Šta je novo?

Direct3D igre blokiraju PC

M

Miki

Guest
Imam GF 4800 Ti SE (MSI) i bez obzira na drivere ( probo sve od 41.07 do 44.03 pa cak i beta 44.46 sa guru3D sajta) Direct3D igre mi zamrzavaju PC na 10tak ili vise sekundi kada ukjlucim AA 2x, dok na AA4xS rade igre bez problema. OpenGL igre rade bez problema bez obzira na AA. Prvo sam pomislio da nije u pitanju temperatura GPU i memorije posto sam OC karticu, GPU 300MHz i memoriju na 650MHz, medjutim kad sam sve vratio na default, GPU 275MHz i memorija 550Mhz, desavalo se opet isto, takodje da naglasim da se zamrzavanje desavalo i pre OC. Igre na kojima se desava blokiranje su AvP2 i AAO... Jos jedino nisam probao reinstalaciju igara, neznam dali bi to pomoglo.

Koja ploca je u pitanju i koji AGP port ima na sebi?

Ploca je MSI K7T266 Pro (MS-6380), AGP 4x, instalirani poslednji VIA 4in1 4.48 driveri. Ukljucen je fast write u BIOS-u. Iskljucivanje istog nemenja nista.. jos uvek blokira. Kartica nedeli IRQ nisacim. Pokrenio sam Direct Draw i Direct3D testove u dxdiag-u i sve je proslo bez problema. Jednostavno me zanima dali je ovo driver ili hardware problem.
Da napomenem, ovu karticu sam uzeo pre nesto vise od mesec dana, prethodna je bila GF2 GTS, i na njoj nije bilo takvih problema.
Eh da... OS je XP Pro.

evo i link za MB

http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=27&MODEL=MS-6380

Vrh Dno