Šta je novo?

dimljeni kingston ddr2 ram

Markomaniax

Čuven
Učlanjen(a)
16.06.2008
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
pola jezgarni jui-hwong 6000
Matična ploča
iskljucivo armirana
RAM
za sliku, jeste
GPU
GFUJ
Storage
imam shupu i podrum
Zvuk
licni beatboxer
PSU
jok, macki
Kućište
Ei Nis
Monitor
crt gorenje tv bez daljinca
Miš & tastatura
comodore + mis sa 386 kompa sa jednim dugmetom
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
Probelm koga ima drugar pa mislio da se konsultujem sa elder-ima ovog foruma.

Pre par dana je kupio modul od 1gb kingston ddr2 ram na 800mhz za svoju phenom x2 masinu u kojoj je vec imao jednu takvu ali simm (ne kao dimm koju je kupio).

Logicno , kada je dodao novi modul u kombinaciji sa starim , komp je odbijao da se upali, isprobao je samo novi dimm (koga je ubacio umesto simm) i komp je proradio.

Misleci da je mozda do slota za ram , ubacio je sada i onaj stari simm zajedno sa tim dimm-om i spalio taj novi dimm modul.

Ne bi ni provalio da bi moglo da bude do toga da ga ja nisam pitao.

E sad , problem je u sledecem:
Kada je otisao da reklamira memoriju u prodavnici u kojoj je kupio , rekli su mu da je njegov komp imao elektricni udar/kratak spoj i da takva ostecenja ne kace garanciju.

Pitanje sada za one sa iskustvom u pravima potrosaca:
Kolika prava i sta on moze da uradi povodom toga, i ko nije u pravu u svemu ovome? Nije mu frka za 1000 i kusur din ali kaze da su ga iscimali bzvz i da iz principa hoce i on sad njih 😛

fala i zifeli!

e ok , hvala na odgovoru 🙂

on je lud covek onda. moram da se vidim sad sa njim da ga malo puknem po glavudzi :smack:

Da stvarno, kakav SIMM - DIMM? Uzeo je single sided ili low profile modul? Ili ploca ima DDR2 i DDR3? Meni nije logicno da se ne upali kad ubacis novi modul uz stari. Da nije mixovao DDR2 i DDR3 ili nagurao modul u pogresan slot.. dok je komp bio upaljen? :d Jel se vidi da je gorelo na modulu?

nisam licno video (jos uvek) ali on kaze da se vidi a video je verovatno i prodavac. moram da se vidim sa njim da bih znao tacno kako stvari stoje , posto on zna da bude lazov 😛

Nazad
Vrh Dno