Šta je novo?

Dilema (FX5900SP vs R9800Pro)

lephafta

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
619
U dilemi sam oko zamene MSI FX5900SP za HIS R9800Pro. Razlika u ceni bi bila ~35€, a da li bi performanse pokazale isto, nisam siguran. MSI na defaultu u 3DMarku daje 5100 i kusur boda, a o/c-ovan nesto malo ispod 6k. Sta vi kazete?

Poslednja izmena:
Iako imam 5900SP, u ovom slučaju je ipak 9800Pro bolja kupovina, po meni.

Ma ne moze da se meri, to uopste nije ista klasa, ni po ceni a pogotovo ne po performansama.
9800pro, apsolutno.

9800PRO bi sigurno bio moj izbor.

Malo sam pogledao testove i uverio sam se u prednostima radeta pri koriscenju pixel shadera, FSAA, i sl. OK da je 9800Pro, ali niko nista konkretno o HISu?

HIS?
Tesko da ima bolji od HIS-a 🙂

Nema tu dileme uzimaj ako mozes Ati 9800 Pro !!!

Ma... Moj PowerColor je bolji od svakog HIS 9800Pro koji sam probao. Mislim, bolje se klokuje, a sve ostalo je isto. Mada je HIS uvek bio najbolji sto se toga tice!

Moracu se sloziti sa Ludim Mazijem po ovom pitanju... 9800 Pro, nazalost 🙂

hrhrhhrhrrrrr 9800prooooo 😀

Uporedi Far Cry na GFX i na Radeon 9800Pro...i vidjeces zasto Radeon 9800Pro 🙂

A onda upali 8x FSAA i 8xAniso u NFS-U sa svim detaljima i ... vidi zasto 9800 Pro

M

lephafta je napisao(la):
U dilemi sam oko zamene MSI FX5900SP za HIS R9800Pro. Razlika u ceni bi bila ~35€...

Ne znam ko je taj sto bi da se menja, ali ako ti neces, ja cu da mu dam 5900SP koji se odlicno o/c i 35€ u zamenu za taj 9800 Pro 😀

Freak_Power je napisao(la):
Moracu bas da isprobam malo taj Far Cry na ovom GFX-u... 😉

A za NFS je vec odradjeno... AA na 8x i AF na 8x. Radi k'o zmaj, slika je prelepa, sve brzo k'o munja.
Uostalom, samo sa maximalnim podesavanjima i treba da se igra... pa onda bude ono "the way it's ment to be played" 😉 😀 :d

CAR je napisao(la):
Moracu bas da isprobam malo taj Far Cry na ovom GFX-u... 😉

A za NFS je vec odradjeno... AA na 8x i AF na 8x. Radi k'o zmaj, slika je prelepa, sve brzo k'o munja.
Uostalom, samo sa maximalnim podesavanjima i treba da se igra... pa onda bude ono "the way it's ment to be played" 😉 😀 :d

Za NFS definitivno stoji da bolje radi na FX5900, pod svim mogucim uslovima.

To tvrdim iako trenutno drzim R9800Pro ->XT sa kojim bas osetno slabije radi NFS7.

Stojcha je napisao(la):

To tvrdim iako trenutno drzim R9800Pro ->XT sa kojim bas osetno slabije radi NFS7.
To da li je 5900 Ultra brza od 9800 Pro/XT u NFS7 vec ne znam... nisam isprobavao Radeone kod mene.

Samo znam da na 5900 Ultra (bilo na default-u ili na FX 6000 Ultra taktovima :d), sa svim setovanjima na maximumu, igra radi jako brzo i sve izgleda mnooooogo lepo.

Super je imati obe kartice pa menjati po potrebi. Najbolje je naravno imati dve masine pa se onda mora samo menjati fotelja. :d

Freak_Power je napisao(la):

-Improved shader speed (up to two times faster) for NVidia Geforce FX cards on very high settings

ovo je jedno od poboljšanja koje donosi patch za far cry.
a što se tiče fx5900sp vs 9800pro, pa naravno 9800pro

Posle ovog optimizovanog patcha za FarCry mogu samo da kazem jedno ...
Ideeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

M

Paradigma je napisao(la):
Super je imati obe kartice pa menjati po potrebi. Najbolje je naravno imati dve masine pa se onda mora samo menjati fotelja. :d

Cek' malo 😀

Koja je poenta da radis sa hardverom ako ne mozes da probas/proberes sebi i prijateljima neke dobre primerke doticnog 😉

A sto se tice tog menjanja, za sad je otprilike nereseno sto se tice FX5900 i R9800XT. Zvuci smesno ali od 60-tak novih i manje novih naslova koje sam isprobao oko pola bolje radi na jednoj a druga polovina na drugoj grafickoj.

