Šta je novo?

dilema oko graficke kartice

Vader

Čuven
Učlanjen(a)
05.06.2001
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700X, Arctic Freezer 34 eSpord Duo
Matična ploča
Gigabyte Aorus Elite V2
RAM
Corsair Vengeance LPX DDR4 32 GB
GPU
AMD 6700 XT PowerColor Red Devil
Storage
980 Pro 2 TB + 970 Evo 1 TB + WD Red 4 GB
PSU
Adata Core Reactor 850W
Kućište
NZXT H7 Flow Black
Recimo da je izbor sledeci

Asus AGP-V7100 Pro GeForce2 MX-400, 32MB 190 DM
Microstar MSI-8835 GeForce2 MX-400 32MB 175 DM
Inno3D TORNADO GF 2 MX400 32MB (5ns) 145 DM

Ovaj Asus, ako je to pravi V7100 Pro jer sam saznao da mnoge firme prodaju neki slabiji pod tim imenom, je odlican ali i poskup za MX400 a skup je jer je 'made for overclock' sto je i Asusov slogan za ovu karticu.
E sad, ja nista ne radim i ne igram preko 800x600 (15" monitor) a nisam ni neki overkloker, overklok se ionako vise isplati za vece rezolucije gdje graficka postaje usko grlo.

Prvenstveno me interesuje kakav je ovaj Inno3D MX400 jer ima dosta finu cijenu a po testovima na netu je uglavnom hvaljen. Kakva su iskustva sa njim? On je citavih 45 DM jeftiniji od Asusa koji je skup prvenstveno zbog overklok mogucnosti koje ja ne bih (mnogo) koristio a ni ne isplate se mnogo na 800x600. Nije mi bitno sto Inno npr. daje 2 fps manje od Asusa na 800x600 vec me interesuje pravi li bilo kakve probleme, brlja li sliku, koci li u igrama i sl. tj. interesuje me koliko je pouzdan i stabilan. Koliko je ovaj Inno3D MX400 dobra i pouzdana kupovina za 145 DM?

A MSI? On ispade kao neka zlatna sredina. Ali ako bih se odlucio na njega on je samo 15 DM manje od Asusa pa bih bio u iskusenju da uzmem Asus...pa se opet svodi na Asus vs Inno3D pri cemu sa Inno-om stedim 45 DM a Asusov dzoker (overklok) ionako ne bih koristio.

Sta uzeti?

MA, mozda se neko nece sloziti sa mnom, ali ja bih tog Innoa zaobisao. Video sam i ja neke testova na netu koji su me, moram priznati, iznenadili ali sam skeptican shto se Inno-a tice. Taj MX400 ima moj komsija i nije me bas ubedio sto se kvaliteta slike tice, stabilan jeste, znaci ne glavi, ne blokira, restartuje, itd.

Djes` ba:)
Ja se slazem sa kolegom iznad u potpunosti-zaobidji inno! Graficku ne kupujes svaki dan jel tako? E ka kupi asusa jer i kada je jednog dana budes prodavao dobices vise a sada je 100x bolja investicija. MSI je OK. Inno nikako.

pozdrav:wave;

Ma ne zezajte ga... Uzmi Inno slobodno - sigurno nemas neki profi monitor a razlika u ceni je ogromna...

Vader je napisao(la):
Ovaj Asus, ako je to pravi V7100 Pro jer sam saznao da mnoge firme prodaju neki slabiji pod tim imenom, je odlican ali i poskup za MX400 a skup je jer je 'made for overclock' sto je i Asusov slogan za ovu karticu.

na sta treba obratiti paznju pri kupovini ovog asusa? na memoriju? koja i koliko brza treba da bude? i kolika mu je cena bez tv out-a?

da li u tom rangu ima neka ati, moze i malo slabija ali da gura fino 3d igrice, a i naravno za manje para?

Vader je napisao(la):
Recimo da je izbor sledeci

Asus AGP-V7100 Pro GeForce2 MX-400, 32MB 190 DM
Microstar MSI-8835 GeForce2 MX-400 32MB 175 DM
Inno3D TORNADO GF 2 MX400 32MB (5ns) 145 DM

E sad, ja nista ne radim i ne igram preko 800x600 (15" monitor) a nisam ni neki overkloker, overklok se ionako vise isplati za vece rezolucije gdje graficka postaje usko grlo.

Prvenstveno me interesuje kakav je ovaj Inno3D MX400 jer ima dosta finu cijenu a po testovima na netu je uglavnom hvaljen. Kakva su iskustva sa njim? On je citavih 45 DM jeftiniji od Asusa koji je skup prvenstveno zbog overklok mogucnosti koje ja ne bih (mnogo) koristio a ni ne isplate se mnogo na 800x600. Nije mi bitno sto Inno npr. daje 2 fps manje od Asusa na 800x600 vec me interesuje pravi li bilo kakve probleme, brlja li sliku, koci li u igrama i sl. tj. interesuje me koliko je pouzdan i stabilan. Koliko je ovaj Inno3D MX400 dobra i pouzdana kupovina za 145 DM?

