Šta je novo?

Dilema

C-H-O-T-Y

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
319
Evo ja sad nesto gledam u kutiju od graficke i vidim na njoj pise ASUS EN 7300LE 128MB,PCI-E.Ajde reko da vidim kako ce da je detektuje u mom kompu kad vidim iznenadjenja:

Otvorim Device Menager i tamo pise GF 7300LE,256MB,otvorim desktop properties kad tamo GF 7300LE,256MB,instaliram najnoviju verziju Everesta Home Edition i tamo isto pise GF 7300LE,256MB...

U cemu je sad fora,jel to EN 7300LE ili GF 7300LE? Da li ima 128MB ili 256MB?

Kazem svuda mi u kompu prijavljuje kao GF 7300LE sa 256MB ali mi na kutiji pise EN 7300LE.

Mozda su mi graficku kad su sklapali komp stavili u drugu kutiju pa mi je tako dali.Gledao sam u uputstvima za graficku,ali tamo pise samo za instalaciju drajvera i nista vise.

Ae ko zna neka malo bolje ovo objasni.

Jeste,bas su da otvaram nedelju dana star komp i zagledam koja je graficka ubodena u koji slot.🙁

***,jel ima neki drugi nacin? Na kraju,kome da verujem,"kutiji" ili device menagerima?

U pitanju je Gf7300LE a EN7300LE je Asus-ova oznak modela, kao sto MSI ima NX7300 i sl. Sto se tice kolicine memorije sigurno imas 256MB i verovatno si dobio kutiju od druge kartice, a mozda je i u fabrici doslo do greske prilikom pakovanja. To mozes proveriti lako po serijskom broju koji postoji i na kutiji i na samoj kartici i morali bi da budu identicni. Proveri i videces o cemu je rec.

Znaci,nema sta da se plasim,to je sigurno graficka sa 256MB-a.To mi je bilo vazno,ali ne znam ni sta sam se uspanicio,kada mi svuda na kompu prijavljuje 256MB.

Ali bacite pogled na ovo: http://www.dataparadiset.com/product_info.asp?pid=36126

Ovde pise da je to 128Mb,a koliko vidim izlazi za DVI,klasican VGA izlaz i TV je kao kod mene.

Sta im je bre,samo unose zabunu...

Mozda su mi graficku kad su sklapali komp stavili u drugu kutiju pa mi je tako dali.
Ma da, a kada ides u prodavnicu uvaljuju ti plazma keks u kutiji od jaffa-e 😀

Jeste,bas su da otvaram nedelju dana star komp i zagledam koja je graficka ubodena u koji slot
A sto da ne? 😀 Hoces da ti donesem srafciger? :eyebrows: Ili da ga otvaramo pajserom? 😛

Poslednja izmena:
Разлика у количини VRAM-а ти највероватније ионако не значи ништа јер је картица преслаба да би могла да искористи 256MB, поготово што ми се чини да је у питању картица са 128MB VRAM-а која због Turbo Cache-а позајмљује још тол'ко од системског RAM-a.

Poslednja izmena:
Ma da, a kada ides u prodavnicu uvaljuju ti plazma keks u kutiji od jaffa-e 😀

A sto da ne? 😀 Hoces da ti donesem srafciger? :eyebrows: Ili da ga otvaramo pajserom? 😛

U cemu je sad fora? Koji ti je opet? Jel sam ja rekao da su me zaje8ali u ComTech-u? Nisam! E pa,onda nemoj da navaljujes... Lepo pitam ljude u cemu je fora,a ti uleces i otvaras mi komp pajserom :d

Eh,da na kutiji pise TurboCache 512MB...

Oce li neko da mi pojasni to pozajmljivanje memorije?

U cemu je sad fora? Koji ti je opet? Jel sam ja rekao da su me zaje8ali u ComTech-u? Nisam! E pa,onda nemoj da navaljujes... Lepo pitam ljude u cemu je fora,a ti uleces i otvaras mi komp pajserom :d

Eh,da na kutiji pise TurboCache 512MB...

Oce li neko da mi pojasni to pozajmljivanje memorije?

Ae, bre, zezam te malo, dosadno mi bre.... Nemoj da se palis, salim se, zamisli kada bi svi bili samo ozbiljni, ovo ne bi bio forum nego citulje, a to ne zelimo. 😀

Opusti se, nemoj da mislis da ja tu nesto, samo se zezam 🙂
OK? :wave:

A sta kazes na to da izbrises koju poruku u sanducetu,pa da mogu da ti posaljem ja makar jednu privatnu poruku?

A sta kazes na to da izbrises koju poruku u sanducetu,pa da mogu da ti posaljem ja makar jednu privatnu poruku?

Evo, izbrisao sam, ima mesta za 9 poruka, pa nemoj da preterujes 😀

Sala, opet 🙂 😀

Bas je bajato,ali sam pokupio dosta informacija...

evo slican problem, imao sam ATI x1300 256mb koju je sistem "ladno" prepoynavao kao 512Mb, nesto je stuckalo itd pa sam je zamenio za GF Leadtek 7300LE 256Mb, sad ceo komp super radi bez problema, nish ne stuca i slicno (ja ne igram prezahtevne pucacine, ROme total war i slicno je moj fax :=) ), e sad, i ovu 7300 mi sistem u device menageru vidi kao 512Mb (na kutiji pise "expandable to 512Mb"). Imam 1Gb DDR-a pa pretpostavljam da je to ybog "pozajmljivanja"???

Evo i mene posle malo duzeg vremena:

Treba mi konkretan odgovor: Da li je bolja Asus GF 7300LE ili Asus Ati Radeon X550?

Nazad
Vrh Dno