limba
Slavan
- Učlanjen(a)
- 05.12.2005
- Poena
- 320
Moja oprema
- CPU & Cooler
- I5 13600k, Jonsbo HX6250
- Matična ploča
- Gigabyte Z790 UD AX
- RAM
- 32GB Kingston DDR5 Fury Beast 6000 MHz
- GPU
- SAPPHIRE AMD Radeon RX 6750 XT
- Storage
- SAMSUNG 1TB M.2 NVMe SSD, 990 Pro
- Zvuk
- Altec Lansing VS 4621
- PSU
- Corsair RM750X
- Kućište
- RAIJINTEK Black with Thetis window
- Monitor
- HP X27i
Uzi izbor su mi i5 6500, i5 6600k i i5 7600k. U stvari u opciji su bili 15 6500 i 6600k, ali posto je cena izmedju 6600k i 7600k zanemarljiva, onda cu ako se odlucim za klok varijantu ici na ovaj kaby. Ne menjam konfiguraciju cesto(jednom u 5 godina), pa sam se zato odlucio da mogu klokovati malo CPU, ako zapne negde za par godina. Sve ostalo od komponenti iz potpisa ostaje. Imam vec Corsair Vengeance® LPX DDR4 2666MHz, tako da ostaju samo CPU IMB.
CPU cu sigurno kupiti kod komsija, a plocu kod nas.
Vredi li doplatiti tu razliku za k procesor(to povlaci i skuplju plocu, recimo ASUS Prime Z270-K) ili da ipak idem na 6500? Ne radim nista zahtevno na racunaru, jedino odigram nesto povremeno? Kolika bi recimo razlika bila u FC Primal ili battlefield 1?
Bitno mi je i da ce da radi dobro sa ovom memorijom, da ne bude da moram i nju da menjam.
Sta je trenutno best buy?Sta je vasa preporuka?
Samo da napomenem, ne bih da cekam vise. Cekam od septembra. Cekaj ryzen, pa ovi nisu bas za igre, ti ce u petom mesecu.. vidim vec najava za novu generaciju 2018..nema tome kraja. Na AMD-u sam zadnjih 15god, ajde malo da promenim. Da predjem malo na tamnu stranu
.
CPU cu sigurno kupiti kod komsija, a plocu kod nas.
Vredi li doplatiti tu razliku za k procesor(to povlaci i skuplju plocu, recimo ASUS Prime Z270-K) ili da ipak idem na 6500? Ne radim nista zahtevno na racunaru, jedino odigram nesto povremeno? Kolika bi recimo razlika bila u FC Primal ili battlefield 1?
Bitno mi je i da ce da radi dobro sa ovom memorijom, da ne bude da moram i nju da menjam.
Sta je trenutno best buy?Sta je vasa preporuka?
Samo da napomenem, ne bih da cekam vise. Cekam od septembra. Cekaj ryzen, pa ovi nisu bas za igre, ti ce u petom mesecu.. vidim vec najava za novu generaciju 2018..nema tome kraja. Na AMD-u sam zadnjih 15god, ajde malo da promenim. Da predjem malo na tamnu stranu
Poslednja izmena: