Šta je novo?

Dijaspora shop

Iako je proslo dosta vremena od otvaranja teme, Dijaspora je Tehnomanijina. WinWin, Emmi, Dijaspora = Tehnomanija i Roaming Electronics.

Nije mi to bilo poznato, ali dobro je znati gde bi ih još trebalo izbegavati.

Iako je proslo dosta vremena od otvaranja teme, Dijaspora je Tehnomanijina. WinWin, Emmi, Dijaspora = Tehnomanija i Roaming Electronics.
Da, Tehnomanija ih je kupila, tako da je sve to sada isti đavo.

Tehnomanija je naravno , ali sam primetio kad je nesto na akciji prvo ide na dijaspora shop ta akcija , posle na tehnomaniji. Nekad i samo bude na dijaspora shop. Nekad su na dijaspori recimo i par hiljada laptopovi jeftinji.

Roaming Electronics i Tehnomanija u bilo kom ruhu, meni nisu opcija za razmatranje. To ne znaci da moji stavovi i moralne vrednosti bilo koga obavezuju.

Navescu jos samo da su Eponuda i Crafter, takodje deo Roaming-a.

Tehnomanija je naravno , ali sam primetio kad je nesto na akciji prvo ide na dijaspora shop ta akcija , posle na tehnomaniji. Nekad i samo bude na dijaspora shop. Nekad su na dijaspori recimo i par hiljada laptopovi jeftinji.
Na Dijaspora shop narucio ves masinu, koja je jeftinija nego na TM sajtu. Zvali me iz TM da se dogovorimo oko isporuke. :)

Porucena sudomasina pre 7 dana, pise rok isporuke 3-5 radnih dana, zvao pre 2 dana da proverim status porudzbine, nakon 10 minuta cekanja javlja se zena, kaze nije jos preuzeto ali stavicemo vas na prioritetnu dostavu. Zovem ponovo pre pola sata, opet cekanje, ovaj put me neljubazna zena iz korisnicke podrske obavestava da je porudzbina otkazana jer "verovatno nesto nije bilo u redu sa masinom" i nakon provere utvrdjuje da ipak ima jedna u magacinu i da moze da mi poruci tu [wtf] ali da se rok isporuke prolongira. Naravno, nikakvo obavestenje o otkazivanju porudzbine. Neka hvala, platicu skuplje ali me niko vise nece vozati za moj novac i moje vreme. Svaka preporuka za izbegavanje dijaspora shopa.

Porucena sudomasina pre 7 dana, pise rok isporuke 3-5 radnih dana, zvao pre 2 dana da proverim status porudzbine, nakon 10 minuta cekanja javlja se zena, kaze nije jos preuzeto ali stavicemo vas na prioritetnu dostavu. Zovem ponovo pre pola sata, opet cekanje, ovaj put me neljubazna zena iz korisnicke podrske obavestava da je porudzbina otkazana jer "verovatno nesto nije bilo u redu sa masinom" i nakon provere utvrdjuje da ipak ima jedna u magacinu i da moze da mi poruci tu [wtf] ali da se rok isporuke prolongira. Naravno, nikakvo obavestenje o otkazivanju porudzbine. Neka hvala, platicu skuplje ali me niko vise nece vozati za moj novac i moje vreme. Svaka preporuka za izbegavanje dijaspora shopa.
Ja sam kupovao kod njih dok nisu postali Tehnomanija i bilo je sve super. Sad sam opet porucio kod njih. Ispostovali su isporuku ali nisam dobio fiskalni racun niti garanciju.

Da li je moguce da ne izdaju fiskalni racun vec ti posalju nesto sto lici na predracun/profakturu?

Ako ima validan qr kod jeste fiskalni a ako nema, krše zakon i to treba prijaviti tržišnoj inspekciji

Ne postoji QR, PFR broj, PFR vreme.

Dobio sam samo Obrazac o odustajanju od ugovora na daljinu i Prava i obaveze kod kupca na daljinu. A od njih samo dokument koji kaze da je racun a na njemu ne stoje moji podaci vec se zovem Krajnji kupac a adresa je BB Beograd

Pre par meseci sam kupio preko Ananasa nesto i dobio sam generisan racun na kom pise sve sto pise na fiskalnom koji dobijes u prodavnici.

@Blues zovi ih na telefon, ja isto nisam dobio fiskalni, pisao mailove na koje nisu odgovarali, zvao ih i na telefon i na kraju su mi prvo poslali nešto što nije bio baš fiskalni iako su u dokumentu napisali "fiskalni račun) ali su istog dana poslali i link od poreske gde se vidi fiskalni pod "žurnal", sa sve qr kodom i slično.
Znači traži da ti pošalju link ka poreskoj za proveru računa, oblika https://suf.purs.gov.rs/v/?vl=A1JEN1NMODNWMzcy.... ili kao što su meni poslali kao tinyurl koji se pretvorio u purs.gov.rs, gde sam mogao da vidim fiskalni račun.

Na Dijaspora shop narucio ves masinu, koja je jeftinija nego na TM sajtu. Zvali me iz TM da se dogovorimo oko isporuke. :)
Upravo je stigla ves masina. Nista mi nisu dali od papira, koje sam tazio. Kuriri kazu da ce sve poslati na e mail.
@slavoljubf
mogu li ja preko tog linka normalno da odstampan fiskalni rc. i da se registrujem za produzenu garanciju?
Hvala.

