alfa, pljujes hp u svakoj temi, ajd malo obrazlozi...
Mislis da lupam napamet, bez iskustva? Jock. A obrazlozenja sam dao.
Video sam i mat i glossy HP laptope - glossy su s***. Za prosecnu osobu su bolji HP glossy od Acer/ASUS-a, ali kad ja moram da se udaljim preko pola metra od HP ekrana da bih ista video - j***s taj "kvalitet". To su uglovi gledanja 100/100

Mislim da se bash u drugoj temi neko vadio kako je HP "business oriented" pa je ovo da ti drugi "ne bi gledali ekran".
Ali svejedno - HP glossy je s***.
Matirani su im bolji od glossy - ali imaju primetno losije boje od konkurencije.
Probao sam za sebe, mislim da beshe model 2475 (tada vrh 24" ponude kod HP-a), 600e - ne vredi ni 100e, kolega koji se bavi grafikom nije mogao da ga iskalibrise za sebe (za mene vazi - out of the box radi ili no tnx).
u direktnom poredjenju dinar za dinar hp laptopi su mi uvek bili malo slabiji (losija dodatna oprema)
Zato i kazem - HP stands for High Prices
daleko kvalitetnije izradjeni od MSI.
Da si video business seriju (konrektno recimo model koji sam pomenuo, S260), video bi da MSI ima jako kvalitetno uradjene laptope. Samo se MSI fokusira na obicno trziste, dok HP pokusava da uzme samo kolac trzista (business klasu gde je veca zarada, a drugacije potrebe).
tastature hp vs msi su po meni neuporedive (u korist hp-a), a posto covek kaze da ce da programira, nema sta da se misli, otkucao sam puno koda na malopre pomenutom hp530...
I ja sam programirao na pomenutom S260. Ja slepo kucam, pa sam bez problema odmah koristo S260 tastaturu.
Trenutno imam jedan HP Compaq (sa Sempronom, ne znam model laptopa), tastatura nije nista bolja od MSI-a - sta vishe MSI mi se vishe svidja.
Opet, znam da svaki proizvodjac ima skart serije i creme serije, ali MSI nije tek neki tajvanski prozivodjac kad su laptopovi u pitanju - i sasvim komotno bih ga stavio ispred HP-a, ako nisu iste cene (a sumjam da ima slicnih modela slicnih cena).
Cek, ovaj HP je 15" a MSI 17", i ima numericku?? I vama je HP "no questions asked"?
kave, pogledaj ako mozes negde ove laptopove, ekran pogotovu - neka ti to bude dolucujuci faktor, posto je sve ostalo koliko vidim slicno.
Speeder - ako ovaj HP kosta 1000e, to je dovoljan dokaz da ga u istom trenutku treba izbaciti iz bilo kakve rasprave (tj. nikako ga kupiti).
Opet, S260 - koristio sam ga koji mesec, sada ga sestra korsiti (maltretira bolje receno...) - i dalje mu nista ne fali, nema ni ogrebotine. Ekran i dalje izgleda dobro kao prvi dan.
Probudite se, nismo vishe u komunizmu 70-ih - samo ime/marka vishe ne vredi uvek.
I kakvo beshe iskustvo sa HP servisom u Srbiji? Beshe tema skoro o problemima.
MSI servis doduse ne znam kakav je (skoro 3 godine, nije mi trebao), ali evo lisanin ima pozitivno iskustvo