Šta je novo?

Dilema, HP ili MSI

kave

Cenjen
Učlanjen(a)
31.08.2009
Poena
151
Imam u ponudi da uzmem HP Compaq 610 ili MSI L715,znam da nisu bas slicni za poredjenje.Nemam iskustva sa laptopovima,pa ono sto mene zanima jeste koji bi mi vi preporucili(treba mi za fax(PMF informatika) i svakodnevnu upotrebu) i kako se krecu cene ovih modela kod nas u radnjama?

Ti ocigledno nemas iskustva dovoljno ako nemas dileme.

Prvo: High Prices. Sto mozda znaci za poslovne potrebe (mada bih tu isao na Toshibu iz mnogo razloga, pocve od ekrana), ali je ludost za obicne potrebe.
Drugo: MSI ima neke odlicne serije laptopa, koji su, po meni, extremno ispred HP-a. Izrada je odlicna, ekrani primetno bolji, a cene manje. Recimo 12" modeli. Ja sam koristio S260 ako se ne varam.

Do sada nisam video nijedan HP na kome mi se svidja monitor inace.. to jeste zbog mog vida, ali opet - to znaci da HP stedi na monitorima, cim MSI koristi panele koji meni odgovaraju (imaju mnogo bolje uglove gledanja).
A iskustvo sa HP monitorima bolje da ne pominjem :(

Ne sudi po imenu. Pogotovu za laptope. Svi imaju i dobre serije i promasaje vredne hall of shame.

Poslednja izmena:
alfa, pljujes hp u svakoj temi, ajd malo obrazlozi...

u direktnom poredjenju dinar za dinar hp laptopi su mi uvek bili malo slabiji (losija dodatna oprema) i daleko kvalitetnije izradjeni od MSI. Ekran bih rekao da je subjektivna stvar ili da se nesto promenilo, jer kad sam ja uzimao hp530 video sam ekrane na par msi za slicne (do 100e vece) pare i nisu mi se dopali... HP-ovi sjajni ekrani su bas jako sjajni (tj kad se ugasi komotno ko ogledalo moze da se koristi pri malo jacem svetlu), ali imaju oni i mat serije za neke modele...
tastature hp vs msi su po meni neuporedive (u korist hp-a), a posto covek kaze da ce da programira, nema sta da se misli, otkucao sam puno koda na malopre pomenutom hp530...

u direktnom poredjenju dinar za dinar hp laptopi su mi uvek bili malo slabiji (losija dodatna oprema) i daleko kvalitetnije izradjeni od MSI. Ekran bih rekao da je subjektivna stvar ili da se nesto promenilo, jer kad sam ja uzimao hp530 video sam ekrane na par msi za slicne (do 100e vece) pare i nisu mi se dopali... HP-ovi sjajni ekrani su bas jako sjajni (tj kad se ugasi komotno ko ogledalo moze da se koristi pri malo jacem svetlu), ali imaju oni i mat serije za neke modele...
tastature hp vs msi su po meni neuporedive (u korist hp-a), a posto covek kaze da ce da programira, nema sta da se misli, otkucao sam puno koda na malopre pomenutom hp530...
Potpuno se slažem.

Probao sam dosta laptopova, i dosta različitih modela i proizvođača, ali nigde mi nije osećaj kao sa HP-om. Jednostavno kvalitet izrade vredi platiti. Posebno onaj ko će mnogo kucati na laptopu treba da ceni to.

Ja bih poludeo da kupim laptop od 1000 evra i da vidim da mu se ugiba tastatura. A viđao sam takve.

Poslednja izmena:
Hmm... Hajde i ja da se ubacim...

HP stvarno ima izgled, nema sta. Ima i cenu. I to stoji. A kvalitet?

Dok sam ziveo u Grckoj, imao sam cetvoricu kolega koji su imali HP-ove. Sve razliciti modeli, razlicito godiste. Svima ali svima je nesto crkavalo. Jednom od njih je 2 puta crkavao ispravljac, da bi na kraju crklo nesto na ploci vezano za ulaz napajanja, pa je morao da promeni plocu.
Jedan od njih je bio upoznao grka koji radi u ovlascenom HP servisu u Atini i koji mu je rekao da su poslednje serije HP-ova blagi uzas i da imaju brdo reklamacija (to je bilo pre otprilike 2 godine).

