Šta je novo?

Dilema oko dx10

Nikoldije

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2007
Poena
330
eto kupih komp koji i nije tako los i ima graficku 8800gts

i citam i vidim da je gtx mnogo bolja i sada ozbiljno razmisljam da prodam moju gtsovku i da doplatim za gtx da se osiguram na duze staze ali pojave se price kako je to bezveze jer ce da se pojavi dx10.1 itd

molim vas da mi objasnite koliko ce sad moja gtx ako je naravno kupim biti sposobna da podrzi te nove verzije dx10; jel to samo izpravka nekih nedostataka sadasnjeg dx10 ili ce imati nekih novih poboljsanja za koje ce trebati da se neka novija kartica

da li treba da kupujem gtx i koliko mogu sad da trazim za graficku koja je stara mesec dva
moj komp je

intel 6700
2gb ram
gainward 8800gts320mb golden sample
asus sa 680i cipsetom zaboravio sam oznaku znam da je naka opaka

Poslednja izmena:
Nemaš potrebe da menjaš tvoju grafičku, dobitak i nije tako spektakularan.Inače ovaj forum je pun testova i jedne i druge kartice, samo ga treba pročešljati.

tvoja graficka kao i moja, a kao i GTX tesko da ce i jednu dx10 igru pokrenut na high details. Zato opusteno i stekaj za 9***GTS ili GTX, jer sto se tice DX10 naslova 8**** serija je potpuni promasaj!

Poslednja izmena:
Pravih DX10 igara još praktično i nema, većina je samo malo dobudžena za DX10 i bolje rade na XP-u na DX9 karticama nego na Visti na DX10 katicama. Ako za Crysis kažemo da je prva igra koja malo više koristi DX10 i posmatramo kako sa njom rade DX10 kartice, vidi se da ti čak ni najjača DX10 kartica ne omogućava da igraš u full bez seckanja.

Zaključak je da je bilo potpuno nepotrebno kupovati prvu seriju DX10 kartica jer za DX9 igre postoje dovoljno brze DX9 kartice a za prave DX10 igre ove DX10 kartice nisu dovoljno jake.

Zato, pošto već imaš 8800GTS, ne bacaj pare uludo na bilo koju novu iz 88xx serije, već čekaj da se pojavi prava (dovoljno jaka) DX10 kartica koja će raditi sa pravim DX10 igrama, pa onda radi dalji upgrade

edit: evo, preteče me Whiplasher, slažem se u potpunosti!

Poslednja izmena:
PS3 i onda svaku novu igru jos 50€ i posle kazu bolje na konzolama.

blah soni ps3:vomit:

pc je zakon:wave:

ama ljudi salio sam se

ali malo sam se razocarao bas sam bio namerio da se dam u kupovinu nekog xfx a
ali sad mi bezveze

a za sony ne brinite ja sam veran poklonik pc racunara i ostajem to dokle god budem imo finansija ali moram da primetim da je bila prilicno burna reakcija na pomen sonija

e da

jel neko isprobavao da nabudzi dx10 na xp nesto sam citao kao moze

Poslednja izmena:
Onaj ko je kupio 8800GTX, kupio ga je zbog toga sto je najbrza graficka, a ne zbog DX10.

8xxx serija jesu prave dx10 graficke samo nisu "odgovaracjuce" "prave"
Nisu dovoljno jake da pokrenu dx 10 na normalnim detaljima
Kao i sto se ocekvialo dx10 se skoro pojavio i treba vremena da dodju prave graficke.
Zato ne treba kupovati sad graficku ako se planira da se sa njom igraju novi dx10 naslovi

Poslednja izmena:
los?!? Boze osjecam se kao da nemam 8***GPU. Sve sto sam uspio da igram u DX10 je Bioshock. Ostalo se vrti na 10-15fps-a, Crysis na -10!

A nisi mozda pomislio da su lose performanse nekih 'DX-10' igara na 8800 seriji posledica:

1)Viste
2)Ubacenih dodatnih detalja koji nemaju veze sa DX-10
3)loseg DX-10 koda u konkretnoj igri
4)promasenog API-a

nego si odmah zakljucio da je DX-10 implementacija lose odradjena.

