Šta je novo?

Dilema oko usb flash- [SANDISK-TRANSCEND-KINGSTON]

markosvaba

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2008
Poena
320
Niko ti ne garantuje nikakve brzine.
To sto je neko sa tim V10 imao vece brzine ne znaci da ces ih i ti imati.
DT100 je neki standard, trebalo bi da ide ~12-13MB/s za write, ali opet, nema garancije.
Za Cruzer vazi isto.

Imao sam V10, plastika je slabasna, DT100 je mozda malo bolji po tom pitanju, a imao sam prilike da drzim u ruci i Cruzer i definitivno je kvalitet izrade nesto bolji u odnosu na druga dva.

Poslednja izmena:
Pa i nema. Imas jos par modela Transcenda, eventualno Silicon Power, mada nisam imao prilike da citam ili cujem nesto vise o njima.
Kod nas je generalno los izbor fleski, ranije je bilo odlicnih A-Data modela, ali ih nema vec duze....
Mozda je upravo Cruzer i najbolji izbor...

Moj glas ide za Transcend! Definitivno imaju najbolji online soft za opravku zablesavelih memorija, ovo iz licnog iskustva govorim jer sam ih promenio poprilicno. Transcend od sad, pa nadalje i ubuduce!

Posao mi je da ih popravljam tako da je mnogo toga proslo kroz radionicu, a svaki flash u nekom trenutku poblesavi i vrisne...:smash:
Na zalost bice vam sve jasno kad na monitoru vidite neku cudnu poruku... :eyebrows:

Moj kingston identican onom u prvoj poruci samo kapaciteta od 2GB je odlepio...nakon gomile virusa koje je preziveo (pogotovo onaj sugavi autoran.exe) brzina upisa mu je kao kod kultivatora...dok dodje do 2mb otelim se :D ali sluzi dobro za sada :D

Moj kingston identican onom u prvoj poruci samo kapaciteta od 2GB je odlepio...nakon gomile virusa koje je preziveo (pogotovo onaj sugavi autoran.exe) brzina upisa mu je kao kod kultivatora...dok dodje do 2mb otelim se :D ali sluzi dobro za sada :D

Probaj da ga formatiras sa SDFormatter. Meni resio problem sporog upisa.
Sto se tice kingston vs trans vs sandisk...mislim da je to sve isto ili slicno. Ja sam kupio cruzer (onaj obicni, ne micro) 16bg za 1900din, ako hoces potrazi na limundu.

Ne može i jare i pare :). Sandisk uopšte nije loš, imam jednog cirka 4 godine.

Jedna dogodovština, a tiče se kućišta i izrade...u kabinetu na faxu, vežbe iz programiranja...fleška u kompjuteru, kućišta inače stoje skoro na podu. Prolazi asistent ( provlači se ) do kolege pored i nekako uspe nogom da zakači Cruzera ( ni danas mi nije jasno kako mu je to uspelo ). Kako je to puklo :zgran:, mislio sam otišao je u sitne deliće :smash:. Pogledam dole, on u komadu i dalje radi. Izvadim ga i vidim da USB priključak više nije u osi sa kućištem, već je blago iskrivljen. Ispravim ga rukom i sve ok. Radi i dan-danas bez ikakvih problema. Da je bio neki krti pastikaner, mislim da bi mu odzvonilo za sva vremena.
Znači od mene dobija 5 zvezdica na Euro NCAP testu :d:p.

Inače, imam i Transcenda od 8GB, ne toliko dugo, radi kako treba.

Sve je to lutrija, jer kvalitet varira dosta. Ali naći flešku velikog kapaciteta, sa odličnim kućištem, da je brza, pa još i jeftina...ne mere.
Neko na forumu ima u sigu jednu veliku istinu...brzo, jeftino, kvalitetno...izaberi dva.

Manje vishe sve ti je to isti djavo...
Jedino sto mogu da napomenem jeste da sam do sada jedino sa Kingston flashevima imao problema - tipa da nece da ih prepozna Windows (oni sa belim coverom).

Nazad
Vrh Dno