Šta je novo?

Dilema oko tableta ?

wispi

Cenjen
Učlanjen(a)
26.07.2011
Poena
169
Pozdrav svima . Potreban mi je savet u vezi tableta . Planira da kupim sebi neki od ovih jeftinih koji bi mi sluzio za dokumente i web . Igre ne planiram da igram . Od ovih meni dostupnih mogu da biram izmedju ovih navedenih pa me interesuje koji je najbolji od ovih ponudjenih ?

1. PRESTIGIO Tablet PMP3270B
2. 2LooK 2Pad 2LX07-S2
3. VIVAX TPC-7120

Ukoliko si resen da uzmes iskljucivo nekog od ova 3, onda samo Prestigio, ova dva zoboravi, Prestigio ima cenu od 12 000 rsd, uz to dolazi sa ICS, tako da mu je to predost u odnosu na VIVAX koji mu je hardware-ski slican, ali ima GB 2.3 i gotovo sigurno nece imati update na ICS. Ovaj 2Look ima slabiji procesor i android 2.2 koliko sam uspeo da nadjem na google-u posto nisi postavio linkove odakle planiras da nabavis (oglas ili prodavnica)... Nadam se da sam pomogao... Pozz

Hvala na savetu , evo specifikacije od ovog 2look :

General

Operating System - ​Android 4.0 + Adobe Flash Player 11.3
Model - 2LX07-S2
Product Type - ​​Tablet
Keyboard - ​Touch screen + External Keyboard
Battery Type - ​2800MAH Li-ion Battery
Battery / Run Time (up to) - ​​about 3~5 hours
Power Device Type - AC Adapter
Voltage required - ​100/240V
Miscellaneous / Color - ​Silver
Dimensions / W x D x H - ​129mm(W) x 200mm(D) x 15mm(H)
Net Weight - 0.39kg

Performance

Processor Type - Boxchip
Processor Clock Speed - 1.2GHz
RAM / Technology - DDR 2
RAM Installed Size - 512MB
Max Resolution - 800 X 480
Display Technology - TFT Capacitive
Graphics Type - Mali 400

Storage and Expansion

Hard Drive Type - NAND Fast Flash
Hard Drive Capacity - 4GB
Hard Drive Spindle Speed - NAND Fast Flash
PCMCIA Expansion - Support SD 32G MAX

Communications

Wireless Connection - Wifi
Wireless Protocol - 802.11 b/g

Support Format

Video - RM/RMVB,DAT,MPG,VOB,MP4, AVI/MK,TS,FLV,WMV,MOV
Audio - MP3,AAC,AAC+,EAAC+, WMA,WMA PRO,RA
Picture - JPG, GIF, BMP ,PNG
Ebook - TXT(Support TTS reading function)

Input/Output Connectors

Ports - 1 x USB
- 1 x SD slot
- 1 x DC jack

- HDMI

Audio/Video - Headphone&MIC3.5/Line IN-Out

Što se tiče Prestigia evo specifikacije , pa dali je jos isti tvoj savet ?

PRESTIGIO Tablet PMP3270B 7" Android 4, 800x480, 4GB+uSD,MKV+MP4+, FullHD, Cam

Hmm, pa ovako.. Ovaj 2look ima neznatno jaci procesor, i ima puni USB port, sto moze da bude predost ukoliko ti treba..
Medjutim, ja bi se ipak odlucio za Prestigia jer imaju odlicnu softversku podrsku, naravno da nece dobiti 4.1.1, ali je sigurno da ce ICS koji je na njemu dobiti par update-ova koji ce ispeglati nee bagove, ukoliko vec i nije dobio... To je neko moje razmisljanje zasto bi ja pre prevagnuo ka Prestigiu, a ne ka ovom 2Look-u za kog iskreno nisam ni cuo..
Za sta ti konkretno treba tablet??

Konkretno bi ga koristio za web , mail , poneki dokument i sl. , eventualno poneki video pogledat .

Hmm, pa ovako.. Ovaj 2look ima neznatno jaci procesor, i ima puni USB port, sto moze da bude predost ukoliko ti treba..
Medjutim, ja bi se ipak odlucio za Prestigia jer imaju odlicnu softversku podrsku, naravno da nece dobiti 4.1.1, ali je sigurno da ce ICS koji je na njemu dobiti par update-ova koji ce ispeglati nee bagove, ukoliko vec i nije dobio... To je neko moje razmisljanje zasto bi ja pre prevagnuo ka Prestigiu, a ne ka ovom 2Look-u za kog iskreno nisam ni cuo..
Za sta ti konkretno treba tablet??

Vrh Dno