Dalje, u Spaniji sam imao kolegu kome su 3 puta u roku od dva meseca crkavale razlicite stvari na HP-u (prvo graficka, pa opet nesto na ploci vezano za napajanje, pa memorija), da bi i on na kraju zamenio celu plocu. Srecom, notebook je bio pred kraj garancije.

Ovde imam drugara koji je pre godinu dana godine doneo iz Amerike 3 HP-a od po 1000+ $ (neke 17" sa 8600GT kartama, ne znam tacno modele, dv7... nesto). Kupio ih je za svoju firmu i koristio za programiranje. Na 2 notebook-a je otisla prvo grafika, pa ploca... A sve zbog ovoga: http://bpr.hpordercenter.com/hbpr/
Skoro ih je poslao nazad u USA, posto su pod garancijom.

Slucajnosti? Ja licno ne bih HP-a...

P.S. Nemam MSI. ;)

Mislis da lupam napamet, bez iskustva? Jock. A obrazlozenja sam dao.

Video sam i mat i glossy HP laptope - glossy su s***. Za prosecnu osobu su bolji HP glossy od Acer/ASUS-a, ali kad ja moram da se udaljim preko pola metra od HP ekrana da bih ista video - j***s taj "kvalitet". To su uglovi gledanja 100/100 :D
Mislim da se bash u drugoj temi neko vadio kako je HP "business oriented" pa je ovo da ti drugi "ne bi gledali ekran".
Ali svejedno - HP glossy je s***.
Matirani su im bolji od glossy - ali imaju primetno losije boje od konkurencije.
Probao sam za sebe, mislim da beshe model 2475 (tada vrh 24" ponude kod HP-a), 600e - ne vredi ni 100e, kolega koji se bavi grafikom nije mogao da ga iskalibrise za sebe (za mene vazi - out of the box radi ili no tnx).

u direktnom poredjenju dinar za dinar hp laptopi su mi uvek bili malo slabiji (losija dodatna oprema)
Zato i kazem - HP stands for High Prices ;)

daleko kvalitetnije izradjeni od MSI.
Da si video business seriju (konrektno recimo model koji sam pomenuo, S260), video bi da MSI ima jako kvalitetno uradjene laptope. Samo se MSI fokusira na obicno trziste, dok HP pokusava da uzme samo kolac trzista (business klasu gde je veca zarada, a drugacije potrebe).

I ja sam programirao na pomenutom S260. Ja slepo kucam, pa sam bez problema odmah koristo S260 tastaturu.
Trenutno imam jedan HP Compaq (sa Sempronom, ne znam model laptopa), tastatura nije nista bolja od MSI-a - sta vishe MSI mi se vishe svidja.

Opet, znam da svaki proizvodjac ima skart serije i creme serije, ali MSI nije tek neki tajvanski prozivodjac kad su laptopovi u pitanju - i sasvim komotno bih ga stavio ispred HP-a, ako nisu iste cene (a sumjam da ima slicnih modela slicnih cena).

Cek, ovaj HP je 15" a MSI 17", i ima numericku?? I vama je HP "no questions asked"?
kave, pogledaj ako mozes negde ove laptopove, ekran pogotovu - neka ti to bude dolucujuci faktor, posto je sve ostalo koliko vidim slicno.

Speeder - ako ovaj HP kosta 1000e, to je dovoljan dokaz da ga u istom trenutku treba izbaciti iz bilo kakve rasprave (tj. nikako ga kupiti).
Opet, S260 - koristio sam ga koji mesec, sada ga sestra korsiti (maltretira bolje receno...) - i dalje mu nista ne fali, nema ni ogrebotine. Ekran i dalje izgleda dobro kao prvi dan.
Probudite se, nismo vishe u komunizmu 70-ih - samo ime/marka vishe ne vredi uvek.

I kakvo beshe iskustvo sa HP servisom u Srbiji? Beshe tema skoro o problemima.
MSI servis doduse ne znam kakav je (skoro 3 godine, nije mi trebao), ali evo lisanin ima pozitivno iskustvo ;)

Poslednja izmena:
Odes na Pc practic, odstampas karakteristike modela koje te zanimaju i vidis lepo , prostom metodom. Tu je jos i pitanje garancije, drivera za OS kojeg zelis da instaliras.
Sve je isto osim imena branda.

Kcerka koristi Msi Gx600 ( igranje, surf, muzika ) ni jedan problem za godinu dana.
VistaSp2 licencirana.

Vrh Dno