Šta je novo?

Dilema. Please help!

NikolaT

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2006
Poena
319
Imam Frontier kuciste na 400W vec nekih 15 mjeseci i fluktuacija napona je kao na slici. Zanima me kakvo je vase iskustvo sa ovim napajanjem posto planiram da kupim neke komponente ali ne znam da li da zadrzim i ovo cudo, a pogotovo sto bih za neko bolje napajanje morao da izdvojim pozamasnu sumu novca.

Takodje imam pitanje u vezi toga da li je bolje imati 1GB rama na 266Mhz ili, 512 MB DDRII ili DDRI u dvokanalnom modu jer mi se taj izbor namece posto moram da doplatim upgrade na DDRII ili I, priblizno onoliko koliko me i izadje i novi modul od 512MB?

Takodje me i zanima koliko je losije uzeti nforce4+754+sempron 2800+, sa kojima bi i radila gore pomenuta dilema, u odnosu na athlon3000+nforce4 ili am2+sempron 2800+? Posebno napominjem da su mi bitnije stvarne performanse nego buduca moguca nadogradnja i da zelim da izadjem sto jeftinije. Sve bih to upario sa 7600GT. Znaci zanimaju me prije svega ciste performanse i gubici ako bih izabrao najjeftiniju varijantu, a konfiguraciju bih prije svega koristio za igre.

Prilozi

• napon.jpg
    napon.jpg
    83.2 KB · Pregleda: 58
Imam Frontier kuciste na 400W vec nekih 15 mjeseci i fluktuacija napona je kao na slici. Zanima me kakvo je vase iskustvo sa ovim napajanjem posto planiram da kupim neke komponente ali ne znam da li da zadrzim i ovo cudo, a pogotovo sto bih za neko bolje napajanje morao da izdvojim pozamasnu sumu novca.

Takodje imam pitanje u vezi toga da li je bolje imati 1GB rama na 266Mhz ili, 512 MB DDRII ili DDRI u dvokanalnom modu jer mi se taj izbor namece posto moram da doplatim upgrade na DDRII ili I, priblizno onoliko koliko me i izadje i novi modul od 512MB?

Takodje me i zanima koliko je losije uzeti nforce4+754+sempron 2800+, sa kojima bi i radila gore pomenuta dilema, u odnosu na athlon3000+nforce4 ili am2+sempron 2800+? Posebno napominjem da su mi bitnije stvarne performanse nego buduca moguca nadogradnja i da zelim da izadjem sto jeftinije. Sve bih to upario sa 7600GT. Znaci zanimaju me prije svega ciste performanse i gubici ako bih izabrao najjeftiniju varijantu, a konfiguraciju bih prije svega koristio za igre.

Imam dial-up :wall: pa moram sam iskljucio slike lepo napisi koji su naponi u pitanju pa cemo ti reci sta da radis doduse nov komp povlaci i novo napajanje a ja ti preporucujem Codegen 400W sa vent od 12cm taj model nije vise od 20evra.A ako imas 40 evra onda LC power 420W.
Obavezno gledaj da napajanje ima dvanesticu ventilator inace ce biti vrlo toplo leti pa da izbegnes: 😡 .Umesto 7600GT mozes uzeti 7600GS DDR3 model i poterati ga da radi kao 7600GT pri cemu ces ustedeti 30evra pa mozes lepo da kupis LC power 420W.
P.S. neke firme daju na LC 2 godine garancije.

Imam dial-up :wall: pa moram sam iskljucio slike lepo napisi koji su naponi u pitanju pa cemo ti reci sta da radis doduse nov komp povlaci i novo napajanje a ja ti preporucujem Codegen 400W sa vent od 12cm taj model nije vise od 20evra.A ako imas 40 evra onda LC power 420W.
Obavezno gledaj da napajanje ima dvanesticu ventilator inace ce biti vrlo toplo leti pa da izbegnes: 😡 .Umesto 7600GT mozes uzeti 7600GS DDR3 model i poterati ga da radi kao 7600GT pri cemu ces ustedeti 30evra pa mozes lepo da kupis LC power 420W.
P.S. neke firme daju na LC 2 godine garancije.

