Šta je novo?

Dijagnostika help

SeRPeNT

Slavan
Učlanjen(a)
17.10.2005
Poena
320
Elem konfa je sleceda:
Barton 2500+
asus a7v333
2x256ddr (1. na 333, 2. na 400) na 333
gf4 mx440 i ati 9600 (nisam siguran da li je XT il Pro)
maxtor 40gb (one slim varijante)
Frontier "400W" :D
------------------------
Desava mi se sledece, kad sam sklopio komp sa starim napajanjem (neki kinez) probam da butujem razne verzije linuxa i nekada se zakuca pri podizanju sa live-a a nekada ne.
Instaliram windows sp3 sa graf mx440 sve kao radi. Probam glupu igricu "osveta besnog pileta" i desi se da ponekad igrica zasecka. Pomislim ja mozda je napajanje, kupim "kvalitetni" frontier, ubacim, kad ono isto (cak i malo gore). Probam OCCT posle 1h cpu na 60c radi norm, testiram mem sa memtestom, mem ok posle 2 passa (mozda malo al kao ajde).
Uzmem drugu grafiku 9600, stavim drivere, upalim tu igricu pocne da se tiltuje slika (samo delovi gde se nesto desava - pile kad se pomera, ali je bckgnd stabilan) i posle 10 - 15 sec zablokira ceo komp, ugasi se monitor. Ne uradi reboot vec samo zaglavi i ne raguje na tast. Kada ga rebootujem sve izgleda normalno...
Prosto sam u nedoumici, jeste da je kinez napajanje al to je konfa od pre dosta ... sve temp su normalne ...
Any advice ?

Da li si izvršio podešavanje BIOS-a?
Par saveta vezanih za Via+Ati - čuveni fastwrite, obavetno off/diasbled sem kod nekih modela 9600 kartica kada zahteva on; proveri, mada u osnovi i nema veze sa tim, da li je busmaster on/enabled

Ajd uzdravlje

Da li si izvršio podešavanje BIOS-a?
Par saveta vezanih za Via+Ati - čuveni fastwrite, obavetno off/diasbled sem kod nekih modela 9600 kartica kada zahteva on; proveri, mada u osnovi i nema veze sa tim, da li je busmaster on/enabled

Ajd uzdravlje

Da li znash mozda kod kojih mdoela 9600 treba fw-on ili gde to da pogledam ?

Koliko se sećam samo kod nekih serija Radeon 9600pro kartica FW je on, probaj metodom probe i greške...

Evo sta sam primetio, prvo ova graf nije radeon 9600 vec radeon moblity 9600 (msi rx9600)...
Kada je ona u kompu nakon duzeg vremena u idle-u pojavljuju se neki artiakti na desktopu... i mrezna je bila "unplluged" i ako je bila ukljucena ... mislim da je napajanje, mada vratio ja ponovo mx440 i sada kao sve radi normalno ...
nemam pojma, probacu sa jos jednom graf u pon. ako ne sljaka probacu da pozajmim od nekog napajanje da vidim da li me ono zeza.
Thx

Evo sta sam primetio, prvo ova graf nije radeon 9600 vec radeon moblity 9600 (msi rx9600)...
Kada je ona u kompu nakon duzeg vremena u idle-u pojavljuju se neki artiakti na desktopu... i mrezna je bila "unplluged" i ako je bila ukljucena ... mislim da je napajanje, mada vratio ja ponovo mx440 i sada kao sve radi normalno ...
nemam pojma, probacu sa jos jednom graf u pon. ako ne sljaka probacu da pozajmim od nekog napajanje da vidim da li me ono zeza.
Thx

Koliko se sećam mobility radeon ide sa malko drugačijim driverima. Na www.ati.com izabereš drivere, pa grupa mobility pa onda skineš. Glavni sistem je da im je ostalo poviše mobility čipova koje su tako uvalili.
Mobility radi na nešto nižem clock-u pa postoji mogućnost da ga klasičan driver, ako prođe overclockuje.
Dodatno pitanje za zbunjivanje - koja ti je voltaža AGP-a?

Zaboravih da uradim update posta, inace bilo je napajanje ... zamenio sam za isto i sada radi super, ladno sam dobio novo pokvareno napjanje ... lol kinezi

Nazad
Vrh Dno