Šta je novo?

Dilema 2.1 vs 5.1

soni

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Planiram ovih dana da uzmem zvucnike, da zamenim moje 2.1 Creative SW320.
Mislio sam da uzmem Altec 621, pa videh CS21, pa..... na kraju odlucih da uzmem CREATIVE SoundWorks® MegaWorks® THX® 2.1 250D(300W), al ne lezi vraze cuh 5.1 kod prijatelja pa padoh u delimu.
Sta uzeti SoundWorks® MegaWorks® THX® 2.1 250D ili, ali ne znam koje 5.1, pretendujem na CREATIVE.
Zvucnici bi koristili uglavnom za muziku i filmove.
Pozdrav

soni je napisao(la):
...Zvucnici bi koristili uglavnom za muziku i filmove...
A čemu bi inače i služili..? :d
Pazari neke SoundWorks®... ;)

Prvo ne pomisljaj da uzmes nke zvucnike na koima nepise ALTEC LANSING jer su ostali amateri za zvucnike u odnosu na njih. 2.1 ili 5.1 odluci sam, ja ti savetujem altec lansing 5100 ja ih imam i do ti ti su

621 su najbolji 2.1 za cenu kostanja, preko toga ne vredi ici, 150-200€ je previse blizu ceni stereo pojacala i para zvucnika.

Ne preporucujem 5.1, retko kada se koristi i preferiram kvalitet iznad kvantiteta.
Pride je kompikovano razvlaciti kablove i postaviti zvucnike, a bez dobre postavke nista od kvalitetnoh 5.1 iskustva. Iz licnog iskustva znam da ni 5% kupaca ne uradi sve kako valja, ili priblizno, pa se kupovina 5.1 sistema svodi na "ma vazno da bije 6 zvucnika, glasno je, super".

Sasa je napisao(la):
621 su najbolji 2.1 za cenu kostanja, preko toga ne vredi ici, 150-200€ je previse blizu ceni stereo pojacala i para zvucnika.

Ne preporucujem 5.1, retko kada se koristi i preferiram kvalitet iznad kvantiteta.
Pride je kompikovano razvlaciti kablove i postaviti zvucnike, a bez dobre postavke nista od kvalitetnoh 5.1 iskustva. Iz licnog iskustva znam da ni 5% kupaca ne uradi sve kako valja, ili priblizno, pa se kupovina 5.1 sistema svodi na "ma vazno da bije 6 zvucnika, glasno je, super".

Danas sam "testirao" Altec 621 i odusevio se. Sto kazes 200eura je puno, a posto mi treba za sobu i ne treba jace. Odluka je pala na ipak 621.
Pozdrav

Iskreno bas me zanima za ciju sobu treba jace od 621 |>> moje komsije su sasvim zadovoljne, mislim oni 2 sprata iznad mene, sasvim dobro cuju kad ja odvrnem 621 u mojoj sobi |))
Ne ozbiljno, prica 5.1 protiv 2.1 je vec bila, i evo ja sam sa 5.1 presao na 2.1 (621) i uopste mi nije zao (i jedni i drugi su isto kostali). Naravno kvalitet je na strani al621, samim tim sto ih je manje... al 5.1 koji mogu da se uzmu za te iste pare su puno losiji, a ostale da ne pominjem...

Nazad
Vrh Dno