Šta je novo?

Dilema u vezi Epox 8rda+!!!

lakii

Čuven
Učlanjen(a)
06.07.2003
Poena
630
Naime, ako sam dobro procitao Epox 8rda+ bi trebalo da ima MCP-T southbridge sto znaci i Sounstorm APU 5.1...mada sam na par mesta procitao da to ne pije vodu nego da je u pitanju samo 6-kanalni zvuk koji nije ni prineti pravom 5.1!!!
Posto sam prodao "stari" racunar...ostala mi je zvucna Creative 5.1 i zvucnici Jazz(5.1)...zanima me ako prodam zvucnu da li ce zvucnici biti u potpunosti iskorisceni(dolby digital surround 5.1) sa ovom Epox plocom, a ako ne koja nforce2 ploca te mogucnosti pruza!
Hvala!!!

postoji verzija ploce koja ima oznaku 8rda (znaci bez plus-a) i ona nema pomenuti 5.1 vec klasiku.... sto se tice ni prineti 5.1 live kartici tu su misljenja podeljena - ja nisam neki sluhista da bih toliko uocio razliku...

Morac, nikako ne prodaji live 5.1

Koliko god hvalili ovaj integrisani 5.1, zaseban hadrwer je zaseban hardver, i nikako ga se ne treba odricati. Da nemas Live-a, verovatno bih te savetovao da ga i ne uzimas.

morac je napisao(la):
Naime, ako sam dobro procitao Epox 8rda+ bi trebalo da ima MCP-T southbridge sto znaci i Sounstorm APU 5.1...mada sam na par mesta procitao da to ne pije vodu nego da je u pitanju samo 6-kanalni zvuk koji nije ni prineti pravom 5.1!!!
Posto sam prodao "stari" racunar...ostala mi je zvucna Creative 5.1 i zvucnici Jazz(5.1)...zanima me ako prodam zvucnu da li ce zvucnici biti u potpunosti iskorisceni(dolby digital surround 5.1) sa ovom Epox plocom, a ako ne koja nforce2 ploca te mogucnosti pruza!
Hvala!!!
8RDA+ IMA SoundStorm 5.1... pravi. I radi odlicno. Radio je bez ikakve greske na mojim Creative 5300. I glasno, i dobar zvuk, bas odmeren... bez ikakvih krckanja... Kako sam imao tu "srecu" da cujem i kvazi 5.1 zvucne na VIA plocama, mogu samo da ti kazem da je to nebo i zemlja.

Sto se tice odnosa Live!-a i SS-a... svako prica svoju pricu. U najkracim crtama. Kako rece D-KEE, pitanje je koliki si sluhista (i koliko imas dobre zvucnike) da cujes razliku. Ja i nisam neki, ali sam cuo tu razliku... ima je, ali nije nesto izrazena. Opet, da imam bolje zvucnike, mozda bi bila i veca (verovatno).
U svakom slucaju, kod mene je trenutno u kucistu i Live! 5.1, isprobavam i jedno i drugo... ta integrisana zvucna ima neke svoje boljke (ne bas najbolje slaganje sa PCTV-om), ali zvuk koji daje je dosta dobar. Isto preporucujem i tebi, posto vec imas Live!. Dakle, kupi plocu, isprobaj SoundStorm, vidi kako se ponasa u onome za sta ce ti trebati... posle ubodi Live!, isprobaj i nju, pa vidi hoces li je zadrzati.
As simple as that.

Prvo, 8RDA+ je skuplja min. 20 EUR od 8RDA. Razlika izmedju ove dve ploce je samo u 2 stvari: 1. integrisan MCP-T southbridge, tj. veoma dobar kvalitet 5.1 zvuka, i 2. FireWire koji ti treba samo ukoliko imas odgovarajuci digitalni foto-aparat. Ukoliko imas para za "bacanje", ti lepo prodaj Live i kupi Audigy 2, u suprotnom, zadrzi Live! i ne uzimaj 8RDA+

deko - zaboravio si mreznu kartu

CAR je napisao(la):
...ta integrisana zvucna ima neke svoje boljke (ne bas najbolje slaganje sa PCTV-om), ali zvuk koji daje je dosta dobar. Isto preporucujem i tebi, posto vec imas Live!. .
Ja imam 8RDA+ i 5.1 zvucnike i mogu reci da je do sada ubedljivo najbolja ploca sa integrisanim zvukom (ogromna razlika u zvuku u odnosu na TUSL2-C sa integrisanim 5.1. zvukom). Kod mene sa PCTV radi super, a sa ovim novim beta 5.50 drajverima bas sve funkcionise OK; najbolje bi bilo ako imas mogucnosti da kod nekoga probas da „osetis“ zvuk pa da onda odlucis, sve je stvar ukusa. Mislim i da je u nekoliko postova Mancha dao jako dobre kvalifikacije za zvuk na ovoj ploci (probaj search).

Ma ljudi Live 5.1 je 32-33Eura, pa vi sad recite da je mnogo!

D-KEE je napisao(la):
deko - zaboravio si mreznu kartu

... da, i to.
Ali, stvarno mi je krivo kada ljudi daju vece pare za nesto sto nikada nece da iskoriste. Live! je ipak fenomenalan i kada ga vec covek ima, treba i da ga zadrzi! a da lepo uzme jeftiniju plocu. A ima i jos jedna stvar> citam po ovom forumu kako se svi 'ubise' od setovanja da dobiju jos koji poJen u Sandri i sl., a ovde svi zaboravljaju da integrisane stvari uzimaju procesorsko vreme. Naravno da kada masina radi u leru, niko nece osetiti razliku, ali probajte UT2 ili sl. ukljucite EAX, pa cete izgubiti 3-4 frejma minimum.

GoranM je napisao(la):
Ma ljudi Live 5.1 je 32-33Eura, pa vi sad recite da je mnogo!

Jeste. Plus mrezna... Da bi "cuo" razliku SB 5,1 i MCP-T trebaju ti zvucnici od 250 evra. Prodaj Live, odlican je zvik na EPOX-u.

A, hoce li mi neko reci, ima li taj integrisani 5.1 EAX?

Hvala...

...svima!A kako su misljenja podeljena moracu sam da odlucim.

Nazad
Vrh Dno