Šta je novo?

Dilema oko 8800GT

NightCrawler

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2005
Poena
995
Odluchio sam se za 8800GT grafiku definitivno sada me samo interesuje koji model....
Knjiga je pala na dva slova:

1.Gigabyte GeForce 8800GT, PCIE16, 512MB GDDR3, 256bit, 700/1840MHz, G92, Zalman Fansink, DirectX10, 2xDVI

2.Palit GeForce 8800GT, PCIE2.0, 512MB GDDR3, 256bit, 600/1800MHz, DirectX10, SLI, HDCP/HDTV-Out, 2DualDVI

Koju od ove dve uzeti?

Trenunto mi je Gigabyte favorit zbog 3 godine garancije dok je na ovu Palitovu garancija 2 godine.....

na Gigabyte GeForce 8800GT nije VF700 !

Nisi u pravu - postoje 2 revizije. Na jednoj je VF700 AlCu, a na drugoj VF830.

GV-NX88T512HP je sa Zalmanima, Type A je vf700, Type B je vf830.
Po meni ne vredi uzimati 9800GTX s obzirom da ima 8800GTS 512 za ~220e.:)

Poslednja izmena:
Moguće je da su ti modeli sa 1GB sporiji od onih sa 512MB zbog sporije memorije.

Moguće je da su ti modeli sa 1GB sporiji od onih sa 512MB zbog sporije memorije.
Nisu rade na istom taktu.
Razlika je nikakva ili max 1% is prostog razloga sto je 256bitna magistrala preuska da bi se iskoristila ta kolicina memorije...
Uzmi Palit,tisi je ima dobro hladjenje i kuler koji ces moci da kontrolises.
Ako je taj Gigabyte model iz E...linka onda je to taj sa bucnim kulerom koji ne moze da se kontrolise...Tako da znas sta da kupis...A Palit se lako klokuje prosecan klok je 700/1800/2000

Poslednja izmena:
Za te 2 godine ce ta kartica vredeti 30-40 evra, tako da to ne znaci ama bash nista...

Palit svi hvale ali na palit je garancija 2 godine a na gigabyte 3 godine....
I ja sam kasnije skontao, veruj mi nije to nesto bitno, meni je i na DFI plocu isto garancija 2 god. Za 2 god. ce te grafa biti toliko prevazidjena da to uopste nece biti bitno...A ona ako je falicna to se pokaze u prvim mesecima koriscenja.A za 2 god. verovatno ces kupiti jeftiniju dosta a brzu grafu...Uzmi Palit i cepaj, ne moz' da se zeznes nikako:smoke:
Ako hoces da ti zuji kuler kupi GA...Sta da ti kazem...

Gotovo svaka 8800GT ide na 700/2000, sve preko su minorne razlike, neka ide na 710 neka na 720 a retko koja ide stabilno preko toga.

Gotovo svaka 8800GT ide na 700/2000, sve preko su minorne razlike, neka ide na 710 neka na 720 a retko koja ide stabilno preko toga.
Nije bas tako, Inno-v iChill se kloka k'o blesav, ide skoro do 800MHz za core... i Gigabyte-ov model sa Zalman-ovim VF830 (upravo pominjanim :)) se dobro klokuje, dobacuje do 760MHz, pa i nesto preko...

Dok sam se ja sastavio sa sobom i sa vremenom da odem i da kupim palitovu 8800gt ona je nestala....sada mi je izbor ili Asus 8800gt TOP model ili XFX 8800gt alpha dog edition....

Koju od ove dve uzeti?

Ako je ASUS onaj model sa Glaciator cooler-om (a ne stari sa single slot)... a XFX upravo sa takvim single slot cooler-om, koji je bucan i slabije hladi... onda ASUS.

Hmmm... nadao sam se da nije taj. To je onaj referentni, single slot, sto je isao sa prvim serijama. Jes' on dobar u smisli da nije gabaritan, te ne zauzima dva slota, ali slabije hladi nego neki neki custom (recimo, vec pominjani Glaciator - Zalman-ov model, koji je ASUS poceo da stavlja na svoje TOP modele bas umesto ovog), a uz to je i bucan kada se "razmase", tj. dignu se obrtaji ventilatora... a to ce sve cesce da se desava, sa ovih 35 u hladu.
Uzimas iz Pakoma? Pitaj ih da li mozda imaju tog TOP-a sa Glaciator-om.
Ovo:
15738_2.jpg

P.S. Nego, jel' izbor samo izmedju ovog ASUS-a i ovog XFX-a?

Poslednja izmena:
Ne....bio je u kombinaciji i palit kod imtela ali ga vise nemaju kao i gigabyte ali me je cooler "odbio",za sada je izbor pao na ova dva modela....
Gigabyte... mislis zbog cooler-a? Zbog buke?
OK, ali to je tip B, imas i onaj tip A, sa VF700 Zalman-om... koji je prilicno tih, a opet se solidno kloka.
Naravno svaka druga preporuka je dobra dok je u cenovnom rangu do ~200€
Mislim da za ~200€ vec moze da se nabasa na 8800GTS 512 (onaj Club3D), pa ako imas visak novca...
Mislim, nesto jeftiniji bese Inno3D-ov iChill 8800GT, koji je definitivno najbolji 8800GT money can buy... ako jos uvek moze da se nadje kod nas... ali je ipak ludost davati te pare za 8800GT, kad punokrvni GTS kosta kojih desetak evra vise.

Gigabyte... mislis zbog cooler-a? Zbog buke?
OK, ali to je tip B, imas i onaj tip A, sa VF700 Zalman-om... koji je prilicno tih, a opet se solidno kloka.

Ja koliko gledao po prodavnicama svi imaju ovaj B cooler nigde ne nadjoh ovaj sa zalmanom...mislim nashao sam i njega u imtelu ali dok sam ja skupio "hrabrost" :d da odem da ga uzmem on je rasprodat :wall:

Za Inno 3D cu pogledati na jdnom mestu mislim da su ga imali poslednji put kada sam gledao...a i ovaj club 3d gts cu bacim pogled imaju ga u imtelu....

Vrh Dno