Šta je novo?

Dilema za konfiguraciju

Boskovic

Čuven
Učlanjen(a)
22.04.2002
Poena
619
Treba drugu da sklopim komp koji ce se nekih 90% vreemena koristiti za filmove i igre(prvi mu je komp i nije strucnjak za 3dmark i fps ali voli da se igra), a ostalih 10% ucenje racunara :D:D:D i pomalo archicad i autocad(student gradjevine).

E sad, ja sam kao suzio izbor ali bi bilo dobro da neko upuceniji doradi jer nisam ni ja neki ekspert a i ne znam bas tacne cijene u BG.

Racunar ce biti kupljen u BG i top cijena za sve je 900e bez pp(normalno).

Evo sta sam ja kao uzeo u obzir:

CPU: XP1600+ ; Cell1700mhz ; P41,6A
MB: GA VRXP+ ; MSI KT3 Ultra ; Asus P4533
RAM: 2x128mb DDR
COOL: TT7+ ; TT9 ; Titan ; Spire FridgeRock

HDD: Maxtor d740 6l(40gb) ; IBM 120gxp(?gb)
CD-RW/DVD: neka combo varijanta(njegova zelja)

MONITOR: Samsung 757p ili 955b(on bi radje i losiju 19"-velicina je bitna :))
GRAFIKA: ??? 440 pa navise ; gf3 ; ati8500

Slobodno dajte i alternativne predloge, zato sam i stavio ovaj post.

samo u vezi monitora: 957p, ostalo je sve stvar izbora, s tim sto bih ja izbegavao p4celerone

Za igre, filmove i DivX, obavezno AMD kombinacija, a monitor, kao sto je kolega pomenuo 957P.
Maxtor 40 gb iz D740X serije
grafika GF3 Ti200 ili GF4 Ti4200.
Ostalo je OK.

ibegavanje

izbegavanje u sirokom luku za P4 Celeron

D740x cete tesko naci, jer se ne proizvode vec dugo. Moja preporuka je DM9+, ali njega nema u verziji od 40gb vec od 60. 40gb ima DM8, ali njega izbegavaj obavezno, jer se previse kvare (jedan od najgorih HD-ova po tom pitanju ikad).
Obrati paznju kod monitora jer 957p iako su nekada bili ok, sada su ocaj. Probao sam oko 10 komada posto sam hteo da ga uzmem za sebe i svi su imali ocajnu konvergenciju na desnoj strani ekrana. Ako nadjes neki koji nije "made in china" mozda i postoji neka nada.
Neznam koje su maloprodajne cene GF3 i 8500(le), ali radeon definitivno vise nije karta za izbegavanje, s obzirom na sredjenu situaciju sa driverima. Ako je GF3 jeftiniji, uzmi ga, ali ako su tu negde 8500le je mnogo bolja karta. GF4Ti4200 je ipak oko 2x skuplji od 8500le, a po performansama u igrama nije puno brzi (inace imam i jednu i drugu kartu) , tako da se 8500le prilicno isplati.

<Mancha> je napisao(la):
D740x cete tesko naci, jer se ne proizvode vec dugo. Moja preporuka je DM9+, ali njega nema u verziji od 40gb vec od 60. 40gb ima DM8, ali njega izbegavaj obavezno, jer se previse kvare (jedan od najgorih HD-ova po tom pitanju ikad).
Obrati paznju kod monitora jer 957p iako su nekada bili ok, sada su ocaj. Probao sam oko 10 komada posto sam hteo da ga uzmem za sebe i svi su imali ocajnu konvergenciju na desnoj strani ekrana. Ako nadjes neki koji nije "made in china" mozda i postoji neka nada.
Neznam koje su maloprodajne cene GF3 i 8500(le), ali radeon definitivno vise nije karta za izbegavanje, s obzirom na sredjenu situaciju sa driverima. Ako je GF3 jeftiniji, uzmi ga, ali ako su tu negde 8500le je mnogo bolja karta. GF4Ti4200 je ipak oko 2x skuplji od 8500le, a po performansama u igrama nije puno brzi (inace imam i jednu i drugu kartu) , tako da se 8500le prilicno isplati.

:D:D:D

Moj post je od pre 6,5 meseci.

Ma namerno sam uzeo "najbudjaviji",posto sam hteo nesto da isprobam.Nisam hteo da kvarim ove novije...zbrka

Vrh Dno