E, a naslovi koji imaju logo nVidia skoro jednoglasno bolje rade na Radeonu 😀 😀 😀 .
To se zove optimizacija :d

Stojcha je napisao(la):
Cek' malo 😀

E, a naslovi koji imaju logo nVidia skoro jednoglasno bolje rade na Radeonu 😀 😀 😀 .
To se zove optimizacija :d

Pa zato je i NV insistirala da kod tih igara ubaci NV logo, da bi zbunili korisnike. Za one druge igre im i ne treba, jer rade bolje na NV.

Ne insistira nV, nego placa 🙂 sponzorise timove, daje hw, itd.
Nego Stojcha, molim te napisi koju rec o tim igrama, koja rezolucija, detalji boje, itd.

lephafta je napisao(la):
Ne insistira nV, nego placa 🙂 sponzorise timove, daje hw, itd.
Nego Stojcha, molim te napisi koju rec o tim igrama, koja rezolucija, detalji boje, itd.

Ufff... ko da sad sve nabraja 😀 . Ukratko sve sto ti padne na pamet od novijih i novih 3D igara.

Sve mora da mi radi perfektno u bar 1280x1024 bez AA sa 8xAF (pozeljno i bar 4xAA). Normalno prvo probam 1600x1200 (1920x1440 je mnogo i za 9800XT :d ) pa ako ne zadovoljava onda idemo na dole :d . I svi detalji su uvek na max. sa 32bit paletom.

Stojcha je napisao(la):
Ufff... ko da sad sve nabraja 😀 . Ukratko sve sto ti padne na pamet od novijih i novih 3D igara.

Sve mora da mi radi perfektno u bar 1280x1024 bez AA sa 8xAF (pozeljno i bar 4xAA). Normalno prvo probam 1600x1200 (1920x1440 je mnogo i za 9800XT :d ) pa ako ne zadovoljava onda idemo na dole :d . I svi detalji su uvek na max. sa 32bit paletom.

E to se zove preterivanje 😀

ica je napisao(la):
Nije mi jasno zasto se porede ove dve kartice (5900SP i 9800pro) kada je razlika u ceni izmedju njih bar 100 evra? Ili ja imam neke stare cene...
Zasto?

Da si citao thread od pocetka, izvalio bi da je covek pitao da li da zameni svoj 5900 SP za Radeona 9800 Pro uz doplatu od 35€.
Eto zato.

Stojcha je napisao(la):

Svaka cast kad mozes da istrpis onaj bug kada se zgrade i bankine osvetljavaju (neko rece da je problem u overbrightingu, ali niko nije siguran o cemu se zapravo radi, jer se isto desava i sa prethodnim i sa najnovijim FW-ovima) tek kada im dobrano pridjes... ja sam se bas zbog NFS-a i ovog buga (dobro, de i zbog Colina4) odlucio za 9800, sto zelim i lephafti 😉

Nedjo je napisao(la):
Svaka cast kad mozes da istrpis onaj bug kada se zgrade i bankine osvetljavaju (neko rece da je problem u overbrightingu, ali niko nije siguran o cemu se zapravo radi, jer se isto desava i sa prethodnim i sa najnovijim FW-ovima) tek kada im dobrano pridjes... ja sam se bas zbog NFS-a i ovog buga (dobro, de i zbog Colina4) odlucio za 9800, sto zelim i lephafti 😉

Ma o kakvom osvetljavanju se to stalno prica?
Ja koristim detonatore 45.23, i posle patcha nemam bas nikakvih problema sa osvetljavanjem, kvalitetom slike ili nekakvim gubljenjem/pojavljivanjem textura(neko bese pomenuo).
Zapravo, patch mi je resio problem sa nenormalnim ubrzanjem u tunelima.
Setovanja: 1024x768, 32b, 4AA i 4AF.

Nazad
Vrh Dno