Šta je novo?

Diktafon

C-H-O-T-Y

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
319
Nisam bas siguran da li sam temu postavio na pravo mestu,ali nema veze.

Hteo bih da kupim poklon jednoj osobi koja se bavi novinarstvom.E sad ja sam razmiljao sta bi bilo najbolje i dosao sam do ideje da je najbolje uzeti neki diktafon.

Moja pitanja su: Gde se mogu naci diktafoni,koliko kostaju,koliko dugo moze da skini neki govor,kakva oprema ide za njih i baterija,kako se preslusava snimljeni tekst,koji su proizvodjaci itd.

Ne razumem se u ove stvari,ali valjda ti diktafoni idu kao i mp3 playeri,tj. koliko memorije-toliko snimljenog govora.Nadam se da ste me razumeli.

Koji model onda konkretno uzeti?

Pozz

Pa zar niko nema bas nikakvu informaciju o ovom uredjaju? Mislim,stvar je hitna,pa ono,ako neko ima nesto da kaze,neka napise...

pozz

ajd evo ja 😀

konkretan model: ni jedan! To je sve uzas, ti nazovi specijalizovani diktafoni. Ocajni mikrofoni koji kupe sve, ali uglavnom ono sto ne treba, PCM kompresija koja je jad i beda, i naravno kostaju previse. Nemam licna iskustva (ne posedujem hvala bogu, li sam probao koristiti) sa njima ali nekolko kolega koji su u Nemackoj kupili neke cini mi se Olympus i sony modele su se tako *****ali da su se sami sebi smejali, zamalo i ja da kupim ali hvala bogu uzmem kacigu i zavrsim sa kesom. Znaci jad i beda placena preko 100€, kao mogu da posluze za prvu pomoc ali prozdiru baterije i uglavnom ce glava da te boli nakon slusanja. U poredjenju sa MSI megastick-om koji ima ulaz za mikrofon jednostavno bivaju oduvani. Ako oces kvalitet zvuka najbolje ti da mu uzmes nek sony,aiwa... HiMD minidisc i spoljni mikrofon, ali ako ti je covek dobar prijatelj ne poklanjaj mu taj diktafon... kupi mu mp3 player 🙂

Poslednja izmena:
Znaci neki mp3 player,koji je kvalitetan i ima mogucnost snimanja glasa (cena nije problem,ali da je ipak normalna).

Koji?

Sta ga znam, konkretan model najbolje da ti preporuci neko ko je imao vise kontakta sa njima, mene konkretno zadovoljava jedan bas matori (7 godina) Pine mp3 player, drugar ima MSI stick koji ima korektan ugradjen mikrofon ali je on jos uzeo i neki mali usmereni. Koliko se secam ovaj novi MSI P610 (valjda je to oznaka) ima 3.5 bananicu za mikrofon... svi oni generalno lepo hvataju na nekoj udaljenosti oko pola metra.

Nemam pojma,nisam bas nesto zainteresovan za tako nesto.

Drugim recima,treba mi jedan mp3 player koji ce imati dovoljno memorije (da moze snimiti najmanje 15 minuta govora u odlicnom kvalitetu),da nije toliko skup,i da je lak za rukovanje.

to je to.

koji uredjaj konkretno? neki MSI?

iRiver ifp-890.Ima 256mb.Snima extra na 5-6 metara.Na toliko sam ja hvatao profesore kada su predavali.Zavisi naravno ko ima kakav glas ali generalno gledano je extra.Moze da snima oko 5 sati na kvalitetnom zapisu.Razmisli

Iskreno ne znam.Znam da sam se raspitivao ko ima dobar diktafon i svi su mi rekli da iriver odlicno snima.I stvarno hvata lepo i na vecim daljinama.Na odprilike 3-4m lepo hvata govor dok ovde svi spominju nekih 0.5 i 1m.Raspitaj se malo bolje.Ne znam sta da ti kazem.

Raspitujem se.

E sad,da li ovo sve ovako jednostavno: Prijatelj ukljuci mp3 player i prebaci da snima glas.Onda lepo sve to snimi (sto je neki lik pricao).Onda ode do kompa u firmi,utakne mp3 player u usb port,otvori fajl gde se nalazi snimljeni glas i preslisa ga.

Da li ovo bas sve ovako ili varira od uredjaja do uredjaja? Veoma mi je vazna jednostavnost rukovanja jer mi se prijatelj ne snalazi bas najbolje sa kompjuterima tj. nije bas neki ekspert.

pozz

Sve je koliko ja znam tako.U stvari tako je ako se mp3 plejer ponasa kao usb drajv.Ja sam na svom promenio verziju softvera tako da sada radi kao sto si ti opisao.Nista te ne nagovaram.Verujem da vecina tako radi.Mada neki idu sa prebacivanjem preko programa za taj uredjaj sto je meni komplikovano jer mi je ovako lakse kad odem kod prijatelja i sl.Necu valjda na svakom kompu da instaliram program da bih prebacivao...Ali ako je samo kuci onda je ok i takvo resenje.

Aha,znaci treba mi takav mp3 player.

Pazi,njemu treba da snimi neki govor,ode u redakciju i tamo preslisa snimak,i kasnije ga obrise.Kasnije ponovo sve to radi i tako u krug.

Cena solidnih MP3 pleyera se krece od 2000 din do 4000 din i to sa FM,a raspon memorije od 256 mb do 1 gb. 100% ce zavrsiti poso i naravno sve je to na usb. Tako da moze sve vrste failova da prenosi.

Nazad
Vrh Dno