Šta je novo?

DILEMA koju GTX260 sp216

najj

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2008
Poena
410
Ja se dvomim izmedju asusa i gigabajta.

Asus ENGTX260/HTDI/896M,SP216 vs Gigabyte GTX260OC, 896MB, GV-N26OC-896H, SP216.

Iznesite svoje predloge.

Jeftiniji je asus.

Sta cu cekati nove kartice kad ce biti preskupe.

Meni treba sada grafika a ne za dva meseca dok se normalizuje cena tim nadolazecim modelima.

Zar niko nema neki konkretan predlog ta karta valja ta nevalja izbegavaj.

Zar niko nema neki konkretan predlog ta karta valja ta nevalja izbegavaj.

Pa jedine GTX260 koje se razlikuju od oostalih su Palit Sonic i Gainward Golden Sample, zbog hladjenja, ostalo ti je sve isto, e sad, kakav ces ti primerak da dobijes, koliko ce moci da se overklokuje (ako to planiras da radis), zavisi samo od tvoje srece. :)
Sumnjam da ces dobiti odgovor u stilu "ova valja, ova ne", iskreno, nisam cuo da je neka GTX260 za izbegavanje. :)
Uzmi jeftiniju, ako ne mozes da sacekas. :)

Necu cekati 58xx uzecu GTX260 jer ove 58xx bice aktuelne tek 2010 kad se pojave dx11 igre.

I zeznuces se........ne radi se o aktelnosti nego o brzini karte, ali tvoja stvar.

Poslednja izmena:
ATI DX11 zablude :)

Za septembar 2009. zakazan je "paper launch"; pa ko zna engleski - zna, a ko ne zna, neka cheka:

Oktobar -> Prve vece serije kartica na trzistu,
Novembar -> Prve kartice kod nas, po nekim nerealnim cenama, podrazumeva se, cene starih ostaju iste,
2010. -> Ako bude srece, mozda malo padnu cene starijih grafa u nas, posebno ako nas NVidia obraduje svojom 300 ponudom.

Pa nek cheka Ceca, a ti covek lepo za 14-16k slobodno pazari GTX260 (ili odgovarajuceg Radeona, vec kakvi su ti afiniteti) - nesto bolje novo, za te pare, kod nas, neces naci u skorije vreme ;)

Aj u-zdravlje!

hehehe...pa ni 4770 nema josh u dovoljnim kolichinama...........nachekacjemo se mi na seriju 5.

Hm....a EVGA ? Peca je najavio svashta ne znam kada stizhe....

Ako karticu ne zelis da klokujes svejedno je koju uzmes...pored cene gledaj i duzinu garancije.....ako vec zelis malo da je poteras sa default setovanja izbor je ASUS (od tih kojih si naveo )....cekajuci nove serije ostaces usedelica jer boze moj i nvdija ce izbaciti nesto novo , pa ati jos novije a tebi zivot prodje u cekanju....

Ja sam od nestrpljivih, tako da mi od danas unutrasnjost kompa krasi jedan Gainward 260 (216 narafski) i to za manje od 15k :)

Videcemo kako ce se pokazati u nekom narednom periodu, ali mislim da je to trenutno best buy kod nas.

3 godine garancije, jos ako naidjes na model ciji se p/n zavrsava sa 0612, dobices karticu sa 1xDVI-I, 1xVGA (D-Sub) i 1x HDMI (direkt sa kartice, ne preko konvertora) + HDMI->DVI konvertor, dakle mozes odmah da je prikacis na sta god hoces.

U svakom slucaju nase trziste nece potrefiti nikakve znacajnije promene bar naredna 2-3 meseca (i to sto bude stiglo od DX11, pograbice ovi iskusni lisci, te ze nas ostale nece ni ostati neki izbor;)), pa ako ti je sad vreme za igru - samo napred!

Pozzz

Ja sam od nestrpljivih, tako da mi od danas unutrasnjost kompa krasi jedan Gainward 260 (216 narafski) i to za manje od 15k :)

Videcemo kako ce se pokazati u nekom narednom periodu, ali mislim da je to trenutno best buy kod nas.

3 godine garancije, jos ako naidjes na model ciji se p/n zavrsava sa 0612, dobices karticu sa 1xDVI-I, 1xVGA (D-Sub) i 1x HDMI (direkt sa kartice, ne preko konvertora) + HDMI->DVI konvertor, dakle mozes odmah da je prikacis na sta god hoces.

U svakom slucaju nase trziste nece potrefiti nikakve znacajnije promene bar naredna 2-3 meseca (i to sto bude stiglo od DX11, pograbice ovi iskusni lisci, te ze nas ostale nece ni ostati neki izbor;)), pa ako ti je sad vreme za igru - samo napred!

Pozzz

Koji si ti uvoznik, aj sad priznaj lepo pred celim razredom :)

Evo ja uzeh Gigabyte GTX275 N275UD-896I isto varijanta sa VGA DVI HDMI eksta karta videcemo kako ce slusiti.

Cena je 19k malo je skuplja jer je I varijanta jedino je SO varijanta bolja.

ewo ja juce uzeo palita gtx 275 :D
i mogu ti reci da lepo radi, mada nisam ga nesto przio zbog napajanja tako da ce nekih mesec dana biti malo rasterecen.....
cenu ne smem da kazem :D
ali samo da vas obavestim da je pre par dana bio uvoz palitovih.... a uvoznik.... pogodite ko je :D

Pa reci cenu sto je tolika tajna!

Brate mogo si dati 100e za neko jace napajanje ovako tu kartu nemozes maksimalno poterati.

ma znam da je napajanje problem..... tako da ce neko vreme (manje od mesec dana) morati da gura na tom napajanju, necu ga opterecivati. Vidi temu "1 month endurance". Eh dao bih ja za napajanje al nisam imao :D

ali vidim da je CPU score 3660. meni na stock daje oko 2500 pa predpostavljam da ti je CPU OCan.
meni je sve na stock dao 14500 ali opet napominjem da napajanje nije moglo da je isprati, bar predpostavljam da je tako....

Cpu mi je na 4041MHz mada moze na 4500MHz da pogura 3dmark ja mislim da mogu da naguram blizu 20k bodova.

Nazad
Vrh Dno