Mozes, imaš i broj fiskalnog i vreme i qr kod.

Naleteo sam na neki Voxov TV kod njih najpovoljnije.

Da li da ulazim u tu avanturu sa njima?

Pozdrav,
da li kupovati laptop od njih koji kosta 140k din a razlika je tolika da na drugim shopovima kosta po 40-50k dinara vise,
kako da znam da je laptop ispravam i kakva su vasa iskustva i sto se tice garancije jel su pouzdani

Od Tehnomanije ni kobasicu.

a gde onda kupiti laptop ovde kod nas stvarno je uzas sto se tice kupovine tehnike jedino bc group ima pozitivne recenzije

Za "trenutno" stanje na nasem trzistu, krivi su upravo pomenuti, a sa njima (primarno) i drzava. Tako je vec dvadeset godina. U suprotnom bi "Komisija za zastitu konkurencije", zaista radila svoj posao.

Ja mogu jedino da prenesem svoje iskustvo u vezi sa Dijasporom. Jednom sam kupio kod njih, iako sam bio svestan situacije. U pitanju je gramofon od 25000 dinara. Od naručivanja, preko potvrde i same isporuke nije proteklo više od par dana, ali dolazi do problema jer je uređaj bio korišćen. Ne znam kako dolazi do toga da pošalju uređaj koga je neko vratio kao nov, ali su mi novac vratili za nekoliko dana. Morao sam naravno da platim duplu poštarinu i kupim na drugom mestu, jer nemaju mogućnost zamene uređaja, već morate da vratite o svom trošku i ponovo kupite kod njih. Ako iko želi da se upusti u avanturu i rizikuje, jer mu je cena dosta povoljnija, snimite video otvaranja kutije, fotografišite da biste lakše ostvarili povrat. Na forumu ima ljudi kojima se ovo dešavalo i sa drugim onlajn prodavnicama, meni je bio prvi put put da sam se opekao. Ali, moram da naglasim, novac su vratili za 4, 5 dana ako se ne varam.

Prodaju outlet robu ,otud i nize cene.
Kad bi napisali da je outlet cena bi morala biti jos niza.
Ovako pecaju...

Mora da postoji neka sestra prodavnice Tehnomanija-winwin , tu je dijaspora shop da uvale proidzvode sa falinkom da ne stoje po magacinima.

Naručio 1. januara ugradnu mikrotalasnu preko DijasporaShop-a, evo skoro 20 dana kasnije još nije stigla. Zvao Tehnomaniju pet puta, kažu čeka se CityExpress da preuzme, City se naravno ne javlja a po broju pošiljke koji sam dobio od Tehnomanije tj Dijaspore, piše da je roba na paketomatu 5-10 kilometara od mene. 😂 Istini za volju, sa Tehnomanijom sam do sada što se tiče dostave uglavnom prolazio kako treba.

Купио робу код њих (dijaspora.shop) у петак и данас (понедељак) већ испоручена.
АЛИ, никакав рачун нисам добио (нажалост тек сад сам прочитао ову тему и слична искуства других, иначе вероватно не бих узимао од њих).
Зовем их, каже тета не издаје се фискални рачун за онлајн продају, то је све фискализовано у ситему, а противзаконито је да ми издају дупликат. Питам како онда све друге онлајн продавнице издају, а она туц-муц. Тражим неки доказ о куповини, и као сад ће она да провери у систему. Кад у систему нема никаквих података ни о овој поруџбини ни о мени. Иако сам их пре пар дана исто звао и тада су ти подаци постојали. Каже питајте преко мејла све ово исто. Питао сам. Чекам одговор. Ако не добијем рачун (или линк ка пореској за проверу рачуна, о чему је писао @slavoljubf ), онда ћу да видим да им можда тржишна помогне да пронађу податке.

Obrati pažjnu da sam pisao
pisao mailove na koje nisu odgovarali
svakako ih zovi ponovo i insistiraj da ti pošalju link ka poreskoj gde imaš fiskalni u žurnal delu. Evo kako je to meni izgledalo u mailu koji sam dobio:
1737399057483.png
Otvaranje tog tiny urla dolazi do adrese oblika https://suf.purs.gov.rs/v....
I budi uporan, verujem da pominjanje inspekcije za grad Beograd, republičke inspekcije, kao i udruženja potrošača Efektiva mogu da doprinesu da brže dobiješ svoj fiskalni račun.
Ali svakako je neverovatno da ne šalju fiskalne račune uz robu, ne razumem zbog čega.

Ali svakako je neverovatno da ne šalju fiskalne račune uz robu, ne razumem zbog čega.
Да, баш чудно.
Иначе, ако знамарим ово са рачуном, ја сам баш био пријатно изненађен целокупном услугом: у петак ујутру поручио, већ око 2 ме звали и рекли "испорука у понедељак, достављачи ће се јавити сат времена раније", и ставрно данас се најавили раније и донели робу (додуше мало су каснили, али ништа страшно).. Заиста нисам имао замерки, док нисам схватио да нема рачуна.

Стигао рачун у мејлу (тачније 2 мејла): у једном обичан папир који су они назвали фискални рачун, а у другом линк до фискалног рачуна у пореској управи. Дакле потпуно исто као што је и @slavoljubf написао у једном од претходних постова.
Е сад, због чега ово нису одмах сами послали него мора човек да их јури, то је већ питање.

Nazad
Vrh Dno