Šta je novo?

Dimm ddr2 memorija

Sallee

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
319
Imam dve ram memorije geil od po 1gb na 800mhz one imaju cas latency 4, i sada hocu da kupim jos dve kingston od po 1gb ram memorije, te kingston imaju od 6 i od 5 cas latency... interesuje me ako bih kupio od 6 cas latency da li bi geil mogle da rade na 4 a ove kingston na 6??? Da li bih imao nekih problema zbog toga? Ili bih trebao da geil spustim na 6 da rade kao kingston? Geil nema ddr2...

- Ne, ne bi mogle 2 na CL4 A dve na CL6 (ili CL5). Sve bi morale da rade kao najlosije, dakle sva cetiri modula bi morala da rade na CL6 (ili CL5 zavisno sta kupis).
- Jedini porblem koji bi mogao je da se ploca i te nove memorije "ne vole" pa da nece da rade zajedno (uopste ili kako treba) ali to se ponekad desava i nije neko pravilo... lutrija (sa verovatnocom vecom da ce raditi nego da nece, ali)
- Geil ces morati spustiti da radi kao Kongston na istim latencijama i taktu. Ne mogu ove i one memroije u jednom kompu raditi razlicito ako su zajedno (u isto vreme) ubodene u plocu.
- Sta ti znaci ono na kraju "Geil nema ddr2"? Htio si reci da nema za kupiti Geim modula na ddr2, 800MHz, CL4 ? Jesi gledao na http://www.pcberza.rs/oglasi/ ? Tu ima dosta prodavaca koji "valjaju" polovne (naravno da su polovne) a potpuno ispravne ddr2 memorije.

to sam se i ja setio u medjuvremenu da ne mogu ove i one memroije u jednom kompu raditi razlicito ako su zajedno (u isto vreme) ubodene u plocu. Ja sam nasao DIMM DDR2 1GB 1066Mhz CL5 Kingston HyperX,KHX8500D2/1G jeste da radi na 1066mhz ali radice kod mene na 800mhz i mislim kada se spusti frekfencija mogu raditi bez problema na 4 latency...

Proveri prvo ti njima napone na kojima jedna i druga rade, narocito ta 1066 na kom na ponu radi kad je 1066 a na kom kad je memorija ta (brza, nova) na 800.

Kada sm malo pogledao jer ja imam još ddr2 OCZ sa 4,4,4,15 na 2.1v a imao sam i kingstona na 1066v koji takođe radi na 2.2v možda i imaš sreće da ti rade latencije na 4. A možda imaš i nesreće da neće.

Nazad
Vrh Dno