Šta je novo?

dilema izmedju R9800 & FX5900

ToxiC

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2002
Poena
679
imam neku ponudu Connect3dRadeona 9800 (znaci non-pro, non-XT) sa 128MB, DVI,TV-o za cca.160e!
da li je bolji od FX5900XT koga imam za isto toliko para :wall:
da se ne davimo oko kloka memorije i gpu-a interesuje me kakva je kartice Connect3D Radeon?

Pa poenta je bas u kloku!
Kartice raznih proizvodjaca su skoro iste, zato sto jako malo njih u stvari proizvodi kartice, vec ih samo prodaju sa svojom etiketom.
Znaci, ako nece da se "igra":), onda ti se ne isplati, jer dobijas malo sporiju karticu od FX5900XT.

znaci da pazarim FX5900xt jer je cini mi se 390/350 ako se ne varam
a Connect3d R9800 je 340/290.... :)

meni trenutno stabilno radi na 440/810 :)))

A sta ti radi na 440/810?

Ako je FX5900XT, onda ga 9800Pro na 412/730 pojede za dorucak! :D

@ToxiC:
Ako mozes, probaj tu 9800-tku kako se klokuje. Ako radi makar na default taktu za 9800Pro (380/340), to ti je definitivno bolja kupovina.

ovaj koja je razlika izmedju sledecih modela i gde da ih nadjem ako neko zna
ASUS 5900 XT
asus 5900 td
i nekog obicnog 5900 ako tako nesto postoji ?
jer xt oslabljena varijanta 5900 ili ne mislim zbunjuje poredjenje sa ati xt kartama

Connect-ov R9800 je odlicna kartica! i bolja je od 5900XT-a!
Preporuka!

Mislim da je u tom slucaju 5900XT ima malo vecu prednost, ipak mislim da je nVIDIA tu bolja ;)
Pozdrav...

jedna stvar mi je kod tog Connect3D R9800- kartice bola oci odmah kad sam je uzeo a to je da nema hladnjake na memoriji!!
e sad da li je to jako lose neznam!!! :)

Ako nema hladnjake na memoriji, znaci da ne treba da je ima.Elem, imas u Imtelu bas te hladnjake,( i sam i sam pazario ), stavio ih i digao klok za 20Mhz u odnosu kada je memorija bila bez njih. Cena je oko 350 dinara.

Svakako da je radeon bolji bolje 8*1 pp nego 4*2 odnosno problem je u
arhotekturi ,a za sledecu klasu(x800-6800) ok nvidia je bolja.Ja sam se jedino razocarao u ati drajvere za starije igrice(generals).Stvarno mnogo seckaju.
ali za far cru i slucne directx 9 igra ati je zakon

borab je napisao(la):
Ako nema hladnjake na memoriji, znaci da ne treba da je ima.Elem, imas u Imtelu bas te hladnjake,( i sam i sam pazario ), stavio ih i digao klok za 20Mhz u odnosu kada je memorija bila bez njih. Cena je oko 350 dinara.

Kako izgledaju ti hladnjaci za memoriju? Uzeo sam Club3D 9800SE@PRO :) i hteo bih da mu malo poboljsam hladjenje.. Naime, zanima me kako se pricvrscavaju ti hladnjaci za memoriju na kartici?

Stavljanjem hladnjaka na memoriju se jako malo dobija. Ne isplati se!

p.s. I ja imam te hladnjake iz Imtela.

Imas odmene tople preporuke za bilo za 5900 xt/le/ge/se (ja imam asus 9950 GE)
Odlicna je karta, za te pare neces pogresiti.
Poz

zoksula je napisao(la):
Svakako da je radeon bolji bolje 8*1 pp nego 4*2 odnosno problem je u
arhotekturi ,a za sledecu klasu(x800-6800) ok nvidia je bolja.Ja sam se jedino razocarao u ati drajvere za starije igrice(generals).Stvarno mnogo seckaju.
ali za far cru i slucne directx 9 igra ati je zakon

Igrao sam generale i zavrsio sa 9700np@pro. Ne da nije seckalo nego je to radilo sa 16xAF dok AA jedino nije mogao zbog baga koji se javljao sa onim vozilom koje gasi elektricne uredjaje tj. napajanje. To vozilo ima specifican efekat koji sa AA ne radi tj. zacrni ekran kada je u kadru. Sem ovoga nikakvih problema nije bilo. Generali su dosta zahtevni(sada vec proslo vreme) pa ako ti je jedna stavka slabija (CPU,GPU, kolicina memorije) onda imas seckanje.

igor2 je napisao(la):
Poz

Sve je to lepo, ali 9800Pro je ipak prilicno jaca kartica.
Nije merodavno, ali u 3DMark05 ima bukvalno vise nego duplo jaci score od 5900-tke.

Delija, sta ti bi da napises da je 9800 gori od 5900XT-a ? 9800 non pro je jednostavno nesto bolja karta i gotovo.
Jel'to zbog rastresenosti dzajinim odlaskom ? :d

Delija je napisao(la):
Sve je to lepo, ali 9800Pro je ipak prilicno jaca kartica.
Nije merodavno, ali u 3DMark05 ima bukvalno vise nego duplo jaci score od 5900-tke.
Nisam ja rekao da nije.
Nije se spominjao pro vec 9800 (mozda pro,mozda ne)
3dmark05? Jel izaslo to?
Znam da je u 3dmark03 9800 brzi al ne toliko.

OptiPlex je napisao(la):
Delija, sta ti bi da napises da je 9800 gori od 5900XT-a ? 9800 non pro je jednostavno nesto bolja karta i gotovo.
Jel'to zbog rastresenosti dzajinim odlaskom ? :d

Nisam bio precizan. U pravu si! ;)
5900XT uglavnom moze lepo da se klokuje, pa sam poredio tako klokovan XT sa 9800-tkom na defaultu. Ne znam sta mi bi. :d

@igor2:
Procesljaj malo forumom! ;)

Mislim da je glupo dikutovati vise oko toga. 9800 je full DX9 karta koja je do pre par meseci bila najbrza i tacka. Ako se i malo klokuje bolje ce raditi igre na njoj svejedno, pogotovo sve novije.

Govori se o non-Pro kartici, drugar! ;)

Ne znem cemu ovolika diskusija,mislim da je na osnovu svega recenog u zadnjih pola godine na ovom forumu jasno da je Radeon 9800 dosta bolja karta pogotovo u DX 9 naslovima.Ende!

Cali, procitaj moj poslednji post! :)

Delija je napisao(la):
Govori se o non-Pro kartici, drugar! ;)

Znam, procitaj malo bolje moj post:) . Znaci i ako nije neki vrhunski overkloker bolje ce raditi sve novije igre.

igor2 je napisao(la):
Poz
asus 9950 GE je najjeftinija fx 5900 xt karta gledajuci oglase.
prodaju je za oko 155e, dok sve druge idu od bar 175-180e,mora da ima neki razlog sto je jeftinija.
kazes da si zadovoljan, jer sam se ja bas nesto zagrejao za tu kartu

Vrh Dno