Šta je novo?

Kućna multimedija Dilema - veca dijagonala ili visa klasa?

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

markobac

Cenjen
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poena
169
Kao što naslov kaze nalazim se u maloj dilemi. Uzimam televizor, potreban za filmove, serije sa usb, gaming, yt, hbo itd da ne nabrajam.
Budzet je oko 50k dinara. E sad zbog ogranicenog budzeta nalazim se u dilemi, da li uzeti tv vece dijagonale, a losiji model ili manja dijagonala, a bolje ocenjen model...
Recimo ova dva modela sam snimio za ovaj iznos. Samsung TU7000 od 50 inca ili Samsung AU8000 ali od 43 inca...

PS. Razdaljina sa koje gledam televizor je okvirno 2m, maks 2 i nesto, ne vise od toga.

za tu razdaljinu i tu namenu (filmovi, serije, gaming), 50" je minimum minimuma
možda da uradiš ovako: povećaš budžet i gledaš 50+"

Eh da je tako lako povecati budzet u ovoj nasoj Srbiji, ne bi bilo dileme :ROFLMAO:
Koji su onda predlozi, jel ima nesto iole kvalitetno od 50 inca za 50k, posto sam ajde 43 varijantu batalio?
Vidim ima raznih Hisense, TCL, Philips pa cak i taj jedan Samsung. Hisense 50a7500f sam video npr, taj Samsung tu7000, te neke tcl koji mi svi deluju jako slicni i jedan philips.

HBO je podržan na Android TV-u (svi TCL, ako se ne varam, poneki i to skuplji modeli Philips-a) i Samsung-ovom Tizen-u, od navedenih. znači, spao ti je izbor na Samsung i TCL

Ja glasam za kvalitet. Mislim zavisi na sta si navikao, ja imam tv od 50" (Samsung Q6) na oko 2-2.5m i vise od toga nisam siguran ni da cu uzimati. Ali bih uvek voleo jos bolju sliku, iako sam ovom prilicno zadovoljan. Nekima je prvo dijagonala bitna pa sve ostalo. Meni cak i smeta kad je televizor glavna stvar u dnevnoj sobi.

Meni svakako televizor veće dijagonale od 50 inca ne moze da stane, a i nema potrebe za vecim na 2m razdaljine, bar ja tako mislim. Dok 43 deluje na prvi pogled oke ali nisam siguran da li ce posle ostati tako...
Čudno kako smp svi nekada bez prigovora gledali u onu malu "kutiju" od tv-a, a sada nam 108cm malo :ROFLMAO:

Elem da se vratim na temu, hvala sto si me obavestio da nema hbo go aplikacija na nekim uredjajima ali nije tp glavna stavka na koju bih se obazirao... Kvalitet slike mi je bez premca glavni kriterijum.
Vidim da se bas mnogo ljudi odlucilo za hisense a7500f, gledao recenziju i taj mi se bas dopao, plus dobra garancija, ali mi nekako deluje da su samsungovi modeli, sto se kvaliteta slike tice, bez premca, mozda gresim al takav sam utisak stekao

ali mi nekako deluje da su samsungovi modeli, sto se kvaliteta slike tice, bez premca,
Naravno da gresis, nisu nista kvalitetniji od ostalih. Bilo bi dobro ako bi negde mogao da vidis vise izlozenih modela, iznenadio bi se sa Philips, Sony, Toshiba itd...

Naravno da sve to dolazi u obzir, Sony sam odmah izbacio jer je jednostavno van mog cenovnog ranga, Philips sam jedan u tom rangu primetio PUS7505 cini mi se da je ovaj model, i gledao recenzije za njega, nahvalise ga, osim par sitnica.
Za sad se najvise dvoumim izmedju Hisense a7500f i Samsung tu7000
O ovima tcl ne znam ama bas nista, ako neko moze da me informise, super.
Znam da sam procitao na par tema bas ovde na forumu da se ljudi dosta zale da imaju problema sa pustanjem sadržaja sa usb-a, da ne pusti ili lose reprodukuju ovaj ili onaj format...

Nazad
Vrh Dno