Izvini sto sam ti napravio problem🙂 Naponi su OK, provjerio sam.

Sta da uzmem?

1.sempron 2800+, nf4 (gigabyte K8NE) 512MB stare na 266Mhz koju posjedujem i 512MB nove, ukupno 45E+62E+55E=162E

2.Athlon 3000+, Nforce4 (Gigabyte GM-K8NF-9RH ili Asus A8N5X) i doplata za DDR400Mhz, ukupno 72E+76E+30E doplate=178E

3. sempron 2800+, AM2 (MSI K9N NEO-F) i doplata za DDR2, ukupno 46E+90E+30E=166E

To su mi opcije i sta sada da radim? Sve bih upario sa 7600GT.

Brine me napajanje ali para za bolje nemam ili mozda da zrtvujem ram za neko kvalitetno?!

Sta mislis o MSI, Foxcon, Linkworld i Codegen kuciste+napajanje? Kakav je kvalitet? I o Silent Power NT LC6420-420W, PFC.ATX 2.0, Xilence Power 550W ATX P4, 24-pin

Opcija pod tri je najbolja.
Kako sam razumeo ti das svoju memoriju i doplatis nesto para i dobijes DDR2 istog kapaciteta.

Umesto MSI K9N uzmi Asus M2N-E(+7evra) odlicna ploca(stabilna,odlican overklok,prelepa estetika) MSI K9N je
budzetna ploca i kasnije kada budes hteo neki overklok (pogotovo memorije) neces moci.

Sto se tice ponudjenih kucista uzmi neko Codegenovo.Foxconn je novi brend u proizvodnji kucista (deluju ok) ali Codegen je stariji i tezi(tj. deblji lim) samim tim bolja limarija.
Napajanja COdegen su ok ako nemas para za nesto skuplje. Naravno trazi Codegen 400W 12cm jer ima modela sa 8cm ventilatorom.

Ja planiram da kupim prvo kuciste(jer zahvati na gotovoj konfi krse garanciju) od firme gde kupujem komp, ubodnom testerom napravim prozor preko usrafim plexiglas jer Asus M2N-E
je najlepsa ploca koju sam video do sada(crna farba i lep heatpipe koji nije napadan).

Moja preporuka je da potrazis 7600GS DDR3 od neke ok firme jer ako ga overklokujes imaces 7600GT (a ako se pokvari vazno je da imas jaku garanciju).
Evo ti jedno jeftino Codegen kuciste oko 33evra sa 400W(ne znam da li je 12cm)
codegen%206058.jpg

Poslednja izmena:
E kada rece garancije onda je to veliki problem jer planiram da kupim graficku u Srbiji inno7600GST, na koju bih imao garanciju 1 godinu ali ne znam da li bih u slucaju kvara mogao da ju ispunim jer smo mi Srbi preko Drine odlicna meta za *****. Ma sto se mene tice ne bih ju ni overclokovao jer je i po defaultu odlicna, meni je samo vazno da radi i da sa njom nemam problema. A sto se tice alternativa za maticnu tu mogu da sviram gajde jer sam ogranicen na Bijeljinsko vrlo siromasno trziste.

7600gst je dobar izbor. Nemoj da brines, mnogo ljudi pre tebe je vec uzelo karticu i odlicna je. Sto se tice garancije...nije bas da ljudi samo cekaju nekog da prevare, ipak je to biznis, dobar glas daleko se chuje...a losh jos dalje 😉
Uostalom Gainward 7600gs ddr3 vise i ne moze da se nadje (reche neko na forumu) tako da ga i nemas u opciji...a i ne treba ti...gst radi jos bolje 🙂
Sto se tiche AM2 ploche...pa Beograd je samo dva sata voznje od Bijeljine, nije valjda toliki problem da se to nabavi? Srecna kupovina i da te dobro sluzi :wave:

7600gst je dobar izbor. Nemoj da brines, mnogo ljudi pre tebe je vec uzelo karticu i odlicna je. Sto se tice garancije...nije bas da ljudi samo cekaju nekog da prevare, ipak je to biznis, dobar glas daleko se chuje...a losh jos dalje 😉
Uostalom Gainward 7600gs ddr3 vise i ne moze da se nadje (reche neko na forumu) tako da ga i nemas u opciji...a i ne treba ti...gst radi jos bolje 🙂
Sto se tiche AM2 ploche...pa Beograd je samo dva sata voznje od Bijeljine, nije valjda toliki problem da se to nabavi? Srecna kupovina i da te dobro sluzi :wave:

Hvala ti na pomoci. GST uzimam definitivno.

