Šta je novo?

Dilema X-230 - SW-G25 - FC330

FTN

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
Planiram da kupim neki 2.1 sistem do 60evra. Mislim da je ovo najbolji izbor koji se moze naci za te pare. Sta mi preporucujute?

Dodatna pitanja:

1) Posto smatram da ovi zvucnici nisu toliko savrseni, da li je neophodna kupovina zvucne karte s obzirom da imam noviju maticnu plocu Asus P5Q-Pro

2) Svidjaju mi se i MICROLAB SOLO-2 ali se plasim da necu ostvariti dovoljnu snagu zvuka jer nemaju vufer, prvenstevno mi je bitno da kad slusam muziku i gledam filmove imam upecatljiv dozivljaj snage zvuka, cistina manje vise.. Sta mislite?

Pozdrav

Kupi G25, sjajni zvučnici za te pare, verovatno najbolji do ~50€.

Što se zvučne kartice tiče, kada se na G25 (pošto sam ih imao u dva navrata, a još uvek ih imaju tri prijatelja, obe sestre i devojka) muzika pusti preko npr. Creative Live! 5.1, zvuči dosta dosta bolje od Realtek integracije. Naravno, i integracija će lepo zvučati, ali se zaista primeti razlika, a Live! i nije neka investicija, mislim da ih ima po oglasima za ~15€, možda 20€, što je skroz OK.

Kupi G25, sjajni zvučnici za te pare, verovatno najbolji do ~50€.

Što se zvučne kartice tiče, kada se na G25 (pošto sam ih imao u dva navrata, a još uvek ih imaju tri prijatelja, obe sestre i devojka) muzika pusti preko npr. Creative Live! 5.1, zvuči dosta dosta bolje od Realtek integracije. Naravno, i integracija će lepo zvučati, ali se zaista primeti razlika, a Live! i nije neka investicija, mislim da ih ima po oglasima za ~15€, možda 20€, što je skroz OK.

Pa evo i ja nesto gledam i najverovatnije uzimam G25. Zvucna moze sacekati koji mesec dok ne dobijem na kladionici ;)

Hvala ! :)

Od svega sto si naveo, najkvalitetniji ti je solo2, ali posto neminovno zelis woofer, uzmi FC330. Nijedan od tih 2.1 kompleta nema kvalitetan frekventni opseg, ali za te pare, niko nije ni lud da ga nudi. Najgore je ako ocekujes za te pare mocan zvuk a jednostavno to ne moze i mnogo je razloga zasto ne moze.

Od svega sto si naveo, najkvalitetniji ti je solo2, ali posto neminovno zelis woofer, uzmi FC330. Nijedan od tih 2.1 kompleta nema kvalitetan frekventni opseg, ali za te pare, niko nije ni lud da ga nudi. Najgore je ako ocekujes za te pare mocan zvuk a jednostavno to ne moze i mnogo je razloga zasto ne moze.

Zasto mislis da su FC330 bolji od G25?

Poz

Zasto mislis da su FC330 bolji od G25?

Poz

Ne mislim da su drasticno bolji, jer u tom rangu PC zvucnici su veoma slicni po kvalitetu. Sta god od ovoga da uzmes, dobices priblizno isti rezultat. Najbolje bi bilo da poslusas ta nekoliko modela, pa da sam odlucis, a da ove komentare uzmes sa rezervom. Ipak ces ti da ih slusas. FC330 uopste nema visokotonac a cini mi se da je malcice jaci (sto uopste ne treba da bude presudno), za G25 ne znam kakvo je stanje, i ako ga ima, ne treba ocekivati neki kvalitet.

Maksimalan kvalitet zvuka koji ta integrusa moze da da ces izvuci instalacijom ASIO4ALL drajvera (ne utice ni na koji nacin na drajver za zvucnu), instalacijom odgovarajuceg plug-ina za Winamp ili Foobar (postoje sigurno i za druge plejere) i podesavanjem da output u plejeru bude ASIO4ALL. Tada podesavaj bas, visoke i jacinu po svom ukusu.

Ja drzim i bas i ton na pola, a preko wina stisavam i pojacavam.

Ako koristis foobar mozes umesto ASIO4ALL da koristis kernel streaming, isti efekat a nema potrebe za instaliranjem dodatnih programa.

Ako koristis foobar mozes umesto ASIO4ALL da koristis kernel streaming, isti efekat a nema potrebe za instaliranjem dodatnih programa.

Probacu ovaj metod dok ne skupim pare za Audigy SE 7 jer mi se cini najboljim resenjem.

Posto sam dobio i pitanja preko privatne poruke pa da odgovorim svima kojima mogu pomoci:

zvucnike sam kupio u Nova computers za 4050 dinara a dali su mi ih iz izloga jer im je to poslednji primerak. Da li ce skoro dobijati to ne znam.

Toliko od mene.

Samo jos jedno pitanje. Zasto forsirate foobar? Izgleda mi krajnje monotono i prenabudzeno za razliku od Winampa koji je skroz prijateljski nastrojen.
Evo trazio sam i theme za foobar ali vecina ne radi na ovoj novoj verziji.

Zbog jednolstavnosti, gomile plugina, mogucnosti prilagodjavanja (mozes bukvalno sve da namestis kako tebi odgovara), jednostavnosti sredjivanja tagova, konverzije izmedju formata, manipulacije fajlovima... samo reci sta ti treba i foobar to ima. :D

Stace ti teme? Default user interface je super odradjen, mozes za par minuta da slozis setup po svom ukusu.

Па Фубар под 1 има стабилнији АСИО плагин. Винамп ми је правио проблеме последњи пут кад сам то покушао са њим. Друга ствар, има 10х подешавања везаних за звучну, звук, ДСП и слично. Он ти је писан специфично само за слушање музике, нема видео компоненту или визуализације као Винамп.

Samo jos jedno pitanje. Zasto forsirate foobar? Izgleda mi krajnje monotono i prenabudzeno za razliku od Winampa koji je skroz prijateljski nastrojen.
Evo trazio sam i theme za foobar ali vecina ne radi na ovoj novoj verziji.
Probaj XMPlay.:)
Па Фубар под 1 има стабилнији АСИО плагин.
Hm, meni nije radio Creative ASIO, bez nekog budzenja, resample ili tako nesto.:smash:

Evo isprobao sam i Asio na xmplayeru i mogu Vam reci da ne vidim nikakvu razliku, mozda je sve ovo placebo :). Ipak cu ja muziku na dobrom starom winampu, zvuk je isti a ipak je Winamp fensi i ima sve sto treba :)

Hm, meni nije radio Creative ASIO, bez nekog budzenja, resample ili tako nesto.:smash:

Ни мени није хтео да ради Creative ASIO без рисемпла на 44000 или 48000. То није проблем са плагином него са Creative-ом.

Као што рекох бит корект репродукција и није неки крик са интегрисаном посто је звук превише лош, ма шта му радио.

Vrh Dno