Crysis i DX10???!!! Hahahaha. Pa to isto radi pod XP sa very high details tweakom. Da, 8800GTS 320 nema teorije da radi i u 1024x768 sa very high tweakom. 1440x900 ili 1280x1024 sa samo dve tri stvari na medium (fizika, zvuk, postproceising i volumetric lightning) ostalo na high je prilicno igrivo. Ali naravno, sve gde je prosek ispod 60fps i gde je minimalni fps na delic sekunde manji od 30fps je neigrivo, zar ne???:mad::vomit:

Stekaj lovu za neki GF9600GTS naprolece, ili 9800GT iduce godine. Sumnjam da zelis da das 500-600eura za neki 9800 cim se pojavi.

Uvek je tako bilo. Neko da 450-600€ i igra odmah nove igre, neko iste te igra dogodine za 200-300€ a neki tek za dve za nekih 100€. Kinta je presudna kod svih.

A nisi mozda pomislio da su lose performanse nekih 'DX-10' igara na 8800 seriji posledica:

1)Viste
2)Ubacenih dodatnih detalja koji nemaju veze sa DX-10
3)loseg DX-10 koda u konkretnoj igri
4)promasenog API-a

nego si odmah zakljucio da je DX-10 implementacija lose odradjena.

ne nego sam zakljucio da 8800 serija ne moze da vrti DX10 igre na max detaljima.

Uvek je tako bilo. Neko da 450-600€ i igra odmah nove igre, neko iste te igra dogodine za 200-300€ a neki tek za dve za nekih 100€. Kinta je presudna kod svih.

Njet, mozes da kazes, 500 evra odmah, 250-300 evra 6 meseci kasnije, a ne dogodine. Za prakticne primene je GTS 320 spustio 8800 performanse u rang od 300 evra kad, u martu, aprilu? Ove godine je 8800GT kasnio malo vishe, ranije je to islo brze. Glavni razlog je bio odsustvo ATI kartica do jula.

I da ponovim, tek je u oktobru sa WiC, Crysis i GeoW 8800GTS prakticno posustao i nije vise mogao da daje dovoljne performanse u 1680 i vecim rezolucijama. World in Conflict je zabagovan (sam potrazi DX9 testove gde se poredi sa vishe kartica a ne samo sa 8800Ultra i 2900XT). GeoW podjedanko umire sa highest i sa 320mb na GTS i sa 512 na 2900XT. Crysis ubija sve sto postoji.

sto bi se reklo neko nas zjbva, a to su proizvodjaci hardvera/proizvodjaci softvera koji u uzajamnom dogovoru cede kupce koji su primorani da svake godine menjaju preskupo placen hardver, u nadi da ce sa novom grafickom/proc/plocom/mem napokon biti mirni, i nece morati da razmisljaju o buci/grejanju/hladjenju/overklokovanju/modovanju/cipovanju/napajanju, nego ce moci da se zavale i da se igrajuuuuu narednih godinu dve dana ne pomisleci uopste na komp.
utopija a ?

ako se setite nekih starijih odlicnih naslova koji su radile na 4 generacije starijim grafickim karticama i 512 ram-a tipa ground control2 i slicne, a pritom su imale neverovatnu lepu grafiku i detalje koja po meni nadmasuje vecinu danasnjih naslova, jasno je da posle cetiri godine nije moguce da sa danasnjim hardverom ne moze da se pokrenu igrice koje vizuelno nisu nista spec,a zakucavaju nove visejezgarne masine sa 2gb ram-a i grafickom koja kosta kao polovan jugo:)

i ja sam za kompove Mada sam imao i ps1 i ps2 a bojim se da je doslo vreme da umesto nove masine uzmem ps3 i neku braviu, i da sacekam kada ce 128 jezgarni god edition intel procesori uz pomoc ultimate zero 10gb pci-e 16x graficke kartice i osmokanalnog memorijskog kontrolera sa 240 gb uddr nano ram-om uspeti da pokrenu IGRICE ( zamislite a - sve novine ce o tome pisati) na 100 frejma u hd rezoluciji

jedva cekam :)
tik-tok tik tok....

Poslednja izmena:
Vrh Dno