem. Ovo je kompletna verzija, daklem za NT i W9x/ME platforme, pa je zato i toliko veliki fajl.

||NeX|| je napisao(la):
Javite šta je to tačno.

DX9 full

upravo sam instalirao na 98-ici i u dxdiag-u nema ni jednog "znacica sa uzvikom". Znaci to je to! Ne beta, ne RC vec full.
Voleo bih da cujem MAX-ovo misljenje.... :wave;

Ajde ko je skinuo oba i ako je voljan neka kaze da mogu ja to da pokupim od njega poshto je jelte malko glomazno za dl:(

Nikako ne instalirajte DX9-prave probleme!

byMaX je napisao(la):
Nikako ne instalirajte DX9-prave probleme!
Meni ne pravi nikakve probleme,skinuo sam instalirao ,onda sam skinuo i nove drajvere 3.0 za radeon 9700 pro pa onda ove ati demose i screensaverse koji rade samo uz podrsku dx9.0 to je cudo nemam reci za opis boom

Upravo sam ga skinuo ... pa cu probati ... ako se ne javim ponovo - onda sve radi kako treba. Ako se javim - pravi probleme :)

Skinuo catalyst 3.0 i direct X 9.0

Sve radi kako treba zasad, osim 3dmarka 2001se na R9000.

Javlja da nije instaliran dx8.1...

soda je napisao(la):
ATI je izdao 2 verzije catalyst drivera, za R9500, R9700 i za ostale ATI ove modele...

Ja sam instalirao ovu drugu, naravno.
sem ako nisu uncertificatctp;

Ukratko, radi.

XP SP1, Club3D 8500LE. Prethodno su bili instalirani Catalyst 2.5 i DirectX 8.1b. Prvo sam instalirao DX9, pa Catalyste. 3D Mark 2001se daje identicne rezultate u obe kombinacije - razlika je dvadesetak poena, i to u korist DX 8.1 i Catalyst 2.5. Mozda mi se cini, ali mi 3D prikaz deluje nekako lepse sa novim drajverima. Uglavnom, nikakvih problema nema ni u igrama ni u 2D aplikacijama.

Ashley je napisao(la):
Ukratko, radi.

XP SP1, Club3D 8500LE. Prethodno su bili instalirani Catalyst 2.5 i DirectX 8.1b. Prvo sam instalirao DX9, pa Catalyste. 3D Mark 2001se daje identicne rezultate u obe kombinacije - razlika je dvadesetak poena, i to u korist DX 8.1 i Catalyst 2.5. Mozda mi se cini, ali mi 3D prikaz deluje nekako lepse sa novim drajverima. Uglavnom, nikakvih problema nema ni u igrama ni u 2D aplikacijama.
Neznam ali i meni se cini ili je tako da 3d deluje nekako lepse!

...instalirano sve po propisu, prvo DX9, pa Cat.030,
slika izgleda malo kvalitetnije, sve radi bez greske posle dva dana testa,
ali 3DMark mi podbacuje na istim setovanjima za 300 poena.
GV R9700 Pro Maya II
3Dmark 2001SE b330
14009 3DMarkova
Pozdrav

Izvini

Ali da li je moguce da ti dobijas tako mali skor sa 9700 karticom, mislim ne zelim da te uvredim, ali toliko bije Ti 4200 malo overclock-ovan. Koja ti je masina u pitanju ako smemo da znamo...

Re: Izvini

jazza je napisao(la):
Ali da li je moguce da ti dobijas tako mali skor sa 9700 karticom, mislim ne zelim da te uvredim, ali toliko bije Ti 4200 malo overclock-ovan. Koja ti je masina u pitanju ako smemo da znamo...
I mene interesuje koja mu je masina zbog cistog uporedivanja sa mnom ali to je verovatno skor na defaultu :wave;

Re: Izvini

jazza je napisao(la):
Ne zavisi skor samo od kartice nego i od procesora - odete lepo na Result Browser na sajt 3DMark ( odnosno sada Future Mark ) pa uporedite po karticama, pa po procesorima itd...i tacno znate gde ste.

14000 sa 9700 je otprilike na nivou 2,4GHz za P4. Cisto poredjenja radi ja sam recimo sa 2,0GHz i 9700 imao oko 11500, sto je sasvim u okvirima ostalih rezultata, a sa 4200 oko 10000 sa istim procesorom.

