Šta je novo?

dilema oko izbora

Matador

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
619
Imam dilemu oko izbora televizora. Potpuni sam laik za ovu vrstu tehnike. Gledajuci po radnjama ucinilo mi se da plazma ima ljepsu i topliju sliku u odnosu na lcd. Od plazmi je u ponudi sledece:

Model
SAMSUNG PS-50C450 749,00€
SAMSUNG PS-50C530 829,00€
LG 50PJ550 639,00€
LG 50PK550 849,00€

Intersuje me sledeće:

- da li je zaista potrosnja kod ovolikih plazmi toliko velika i koliko je to u praksi npr u poredjenju sa nekim drugim uredjajem,

- da li plazme zaista imaju solidniju i topliju sliku,

- sta preporucujete od gore navedenih modela,

- na sta posebno obratiti paznju prilikom izbora (preporuceni kontrast, osvjezavanje, rezolucija...)

- da i neki lcd i koji uzeti za alternativu.

Poslednja izmena:
Razlika kod LG izmedju modela PJ i PK je sto je PK fullHD,tako da svakako ise preporuka za njega. E sada da li Samsung ili LG, ne znam, mozda taj LG PK550, dobio je dosta dobrih ocena.
Plazma ima topliju sliku,stariji modeli plazmi jesu trosili mnogo vise od LCDa, a sada mislim da to nije tako drasticno.

1 da li je zaista potrosnja kod ovolikih plazmi toliko velika i koliko je to u praksi npr u poredjenju sa nekim drugim uredjajem,
2 da li plazme zaista imaju solidniju i topliju sliku,
3 sta preporucujete od gore navedenih modela,
4 na sta posebno obratiti paznju prilikom izbora (preporuceni kontrast, osvjezavanje, rezolucija...)
5 da i neki lcd i koji uzeti za alternativu.

1 kazu da je veca od LCD-a, a koliko je to u praksi ne znam.
2 da, ali mnogo zavisi i od modela LCD-a (primer: kad bi u nekoj radnji bio LG i Samsung jedan pored drugog i gledao isti kanal u isto vreme, video bi veeeliku razliku)
3 ja bi se pre odlucio za bilo kog Samsunga iz tvog spiska, samo nikako LG. Zna se da danas nista nije dugotrajnije kao nekad, ali ipak postoji tehnika koja ko baksuz crkava nakon nekoliko dana nakon sto istekne garancija. LG je po meni katastrofa. Kod njih jedino vrede DVD i bluray rezaci.
4 na svasta :D rezolucija (vidi da bude full HD 1920x1080p), koliko su prirodne boje, kao i kako ocitava obicne tv kanale (imao sam prilike da vidim Sony tv koji ima sjajnu hd sliku kao i svaki, a kad mu pustis tv kanale, hvatas se za glavu.
5 vidim da u tvom spisku nema nijednog Philipsa ili Panasonica, a preporucio bi ti bilo koji od njih koji (mozda) duze traju, a inace Philips po meni ima i prelep dizajn.

Potrosnja jeste veca nego kod lcd'a... i prilikom potrosnje nemojte gledati samo potrosnju izrazene u w(watima) nego gledajte i koliko ampera vuce.
Sto se tice kvaliteta slike ne znam sta mislis pod solidnijom, meni je slika na plazmi daleko losija od slike na lcd'u ili led'u ..jedino sto je dobro kod plazme je sto ima prirodnije boje za razliku od lcd'a.
Od modela koje si naveo definitivno LG 50PK550 razlike je gore vec neko naveo. LG nista nije losiji od Samsunga to su price za malu decu, cak sto vise po meni daleko i bolji po pitanju slike i perfomansi, pored toga je trenutno odnos cene i kvaliteta na strani LG'a.
Ako kupujes plazme , trebas samo da obratis paznju na to da li ti odgovara jasnoca i ostrina slike jel kao sto sam naveo nije jasnije za razliku od lcd'a , naravno da po mogucstvu bude fullHD upravo zbog reprodukcije bluray filmova i povezivanja na kompjuter,sonny itd.

Ukoliko se ipak odlucis za neku lcd alternativu moja preporuka je LG LD565 100hz ili LD750 200hz koji je malo skuplji ali po karakteristikama i jaci.
A ako ipak zelis da izdvojis malo vise para ima tu i veoma dobrih philips modela.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno