Šta je novo?

DIMM 1GB DDR2/667MHz Apacer AM1 CL5

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Kakva je ova memorija? Konkretno, ogromnih 22 evra je jeftinija od Kingstona sto za 2GB iznosi citavih 44 evra. Ima 10 godina garancije za razliku od Kingstona koji ima life-time. Vredi li ustedeti?

Apacer DDR2/800 kosta koliko i Kingston DDR2/667. Kako vam se cini ova varijanta?

Da, citao sam te tvoje poruke ali ne znam da li to moze svaka tako ili si ti samo ubo neki extra primerak. Dalje, ne razumem se toliko u setovanje tajminga, ja bih verovatno samo malo klokovao komp, odnosno onoliko koliko moze samo sa podizanjem FSB-a, bez diranja napona, tajminga i ostalih cuda.

Cija je marka APACER ?

A i nema da se uzme 533 nego samo 667 tu gde ja planiram.

Poslednja izmena:
Da li je ta memorija sa zlatnim hladnjacima. Ako jeste ja je imam vec 6 meseci i radi na 800 bez problema, moze i vise testirao sam do 850 nisam hteo vise da se igram zbog box hladnjaka na procu.

Uh, Civil, tek kad je MackOpolo "udario" reply samo video tvoju poruku. Desilo mi se par puta u poslednje vreme, ne znam da li je do foruma ili... Nebitno.

Koliko sam ja upoznat, Apacer na 533 u večini slučajeva ide na 800MHz, još su u maju prošle godine tesirali DDR2 memorije (mislim da je bilo u Digital!) kada se pojavila AM2 platforma i ovaj Apacer je pokupio dosta preporuka. Nije isključeno da su se u poslednje vreme pojavile i bolje memorije.
I ja primećujem da uglavnom sada prodaju Apacer 667, ali zaista ne znam kako se ta memorija ponaša.

Pošto je prošlo 10ak dana od tvog pitanja, da li si nabavio neku memoriju?

Ne, jos nisam uzeo nista, neke subjektivne stvari me sprecavaju da pazarim novu masinu i po svemu sudeci to ce se desiti tek za minimum mesec i po dana. Ali zanimam se, bolje na vreme nego u poslednji cas.

Prosto mi je bila neverovatna razlika u ceni izmedju Apacera i Kingstona. Kingston je sada neverovatno pojeftinio, verovao ili ne za 30 evra i sada kosta jedva nesto vise od 90 evra (!?) a Apacer je jeftiniji za 5 evra... tako da sada razlika i nije neka... ono ranije je bila ogromna razlika...

@mackOpolo Inace, ne znam da li i kakve hladnjake ima zato sto to u cenovniku ne pise a ti verovatno govoris o 533 memoriji a ja o 667.

Ja nisam imao mnogo sreće sa tom memorijom i klokovanjem celija iz potpisa. Mada, i nemam pojma o klokovanju pa sam samo dizao fsb nisam dirao tajminge, ostavio sam ih na automatskom setovanju. Trenutno ga držim na 3888Mhz (24*162). Osim ako nešto nisam prevideo, memorija neće više od 667 u ddr režimu odnosno 166 fsb. Mada, možda je problem i u krš napajanju (KME "500w", privremeno) a možda ni procesor ne može više.

Ne, jos nisam uzeo nista, neke subjektivne stvari me sprecavaju da pazarim novu masinu i po svemu sudeci to ce se desiti tek za minimum mesec i po dana. Ali zanimam se, bolje na vreme nego u poslednji cas.

Prosto mi je bila neverovatna razlika u ceni izmedju Apacera i Kingstona. Kingston je sada neverovatno pojeftinio, verovao ili ne za 30 evra i sada kosta jedva nesto vise od 90 evra (!?) a Apacer je jeftiniji za 5 evra... tako da sada razlika i nije neka... ono ranije je bila ogromna razlika...

@mackOpolo Inace, ne znam da li i kakve hladnjake ima zato sto to u cenovniku ne pise a ti verovatno govoris o 533 memoriji a ja o 667.

Ne, Ne bas o 667 oni su kao neki golden sample munje i fazoni
Kod mene u kompu rade opusteno na 800

Ma taj Apacer je shit gori od Kingstona VR 533, ali ima sasvim dobru cenu. Onaj na 667 Mhz se jedva klokuje preko 800, a taj na 800 jedva da moze 900 Mhz da izvuche. Iskreno, sa Kingston VR memarom sa Micron D5 chipovima sam izvlacio 900-950 Mhz sa CL4 4-4-12 2T na AM2 platformi.... ploca je bila Abit KN9 Ultra. Apacer 667 netje preko 850 na DFI Infinity Ultra M2. Ne trpi voltaze od preko 2.1 v i radi na prilicno labavim tajminzima, CL 4 ili CL5.
Corsair VS mislim da je bolje resenje, a nazivne oznake tipa 533, 667 i 800, skoro da ne znace nista.

Apacer 1Gb na 800Mhz CL5 sa 10 god garancije dodje bruka jeftino,tek nesto preko 80e.
Dokle to ide,jel probao iko?
Uostalom i tih 800 je dovoljno danas za recimo jedan E4300.

Vrh Dno