Šta je novo?

Dilema izmedju 2 laserska stampaca

Pioneerko

Slavan
Učlanjen(a)
15.12.2005
Poena
320
Malo sam guglao, citao komentare ljudi, itd. i dilemu sveo na dva po meni zanimljiva modela.
Prvi bi bio HP P1005, a drugi Samsung ML1640.
Po meni svaki ima nekih prednosti i mana, zanima me sta vi kazete, prvenstveno korisnici nekog od ovih modela.
Meni bitne stvari:
- pouzdanost
- kvalitet stampe
- reciklaza tonera
- cena novih tonera
- garancija
- nije presudno, ali moze i dizajn (pozeljno crna boja).
Manje bitne stvari (tacnije nebitne :) ) :
- brzina stampe
- kompatibilnost sa Mac, Win98 i sl.
- ne mogu trenutno jos necega da se setim.
Dakle u pitanju je kucna upotreba, nista preterano.
Prednosti Samsunga su po meni cena, duzina garancije, a HP-a brand (ovo je diskutabilno).
Mozda predlog za neki drugi best buy - ~7500din.?

Ono što bih ja dodao još u prednosti Samsunga je kvalitetniji servis i dizajn (crna boja). Što se tiče recikliranja Samsung znam da to ne podržava ali isto tako znam i da nema nikakav čip tako da to olakšava punjenje. Što se tiče kvaliteta štampe mislim da oba uređaja imaju vrlo sličan. U svakom slučaju možeš da pogledaš i testiraš uređaj u Samsung printer demo centru ako želiš.

U medjuvremenu sam dobio dojavu da niko ne dopunjava tonere za Samsung. Da li je ovo tacna informacija?
Prakticno jedina prednost tog HP-a je u tome sto se toneri mogu puniti?

U medjuvremenu sam se cuo sa dve renomirane firme koje rade reciklazu tonera i rekli su mi prilicno oprecne stvari vezano za Samsungov model.

Prvi kazu da refilovanje tog inicijalnog tonera kosta 1500din, ali to je manje punjenje za oko 700 strana, jer je toliki kapacitet tog tonera. Ili da moze da se kupi novi od ~6000din. koji se moze vise napuniti tipa za ~2000 strana. To je firma iz BG.

Druga firma tvrdi da su toneri identicni, oni punjenje naplacuju 2800din. i tvde da pune do vrha, tako da nema potrebe za novim tonerom. Oni su iz NS.

Koji su u pravu?

Stigao je Samsung. Prilicno sam zadovoljan za sad. Kvalitet izrade zadovoljavajuc, dizajn ok, brzina stampe - meni i vise nego dovoljna.
Malo je bucniji, ali mi ne smeta. I naravno rezultat - stampani materijal - odlican.
Mislim da nisam pogresio.
Toliko za sada.

Da li si puno toner u medjuvremenu? Koja cena, i koliko strana je odstampao pre i posle prvog punjenja?

Nisam ga jos punio, slabo ga koristim, preselio sam se, a jos ga nisam preneo... Ali kad sam poslednji put stampao primetio sam da je pri kraju.
Trebalo bi da je oko 1500din punjenje.

A ne znam kako da proverim koliko strana je izbacio.

Moj Samsung ML-85+ star 11 godina i dalje radi kao sat, tako da ću ja sigurno uzeti i sledeći put Samsung :)
Mada su ih tada pravili da traju... a da ne pominjem da sam sa prvim tonerom odštampao oko 7000 strana :p

Broj odstampanih strana moze da se proveri ako malo duze drzi okrugli taster na stampacu (mislim da je to i jedan jedini taster na tom stampacu)

naravno, potrebno je da ga pre toga ukljucis:D i ubacis papir na kome ce on onda da odstampa svoju info stranu.

Mislim da pc nije ni potreban za ovu operaciju

Nazad
Vrh Dno