Šta je novo?

dimljeni kingston ddr2 ram

Markomaniax

Čuven
Učlanjen(a)
16.06.2008
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X & scythe mugen 5
Matična ploča
Asus TUF B550-Plus
RAM
G.Skill Ripjaws V 2x16Gb kit
GPU
Red Devil AMD Radeon™ RX 6900 XT Ultimate 16GB GDDR6
Storage
M.2 NVMe Intel P660 1TB ; WDC 6TB 3.5 SATA III 256MB 7.200 Gold
Zvuk
Asus Essence STX II & Edifier 75w neki zvucnici
PSU
Corsair AX860i 80+ Platinum
Kućište
Lian Li Lancool II Mesh C RGB TG Snow edition
Monitor
ASUS TUF Gaming VG27AQ1A 170Hz
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3 & Keychron V6 custom PBT Hot swap RGB Pro Braon lubed QMK
Ostale periferije
Xbox ONE joypad
Pristup internetu
  1. Optički internet
Probelm koga ima drugar pa mislio da se konsultujem sa elder-ima ovog foruma.

Pre par dana je kupio modul od 1gb kingston ddr2 ram na 800mhz za svoju phenom x2 masinu u kojoj je vec imao jednu takvu ali simm (ne kao dimm koju je kupio).

Logicno , kada je dodao novi modul u kombinaciji sa starim , komp je odbijao da se upali, isprobao je samo novi dimm (koga je ubacio umesto simm) i komp je proradio.

Misleci da je mozda do slota za ram , ubacio je sada i onaj stari simm zajedno sa tim dimm-om i spalio taj novi dimm modul.

Ne bi ni provalio da bi moglo da bude do toga da ga ja nisam pitao.

E sad , problem je u sledecem:
Kada je otisao da reklamira memoriju u prodavnici u kojoj je kupio , rekli su mu da je njegov komp imao elektricni udar/kratak spoj i da takva ostecenja ne kace garanciju.

Pitanje sada za one sa iskustvom u pravima potrosaca:
Kolika prava i sta on moze da uradi povodom toga, i ko nije u pravu u svemu ovome? Nije mu frka za 1000 i kusur din ali kaze da su ga iscimali bzvz i da iz principa hoce i on sad njih :p

fala i zifeli!

e ok , hvala na odgovoru :)

on je lud covek onda. moram da se vidim sad sa njim da ga malo puknem po glavudzi :smack:

Da stvarno, kakav SIMM - DIMM? Uzeo je single sided ili low profile modul? Ili ploca ima DDR2 i DDR3? Meni nije logicno da se ne upali kad ubacis novi modul uz stari. Da nije mixovao DDR2 i DDR3 ili nagurao modul u pogresan slot.. dok je komp bio upaljen? :d Jel se vidi da je gorelo na modulu?

nisam licno video (jos uvek) ali on kaze da se vidi a video je verovatno i prodavac. moram da se vidim sa njim da bih znao tacno kako stvari stoje , posto on zna da bude lazov :p

Nazad
Vrh Dno