Šta je novo?

Dilema oko par Olympus dig. aparata...

nIce Cream

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2002
Poena
650
C-50Z
C-40
C-4000Z

Planiram da kupim jedan od ovih aparata... Ima li neko iskustva sa doticnima, i koje su cene istih. Gde mogu da ih potrazim? Neki sajt? Broj tela?

Iznesite iskustva i utiske, ako ih ima :D

Hvala puno!

C-40, ako ti nije problem limit od 128MB za Smart Media karticu.
Ostala dva su prilicno ispljuvana na review-ima.

nIce Cream je napisao(la):
C-50Z
C-40
C-4000Z

Planiram da kupim jedan od ovih aparata... Ima li neko iskustva sa doticnima, i koje su cene istih. Gde mogu da ih potrazim? Neki sajt? Broj tela?

Hvala puno!

Ako ti je bas stalo da to bude Olympus, onda C50z ako ces da slikas samo na suncu. Ako neces, onda 4000z, mada ce da izadje sada onaj sa 10x optickim zumom i 4mp.

Mada ako hoces kvalitet za slicne novce a imas para, Canon S50 ili Ixus 400.

Pozdrav.

A sta bi mi ti preporucio do 500eura +/- 50e??

Ovde ne znam cene, vidi dal se nesto isplati (good luck).
Znam cene preko bare.. ako imas semu. Recimo, G3 pao na 500 euricha!

Do sada sam isprobao bar desetak aparata, mahom olympuse... najbolji su 4040 i 5050... imaju najbolji objektiv, odnosno sa najvecom svetlosnom moci.

Mica je napisao(la):
...mada ce da izadje sada onaj sa 10x optickim zumom i 4mp...
vec je izasao - c750 - samo se on nikako ne uklapa u taj cenovni rang :wave;

Spotter je napisao(la):
...

Ovde ne znam cene, vidi dal se nesto isplati (good luck).
Znam cene preko bare.. ako imas semu. Recimo, G3 pao na 500 euricha!

Cene preko bare mozes videti na svakom sajtu, ali o njima mozes samo da sanjas, osim ako nemas nekoga da ti to donese...... I jos mora da prosvercuje, jer ako ga nasi carinici dohvate....

D-KEE je napisao(la):
...

Znam ja da ga ima napolju, ali nisam bas siguran da li je dosao kod nas....

JOBAH je napisao(la):
Do sada sam isprobao bar desetak aparata, mahom olympuse... najbolji su 4040 i 5050... imaju najbolji objektiv, odnosno sa najvecom svetlosnom moci.

5050 je odlican aparat, ima i bolju sliku, dinamicki opseg a i brzi je od E20.
Medjutim, kada se poredi sa Canonom, slika mu je suvise zrnasta ...

C-50Z
C-40
C-4000Z

Hvala puno!
Posto si pitao konkretno za ove aparate, izdvojio bih C4000Z, dobar aparat, ali ga ipak ne bih poredio sa konkurencijom iz Canon-a.

RamOne je napisao(la):
...

Posto si pitao konkretno za ove aparate, izdvojio bih C4000Z, dobar aparat, ali ga ipak ne bih poredio sa konkurencijom iz Canon-a.

Ok, zanemarimo navedene... Preformulisacu pitanje: Koji aparat do 500e +/-50e?
:?: :confused: :D

...

Ok, zanemarimo navedene... Preformulisacu pitanje: Koji aparat do 500e +/-50e?
:?: :confused: :D
U Srbiji (prodavnica ili drugi izvori), Evropa ili US (600$)?

D-KEE je napisao(la):
...

Pa na dpreview-u je inf. o ceni ispod 600 dolara.

Savet: ne gledajte cene u US$ ukoliko neko ne moze da vam donese iz USA, pripasce vam muka, kao i meni
Gledajte britanske ili nemacke cene.

jaksa je napisao(la):
Savet: ne gledajte cene u US$ ukoliko neko ne moze da vam donese iz USA, pripasce vam muka, kao i meni
Gledajte britanske ili nemacke cene.

Jaksa ja sa nestrpljenjem cekam prve utiske o tvom Olympusu.
Moze ovde ili na PM.

nice Cream jesi vec nesto uzeo od tih ili su te Canonovci uspeli ubetiti u nesto drugo? :mrgreen:

Matthias je napisao(la):
...

Moze ovde ili na PM.

nice Cream jesi vec nesto uzeo od tih ili su te Canonovci uspeli ubetiti u nesto drugo? :mrgreen:

Uzeo sam C-4000Z. Prezadovoljan sam! Moji matorci se odusevili kvalitetom slika.... Bili su jako skepticni, ali sada je sve OK :D

Matthias je napisao(la):
...

Moze ovde ili na PM.

Mattihas, to je upravo onaj aparat koji si ti hteo svojevremeno da kupis, od XaN-a.
Ja sam ipak pocetnik u svetu fotografije, ne samo digitalne pa nisam bas merodavan za neko ocenjivanje ali su moji utisci vise nego pozitivni.
Retko se desava da te neko parce hw pruzi vise nego sto si ocekivao, ovde je takav slucaj.
Ukratko: :happy:

jaksa je napisao(la):
...
Mattihas, to je upravo onaj aparat koji si ti hteo svojevremeno da kupis, od XaN-a.
Ja sam ipak pocetnik u svetu fotografije, ne samo digitalne pa nisam bas merodavan za neko ocenjivanje ali su moji utisci vise nego pozitivni.
Retko se desava da te neko parce hw pruzi vise nego sto si ocekivao, ovde je takav slucaj.
Ukratko: :happy:

Mogao sam pretpostaviti da ce da bude dobar.
Smrc, smrc, imacu i ja jednog dana takav aparat....a mozda sa 720 odmah predjem i na 750 :).

Nazad
Vrh Dno