Šta je novo?

Dilema oko napajanja cm extreme 500w

Studentbg

Slavan
Učlanjen(a)
19.02.2008
Poena
320
Imam dilemu narucio sam amd 1055t i asus m488atd-v evo/usb3 i ne znam da li ce mi biti dovoljno napajanje radilo mi je skroz extra na q6600 i p5q3 deluxe. zna li neko da li ce mi biti dovoljno napajanje ili cu morati da ga menjam. ostale komponente se vidi na mom profilu.

pozzz i unapred hvala na odgovorima.. inace ovo mi je prvi amd pa ...zato je i dilema:)))))

pouzdano napajanje,trebalo bi da izgura bez problema.

Bice to dovoljno.

hvala na odgovorima najkasnije mi dolaze komponente u ponedeljak pa cu da vidim.. pozz

pogledaj sta ja guram,sve klokovano :D Napajanje ladno kao spricer. Doduse pre ovoga,imao sam upravmo taj CM,i radio je ok,sa q6600 klokovanim na 3.4ghz

Ma znam i ja sam imao pre toga q6600 i uspeo da ga kloknem na 3.6GHz:))) ali nisam imao iskustva sa amd mislim da intel trosi manje od amd...

pre ce biti obrnuto :) Barem sto se tice q6600 - x6

Imam ovo napajanje,pa me zanima jesu li ovo normalni naponi,tj.jel sve u redu?

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    183.2 KB · Pregleda: 86
Ajde bre ljudi,nije moguce da ne znate????

Ajde bre ljudi,nije moguce da ne znate????

Naravno da znamo. ;) Visok ti je napon na +5v (tolerise se +/- 5%), takodje ti je visok napon za procesor ako ga drzis na def., trebalo bi da bude oko 1,35v. Najbolje da ti proveris napone i u biosu, a i unimerom ako ga imas, nekad ti programi ne prikazuju tacne vrednosti.

Poslednja izmena:
Svi mi programi pokazuju isto...procesor je na def.A procesor mi tako stoji od kako sam ga kupio(januar 2010).A ti poviseni naponi jel mogu da izazovu neke probleme?

To bolje da ti odgovori neko ko se razume u elektroniku, trebalo bi da vise trpe komponente koje koriste napon od 5v.

Ok,e sad me zanima dali ce moci da istera blagi o.c. procesora i gtx260,posto su ovo napajanje na drugim forumima ispljuvali,tako da je ispalo da je lc power od 450w kvalitetniji od cm.

Bice dovoljno za bilo koju od tih grafickih kartica. Nije to napajanje toliko lose, ali ne moze da isporuci tih 500w. Pogledaj koliko to napajanje daje w na 12v. To ti je najvaznije. Ja sam ranije imao cm extreme power 390 koje je davalo max 216w (18A) na 12v grani pa mi je radio amd athlpon x2 4600+ i hd3850, oc i graf i proc.

Ima 2x12v po 18A,jel to dovoljno za gtx260,nekako mi je ona najpovoljnija.nasao sam novu za 8900din,sa 2 god.garancije.

To tvoje napajanje daje max 30A (360w) na 12v, to sto pise 2x18A je koliko moze da da po grani a ne kombinovana snaga. Ako si nasao gtx260 po toj ceni uzimaj i ne pitaj. ;)

Ima 2x12v po 18A,jel to dovoljno za gtx260,nekako mi je ona najpovoljnija.nasao sam novu za 8900din,sa 2 god.garancije.

Ovako je kod mene, naravno CM 500W Extreme Power

Inace vuce sasvim normalno Q8200,4GB,GTX260 (192sp jos veci potrosac nego 216sp) i jos par stvari u masini tipa hard, 2xkulera itd....
Jedino sto mu je kuler uzasan, sad pre 2 dana sam ga izbacio i izlomio na paramparcad koliko me je nervirao i ubacio Xilence 12cm i kao novo napajanje da je u pitanju, savetovao bih ti ako ga uzmes da odmah menjas kuler.

Ja vec imam ovo napajanje,pa me je zato zanimalo da li smem staviti gtx260.A za kuler si u pravu...mnogo je bucan,ali mi ne smeta.

A i na 5v i 12v grani se prilicno razlikuju naponi...da li je to znak da napajanje nije u redu,i ako nisam imao sa njim nikakvih problema?

Poslednja izmena od urednika:
Auuuuuu,na jednom forumu xxx,ne preporucuju mi ni 5770,a kamoli gtx260 na ovo napajanje...sta sad da radim,a ako crkne jel imam pravo da ga reklamiram ako je pod garancijom?

Ma pusti to sto programi citaju, pogledaj evenutalno sta pise u samom BIOSu za tih 5v. Koliko je staro napajanje ? Ako nije nesto mnogo matoro nemas bre nikakvih problema ni sa jednom od onih karti. I naravno da bi ga reklamirao da crkne a pod garancijom je.

Poslednja izmena:
Kupljeno je u februaru 2010,ali je malo radilo(uzeo sam od druga),imam garanciju do februara 2012.Znaci moze gtx260!

Hvala na pomoci,ipak vise verujem ovom forumu nego ostalim:wave:

A da zaboravio sam da pitam jel moze da stane u standardna kucista?

Ja sam sa tim napajanjem terao i gtx275, dva hdd, 1 optiku, radi bez problema, sa stabilnim naponima.

Nazad
Vrh Dno