Šta je novo?

Dilema, trilema, kvadrilema ...

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
Imam dva kompa, jedan DAW (Digital Audio Workstation) i jedan slabiji za web i ostale zavrzlame.

Sestra je izrazila zelju za kompom, pa sam prvo krenuo da gledam obicne kompove, pa sam shvatio da ona hoce da to bude lepo, a da je bas i ne interesuje sta je unutra, pa sam razmisljao o barebone varijanti, pa sam onda shvatio da ona taj racunar i nece mnogo koristiti jer ima i tv i liniju u sobi te ce joj komp trebati po nekad, pa sam sad trenutno u notebook fazi.

Racunam i meni ce posluziti kada idem negde, i njoj nece zauzimati mesto kada joj nije potreban, i ja cu moci u krevet s'njime dok ne nadjem nesto na dve noge i nije mi jedini racunar pa ni performanse ne moraju da budu ne znam ni ja kakve ... evo razmisljam i ne mogu da nadjem nijedan razlog da umesto nekog fancy barebonea i 17" LCD monitora ne uzmem notebook ...
Ako neko zna neka kaze ...

E sad, gledam ovamo pc berzu, za oko 600€ moze i novi da se uzme, sto me je prijatno iznenadilo jer ipak garancija na ovakvu sumu mnogo znaci ...

Evo ja pretresam ovde vec neko vreme, performanse vidim ali ne mogu da vidim ono sto me najvise interesuje a to je osecaj u radu.

Dakle, bitnije mi je da je dobar monitor, da je kvalitetno odradjen i sve sto je bitno kod notebooka, a ja ne znam da je bitno posto ga nisam nikada koristio.

Sta biste mi preporucili? Novo? Polovno? Mozda bih mogao da nategnem do 700 ******* i to je plafon. Da li je bolje uzeti neki polovan, kvalitetno odradjen, sa losijim performansama ili neki noviji sa boljim performansama, garancijom ali losije odradjen?

Aj pomagajte nisam pametan vise ...
thud.gif

za 700€ nov a kvalitetan nema sanse da kupis kod nas. moraces da prihvatis losu plastiku i ne-bas-sjajan tft. ili polovan a kvalitetan bez garancije. recimo za 600€ ili manje moze da se nadje ibm t40, sinonim za kvalitetan notebook. naravno nikad neces znati koliko je koriscen, da li je servisiran... a servis nije bas jeftin.

ako se odlucis za nov pogledaj neki hp ili asus. koliko sam primetio kvalitet izrade u tom cenovnom rangu je malo bolji od gericom, fujitsu-siemens i sl...

Poslednja izmena:
U budzet se slilo jos 300 evra, tako da sam sada na 1000€.

Sad bi valjda moglo nesto normalno da se uzme.

Gledam ove Toshiba Satellite notebookve, samo ima mali milion oznaka, koji model (oznaku) preporucujete za ove pare?

Ima li neki drugi proizvodjac da nudi nesto bolje za iste pare?

Kolika garancija ide na Toshibu?

Podsecam, bitniji je kvalitet izrade nego same performanse.

I ovaj mi je ok - asus MT30?

PS. ako moze neka dobra moderatorska dusa da preimenuje ovu temu u mnogo puta prezvakani naslov - Notebook do 1000 evra :D

Poslednja izmena:
Kao da si od juce ovde,ovo nije chat nego forum!! :trust:
Neznam da li je cela Satellite serija do 1000 evra takva ali mom burazeru nije bas nesto kvalitetna,odnosno ekran bas i nije nesto a plastika je malo meksa kad uporedim sa ovim Compaq-om iz mog potpisa!
Najbolje bi bilo da odes kod predstavnika i pogledas licno a mislim da sam video na nekoj reklami da u firmi Big Apple imaju solidnu kolekciju pa ce te verovatno pustiti i da pogledas i startujes neki!
Sto se tice neke druge firme mislim da ti je Asus najbolje resenje ali neznam za taj konkretan model!Kad bi gledali po kvalitetu preporucio bih ti i neki HP ali posto ti je vazna garancija onda nista jer je kod HP-a godinu dana za razliku od Toshibe i Asus-a!
Pozdrav ,)

Vidis li covece da vec dva dana ovde pricam sam sa sobom i ti me jos prekoravas, pa gde ce ti dusa!

Nije los taj tvoj presario, kolko kosta to zadovoljstvo?

Pre godinu i kusur je bio nesto preko 1200 a sad ga nema,vec jedno 6 meseci nisam video u prodaji,a i cena je bila preko 1300 a imao je 1,6GHz Pentium M i ATI 9600 grafiku.Ja sam bas zadovoljan,super mi se pokazao,ako nadjes negde preko grane kupi,ako ne onda potrazi neki HP iz serija 7,mislim da je kopija Compaq-ove Presario X1000 serije,sudeci po izgledu i maltene istom hardveru!Ali je garancija 1 godinu a ako hoces da produzis na 3 moras da dodas jos par stotina franaka,sto uopste nije lose,ako imas!
A burazer je isto u Svici uzeo Acer laptop,slicne konfiguracije kao moj Compaq sem Widescreen-a i valjda Celeron M umesto Pentium M za samo 1200 franaka,a izgleda i funkcionise besprekorno!
Ja nisam video 2 dana,samo da si ujutru otvorio,uvece zatvorio temu!
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno