Šta je novo?

dilema oko externog hdd

LJudi i ja imam dilemu oko externog harda, pomagajte...

Da li da uzmem 2.5" HDD koji se napaja sa USBa (to mi se najvise svidja, elegantno, kulturno), ili 3.5" sata pa u fioku? Druga varijanta mi se ne svidja jer treba dodatno napajanje.

Dilema je u brzini, znaci prosto: Sta je brze? Prva ili druga varijanta?

Hard mi treba za prenos velikih video fajlova pa mi brzina mnogo znaci tj presudna mi je.

Thanks
Pozdrav

Uh to je ludilo, vlro rado nego koja mu je cena?
Verovatno cu da uzmem neki samo sa USB 2.0 trasferom, nisam video da li je CM kompatibilan sa Mac-om?

Sta mislis o Verbatim 2.5" USB 2.0?

Ja razmišljam da pazarim: CM Xcraft 360, sata-esata kabl, (pošto imam Gigabyte 965P DS4 koja nema e-sata kolko znam :) ) WD 6400AAKS i >>> zaboravim na rezanje DVDa! Kad ponestane prostora na WD 6400AAKS - Stavim ga u kutiju (koja se dobija uz rack) i pazarim next hard :)

Šta mislite o ovome?

^ Dobra ideja, samo gde ces staviti taj drugi kad i njega napunis ? :)

Uh to je ludilo, vlro rado nego koja mu je cena?
Verovatno cu da uzmem neki samo sa USB 2.0 trasferom, nisam video da li je CM kompatibilan sa Mac-om?

Sta mislis o Verbatim 2.5" USB 2.0?

http://www.desk.rs/Orders/KatalogArtikala.aspx

Za Verbatim ne znam, ali ako bih uzimao gotovo resenje, to bi bio LaCie Rugged na prvom mestu zato sto je najvise zasticen, ili Transcend StoreJet 25M (imas opis u novom SK) kao i Freecom Tough Drive.

Kupio sam Transcend StoreJet 25 Mobile 160Gb, cena 5100 din, veoma povoljno!

Odusevljen sam diskom, fajl od 8Gb je pisao 4 minuta i isto toliko okpirao na drugi hard, citao! Ja milim da je to pristojno. Kvalitet izrade je na visokom nivou, cak mi se vise svidja od Passport-a koji mi deluje nekako mekano...

U svakom slucaju ja sam zadovoljan, moja preporuka!

Pitanje: Da li je neophodno koristiti onaj dupli Y USB kabal ili je dovoljan i obican?

ma kupuj StoreJet 2.5 odlican je! brzina citanja oko 30mb/s, pisanje oko 26mb/s.. dakle ogranicava ga samo usb standard posto je hdd sataII 300, hladan ko dusa bandita, ne cuje se.. i sto je mozda najvaznije ima anti-shok tehnologiju, navodno je i prosao U.S.military drop-test tako da bi trebao biti siguran od padova i sl.
dovoljan je samo jedan

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno