Šta je novo?

Dilema?

supersk

Slavan
Učlanjen(a)
11.03.2005
Poena
309
Pozdrav
Imam jednu malu dilemu (a mozda i trilemu :d ).
Komp mi je povezan sa sony RX70 mini linijom i mogu reci da sam zvukom zadovoljan (svojevremeno je imala i dobre kritike na audio sajtovima). Ali posto nemam mnogo iskustva o tome sta je dobar zvuk a ukazala mi se prilika da prodam doticnu interesuje me da li moze za te pare (110jura) da se kupi kvalitetan 2.1 sistem koji ce da zvuci isto tako (a bilo bi pozeljno i bolje)???
Sad se sigurno pitate zasto bih je prodavao ako sam zadovoljan - pa zbog toga sto ne koristim ni cd ni dek ni tuner vec mi je jednostavno prikljucena na komp, pa steta da zvrlji tek tako a nekome bi trebalo sve ovo.

I uopste, da li je po vama bolja varijanta kvalitetan 2.1 ili ovakvo resenje u vidu ove linije ili sl.
A trilema je - da li moze za te pare+izvesna doplata da se kupi neki 5.1 a da je pristojan?

Za 110 eura teško da ćeš nabaviti dobar 2.1 sistem, zato vozi to što imaš.

ZoNi je napisao(la):
kako to mislis? pa, moze da se nadje za 50ak evra odlican 2.1 sistem...

Onda se tvoj i moj doživljaj odličnog debelo razlikuju.

Proveri neke Altec Lansing 5.1 sisteme, super se cuju.

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
@ sale: vidis na linku u potpisu zvucnike koje ja imam (bili oko 55evra, valjda)... stvarno nista ne bih mogao da im zamerim...

Zoni, ako se ne varam ti znaci imas lodzija x220, e sad interesuje me tvoje misljenje (posto si ocigledno zadovoljan sa istim) ne u odnosu na druge 2.1 sisteme, vec u odnosu na kucne muzicke stubove - da li mogu da se porede po kvalitetu (opet da napomenem da je zvuk ovog sony-a poprilicno dobar! tako da nemoj da poredis sa nekim shimiku "linijom" sa buvljaka :d )

Sale, ako se vec razumes u problematiku koji bi onda 2.1 sistem preporucio a da je slican ili malo bolji od npr. ovog sony-a (i koje su pare u pitanju)?

supersk je napisao(la):
Zoni, ako se ne varam ti znaci imas lodzija x220, e sad interesuje me tvoje misljenje (posto si ocigledno zadovoljan sa istim) ne u odnosu na druge 2.1 sisteme, vec u odnosu na kucne muzicke stubove - da li mogu da se porede po kvalitetu
znas kako... ja imam jednu Aiwa mini liniju, koja, po mom misljenju, ima dobar zvuk... ovaj Logi sistem ima definitivno bolji, puniji i svakako jaci zvuk...

uglavnom, svi koji su culi kod mene kako to zvuci, bili su veoma zadovoljni... koristio sam ga par puta i za neke manje zurke (kad su zvucnici bili nakaceni na laptop) i sve je radilo super!

supersk je napisao(la):
Zoni, ako se ne varam ti znaci imas lodzija x220, e sad interesuje me tvoje misljenje (posto si ocigledno zadovoljan sa istim) ne u odnosu na druge 2.1 sisteme, vec u odnosu na kucne muzicke stubove - da li mogu da se porede po kvalitetu (opet da napomenem da je zvuk ovog sony-a poprilicno dobar! tako da nemoj da poredis sa nekim shimiku "linijom" sa buvljaka :d )

Sale, ako se vec razumes u problematiku koji bi onda 2.1 sistem preporucio a da je slican ili malo bolji od npr. ovog sony-a (i koje su pare u pitanju)?

Slušao sam dosta Logija, Alteca i Jazza pre recimo dve godine i ni sa jednim nisam bio zadovoljan, iako su mnogi pobrali odlične kritike i na ovom sajtu. Ipak su sve to gejmerski setovi kojima je primarna namena da "gruvaju" i za igre su dobri ali za slušanje muzike su kante.
Moj ti je savet da pre nego što se zaletiš i kupiš bilo šta, pokušaš negde da čuješ to što kupuješ i uporediš sa zvukom koji ti je poznat sa tvoje mini linije.
Ne znam koja su tvoja očekivanja u vezi zvuka, ali ako slušaš dosta muzike ostani na tome što imaš ili štekuj kintu pa kupi neki pravi Hi-Fi, makar i polovan.

Prodaj ti liniju dok možeš (ako je zaista samo tako koristiš), i onda polako gledaj šta ćeš kupiti. Pogledaj i Logitech X-530 (5.1 sistem), trebalo bi da su manje od 90€.

Ja imam sličnu kobinaciju kod sebe kući (samo AIWA mini linija + obični TEAC 80/2 zvučnici) i "kompleniji" zvuk ćeš dobiti sa nekim 2.1-5.1 sistemom. Eventualni problem će ti biti snaga sistema.

Nazad
Vrh Dno