Prema tome razlika u 3DMark score-u izmedju 4200 i 9700 uopste nije dramaticna. Dramaticna razlika se javlja kad 9700 pokrene svoje adute, a to su visoke rezolucije (12x10, 16x12) pa FSAA, pa 4x-8x-16x Aniso - e tu vise ni jedna NVidia ne moze da prati vec samo zabode glavu u pesak...:hump: O:)

Re: Re: Izvini

Kokos je napisao(la):
I mene interesuje koja mu je masina zbog cistog uporedivanja sa mnom ali to je verovatno skor na defaultu :wave;

...pa evo ovako stoje stvari:
Asus A7V333 bios 1015
Athlon 1700 T-bred A
Kingmax 2700 CL 2.5 (trenutno)
GV R9700 pro MAYA II
Chieftec 360W HPC
2X Maxtor 40 Gb
CD Teak 40X
CD Teak W540 E
Samsung SyncMaster 1200 p itd.
Prethodno imao winfast Ti 4400 na default score u 3dMark 11900,
max 3DMark bio oko 13300 na 1700@1800 sa kartom 310/710,
a score sa Radetom pri istom setovanju 1700@1800 je 14500, to je i score prijavljen na futuremark. Inace Rade ladno radi na 365/355, e onda sledi malo poboljsanje, ali ni izdaleka tako dramaticno kao sa podignutom FSB na 10X180. Malo bolja Mem. i ode preko 15000.
Poz.

Cekaj Vidi Pazi Evo Gledaj

totalna zbuna

imam radeon all in wonder BUILT BY ATI u jednoj od mashina, u drugoj Gigabyte 8500 full u treoj 9000 isto gigabyte

znaci trba da skidam tri razlicite ver. driver-a?!

imam konstantan problem sa tv-tuner-om

kada instaliram original driver-e dobije mm 5.0 tv radi ko lud ali DVD secka kada se pojavi titl tj. i nema u podesvanjima overlay

kada instaliram ctalyst 2.2 i new wdm, DVD je besprekoran ali mi tv tuner ili zablokira ceo kompjuter ili resetuje sam

e sada mi je ATI obecao resenje
kada sam izabrao na find drivers na BUILT BY ATI WinXp i ALL-IN-WONDER-RADEON direktno me shibnuo na Catalyst 3.0 a vi mi sada kazete da to nije to :cuss:

Catalyst 2.3 driver-i su mi tako srubili kompjuter pod 9000-rkom da se i dan danas oporaljam. Sve sam mislio, da je i RAID i memorija i plocu sam zamenio dok nisam ukapirao da su :cuss: driver-i

jesam li ja baksuz ili je to bilo pravilo

najozbiljnija pomoc mi je potrebna za ovo oko tv tuner-a

MAXX?! :wave;

g00die je napisao(la):
Cekaj Vidi Pazi Evo Gledaj

totalna zbuna

imam radeon all in wonder BUILT BY ATI u jednoj od mashina, u drugoj Gigabyte 8500 full u treoj 9000 isto gigabyte

znaci trba da skidam tri razlicite ver. driver-a?!

imam konstantan problem sa tv-tuner-om

kada instaliram original driver-e dobije mm 5.0 tv radi ko lud ali DVD secka kada se pojavi titl tj. i nema u podesvanjima overlay

kada instaliram ctalyst 2.2 i new wdm, DVD je besprekoran ali mi tv tuner ili zablokira ceo kompjuter ili resetuje sam

e sada mi je ATI obecao resenje
kada sam izabrao na find drivers na BUILT BY ATI WinXp i ALL-IN-WONDER-RADEON direktno me shibnuo na Catalyst 3.0 a vi mi sada kazete da to nije to :cuss:

Catalyst 2.3 driver-i su mi tako srubili kompjuter pod 9000-rkom da se i dan danas oporaljam. Sve sam mislio, da je i RAID i memorija i plocu sam zamenio dok nisam ukapirao da su :cuss: driver-i

jesam li ja baksuz ili je to bilo pravilo

najozbiljnija pomoc mi je potrebna za ovo oko tv tuner-a

MAXX?! :wave;

nemam bas iskustva sa ostalim Ati kartama, ovo mi je prva Rade karta, ali ti mogu reci da sve informacije u vezi Ati-ja koji brljawy dobijam na :
www.rage3d.com tj. na njihovom forumu. Mislim da sam video tvoj problem negde na listi.
Ali evo instaliracu Miro PCTV, pa cu ti napisati ako ima problema.

...sve radi apsolutno savrseno, a probao sam i 10-tak igara,
takodje bez ikakvih problema,vezanih za kompatibilnost i sl:)

Nazad
Vrh Dno