A MSI? On ispade kao neka zlatna sredina. Ali ako bih se odlucio na njega on je samo 15 DM manje od Asusa pa bih bio u iskusenju da uzmem Asus...pa se opet svodi na Asus vs Inno3D pri cemu sa Inno-om stedim 45 DM a Asusov dzoker (overklok) ionako ne bih koristio.

Sta uzeti?

Ako nisi gadljiv od polovnih kartica, eno na oglasima se prodaje ASUS 7700 GTS DDR za 210 DM.

stabilan jeste, znaci ne glavi, ne blokira, restartuje, itd.

To me najvise interesuje :)

byMaX je napisao(la):
Ma ne zezajte ga... Uzmi Inno slobodno - sigurno nemas neki profi monitor a razlika u ceni je ogromna...
Bas tako. Imam krs od Philips 105E (economic) koji nije nista posebno i sve radim na 800x600 pa na njemu ne bih primijetio bolju sliku sa Asusom nego sa Inno.

na sta treba obratiti paznju pri kupovini ovog asusa?

Ako se ne varam kod kupovine pravog Asus V7100 Pro treba obratiti paznju na to da je PCB crne boje, da ima aktivni cooler i da ima EliteMT memoriju od maksimalno 5ns. Pa ova koju sam ja nasao u cjenovniku je bez TV-a i kosta 190 DM ali ne znam da li je to pravi V7100 Pro, oni lijevi koji su se prodavali pod ovim imenom su do nedavno bili 165 DM pa onda ovaj mozda i jeste pravi. Njegov test ima SK http://www.sk.co.yu/200107/sktd04.html

Ja sam iz Banjaluke i poslao sam u Beograd 100 EUR-a da mi se kupi graficka, samo treba da javim koju hocu jer je ona koju sam ganjao pobjegla. Teoretski bih mogao kupiti tog Asusa ali...on je citavih 45 DM skuplji od Inno-a a on na mom monitoru ne bi davao drasticno bolju sliku a ni njegov overklok se ne isplati mnogo na 800x600 a tih 45 DM bi mi dobro doslo jer planiram mijenjati jos i procesor i modem.

A i Asus dolazi u obzir samo pod uslovom da je "onaj pravi". Da vas pitam nesto, zasto Beogradske firme daju svoj mail kad nikad na njega ne odgovore. Vise puta sam slao mail raznim firmama da pitam nesto za neku komponentu ali nikad nisam dobio odgovor. Samo sam jednom dobio uredno odgovor i to od jedne Banjalucke firme.

Interesuje me samo stabilnost i pouzdanost, da znam da bi me Inno zezao po ovom pitanju sigurno ga ne bih uzeo ali ako bi radio bez problema rado bih ga uzeo.

Inno 3D MX400 je odlicna kartica za svoju cenu. Ovo ti ne pricam na pamet, vec zato sto sam je i ja drzao u masini. Gledaj da kupis sa crnom stampom i Winbond memorijom od 5ns. Glatko moze da radi na 210/220, ali posto te overklok ne zanima ni to nije bitno. Od Asusa mozda ima 3-5% losiju sliku ali na vecim rezolucijama, sto ti sigurno na svom monitoru neces primetiti. Kartica je vrlo stabilna i o.k. po svim pitanjima. Slobodno kupi i ustedi pare. :)

Aca je napisao(la):
Inno 3D MX400 je odlicna kartica za svoju cenu. Ovo ti ne pricam na pamet, vec zato sto sam je i ja drzao u masini. Gledaj da kupis sa crnom stampom i Winbond memorijom od 5ns. Glatko moze da radi na 210/220, ali posto te overklok ne zanima ni to nije bitno. Od Asusa mozda ima 3-5% losiju sliku ali na vecim rezolucijama, sto ti sigurno na svom monitoru neces primetiti. Kartica je vrlo stabilna i o.k. po svim pitanjima. Slobodno kupi i ustedi pare. :)

Upravo tako. I ja sam svojevremeno drzao tu kartu u masini par dana i malko je maltretirao (cuj, "malko":D ) i otprilike se slazem sa Acom.
Jedini "problem" koji ta karta ima je sto su nasi uvoznici bezobrazni pa su uvozili i primerke sa nedopustivo losom memorijom (cak i do 7ns) koje su onda, dabome, lagano prodavali kao klasicne primerke po istoj ceni iako je bilo mnogo razlike medju njima.
Pa cak i GTS Inno-ov je uvozen u (najmanje) 2 varijante : sa 6 ns (sto odgovara brzini memorije, tj. 1000*2/6 = 166*2 =333mhza ali i sa 7 ns 1000*2/7 = 142*2=284 mhza pa su ove druge terane da rade na visim frkvencijama za koje nisu ni predvidjene po memorijskim specifikacijama sto se naravno odrazavalo na stabilnost, kvalitet prikaza, overklok i slicno

Nazad
Vrh Dno