Zanima me jos i kakav bi bio gubitak u performansama ako uzmem sempron+754 u odnosu na athlon+939 ali da koristim samo 512Mb stare memorije na 266Mhz? To me zanima u slucaju da mi ponestane para i budem prinudjen za ovu najjeftiniju varijantu (40E razlike).

Pa ne znam tacno koliki bi gubitak bio (sempron se klokuje ko lud), najbolje da to kaze neko ko je probao obe varijante. U svakom sluchaju, da sam na tvom mestu, ja bi birao ili varijantu socket 754 (prvo kao najjeftiniju, jer kao sto kazes resursi su ti ograniceni, a drugo jer bi sa njom imao najvise rama) ili AM2 (zbog buducnosti). Socket 939 ne bih uzeo jer te izadje isto kao i AM2. Ako su ti igrice mnogo bitne, a uzmes socket 939 ili AM2 planiraj da u narednih pola godine ubodes jos 512 rama, jer nove igre traze giga+
Takodje, ako odluchis da uzmes socket 754, probaj da prodas svoj ddr za 25-30 evra i da kupis polovan (ali sa garancijom) ddr400. Mozes naci modul od 512 mb za 40 evra ili modul od 1gb za 80 evra. Zavisi koliko ti ostane para. Pogledaj malo oglase ovde po forumu i ponudi cifre koje sam naveo. To ti se vise isplati nego da kupujes novu memoriju, ali gledaj da kupis neku kojoj je ostalo bar godinu dana garancije, a mozda cak i da ganjas onu sa dozivotnom garancijom. Ovde na oglasima svakih par dana iskrsne neka povoljna ponuda 😉

Pa ne znam tacno koliki bi gubitak bio (sempron se klokuje ko lud), najbolje da to kaze neko ko je probao obe varijante. U svakom sluchaju, da sam na tvom mestu, ja bi birao ili varijantu socket 754 (prvo kao najjeftiniju, jer kao sto kazes resursi su ti ograniceni, a drugo jer bi sa njom imao najvise rama) ili AM2 (zbog buducnosti). Socket 939 ne bih uzeo jer te izadje isto kao i AM2. Ako su ti igrice mnogo bitne, a uzmes socket 939 ili AM2 planiraj da u narednih pola godine ubodes jos 512 rama, jer nove igre traze giga+
Takodje, ako odluchis da uzmes socket 754, probaj da prodas svoj ddr za 25-30 evra i da kupis polovan (ali sa garancijom) ddr400. Mozes naci modul od 512 mb za 40 evra ili modul od 1gb za 80 evra. Zavisi koliko ti ostane para. Pogledaj malo oglase ovde po forumu i ponudi cifre koje sam naveo. To ti se vise isplati nego da kupujes novu memoriju, ali gledaj da kupis neku kojoj je ostalo bar godinu dana garancije, a mozda cak i da ganjas onu sa dozivotnom garancijom. Ovde na oglasima svakih par dana iskrsne neka povoljna ponuda 😉

Sto se tice memorije mogao bih da doplatim 30E i za moja 2 modula dobijem 512ddr400, ali cu najvjerovatnije da kupim jos dodatnih 512DDR400 bez da mijenjam stari modul pri cemu bih sacekao i skupio dodatne pare da ju nadogradim. Tako da bih jedno vrijeme morao da radim sa 1GB memorije na 266Mhz.

Koliko bih dobio ako bih uzeo athlon jer koliko znam kada se sempron i malo overklokuje daje iste rezultate pa je jedina razlika sto cu sa athlonom i 939 dobiti mogucnost dvokanalnog rada memorije pa me zanima i kolika bi bila razlika u odnosu na to?

Nazad
Vrh Dno