Šta je novo?

Dilema izmedju dve graficke kartice

al pazi gtx 780 ima 6 gb 384 bita a gtx 970 4 gb od toga 3,5 koristi i 256 bita sad me zanima koja ce izvuci vise frejmova u iograma tipa watch dogs gta V shadow of mordor wild hunt...

Pa? Nemoj to da ti bude reper za kupovinu graficke karte.

Gengsta force mi nekako kao Wellensteyn i gucci, a ako furam ati onda sam profuknjaca
2297cd5ac0acd9f36796b0831252ba95.jpg

E yebiga i Mile Kitic fura Gucci pa je i dalje uber ljakse. Ako ces od "Atija" da fasujes mesecni ciklus, nemoj onda...

Smarac Tebra boj spasio si komp moj znaci 780 ako preko madjara ne nadjem Gtx 980 za neke pristojne genge ako nis poslusacu te da se zna ko je og madafaki

ali ... ali ... ja sam hteo da budem sarkastican

Realno ne budali i kupi R9 390 ili nadji neku polovnu R9 290x daleko kompletnija karta od te uboge GTX 970 .... a da je ne poredim sa gtx 780 nema smisla nisu ni u istoj kategoriji ;)

al pazi gtx 780 ima 6 gb 384 bita a gtx 970 4 gb od toga 3,5 koristi i 256 bita sad me zanima koja ce izvuci vise frejmova u iograma tipa watch dogs gta V shadow of mordor wild hunt...

780 ... koliko znam ima 3GB rama a ne 6GB (greska sad sam video ovu sto si linkovao ima 6GB) .... a to sto ima 384 bita ... da ti sad ne objasnjavam koliko je to bitno ili ne ... samo cu reci da R9 390x ima 512bitnu magistralu ... ako se na to palis ;)

sto se tice FPSa .... pogledaj na netu neke testove ... ali obrati pazju na datim testa jer su se menjali driveri, patchovale igre pa ima i tu promena

jedino ti mogu reci osim ovih gore pomenutih .... kupi gtx 980 ako nadjes dobru cenu nije losa karta uopste ako je cena normalna....

Poslednja izmena:
jeste se zabavili moNci? :)

kripl ili ne,gameworks je toliko ubio stvar da gledajuci presek,970 brise pod sa svim tim kartama (cak i sa 780ti,to sto je nvidia namerno kriplovala kepler je druga prica),e sad ako ce npr se samo vrteti gtaV onda ima smisla uzeti radeona.

amd fura svoje naslove samo nisu djubrad i ne kripluju zelene namerno.za ovu generaciju je tako kako je,mozda amd drajverima nakrpi koji procenat performansi u tim naslovima,ali nista preterano.dx12/vulkan nece skoro medj' narod a svi su fokusirani na to i sad ko uzima grafu/racunar za igre,treba da gleda samo sadasnje stanje.

Vrh Dno