Šta je novo?

Dignem od 133 na 166, HDD u PIO-Mode

Real

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2003
Poena
601
cao momci.
kao prvo racunar

XP1700+
ASUS a7v333Raid
256MB
40GB hd (master i sa operating system)
60gb hd (igice i ostalo)

drzao sam prozessor na 11 x 133 i digao sam na 11 x 166

prozesor stime radi normalno stabilno.
ali HDD mi je otisao iz UDMA 5 u PIO Mode.
i sad kad povratim na 133MHz jos uvjek je u PIO mode.
nevrijedi isto izbrisati controller pa da ga windows na novo prepozna.

imali ko jos neku ideju

Nisi napisao koji ti je operativni sistem , ali pretpostavljam da je xp ili 2000
a nenapisa ni na kojem ti je kontroleru hdd pretpostavljam da koristis onaj sa South Bridza
e sad mogao bi probati da prebacis na pio only restartujes , pa onda na dma if available i opet restartujes u slucaju da i to ne proradi mogao bi us pomoc nekog programa (mislim da bi sandra pomogla) pogledas na koliko ti je pci magistrala jer mi sve ukazuje na to da ti je prevelika pci magistrala skinula taj dma mod ako ti i to ne pomogne ti javi .

hmm system je XP

hdd mi je na primary controleru i sama je kao Master.

ali smijesno je da sa starim prozesorom nije bilo nikakvih problema (XP 1800 ali Palomino)

to sta si ti predlozio je dobro ali nazalost nije pomoglo.

neznam vise sta da radim, vec 5 dana cackam i skoro sve zivo sam probao

U svakom slucaju win xp prebacuje na pio u slucaju da je pronasao vise od 6 gresaka ako ti ono prvo nije pomoglo aninstaliraj primari ide chanel i retsartuj racunar
posle restarta win ce naci uredjaj i ukolko vise nema nikakvih gresaka trebalo bi da ti prosljaka dma

cheers

hehe to znam, ali nazalost to ne radi,
ali sad sam barem pronasao da nije bitno sta visi na primary portu uvjek ga baci u PIO mode.

mislim da je moguce da mi je pukla maticna. posto sa starim procesorom sve radi a sa novim isto, samo sto nece primary port.

bas cu sad da provjerim kako je kad je na 133 MHz, kad je ova druga HDD na primary

jesi li probao da stavis disk na slave?
e da posle onog aninstaliranja ide chanela na prvom restartu ce ti opet biti na pio modu e tad treba da ga podesis na use dma if avialble i resetujes

jesam i to

ali kako sad vidim opet mi je na DMA 5 ali sam vratio na 133MHz.

to sa magistralom nisam provjerio.

a kako to vidim? u Sandri???

edit: a zasto samp primary, i ne isto secondary ?

Pa u sisoft sandri odes na mainboard information i tu bi trebao da ti ispise pci bus speed treba da bude 33 default ako je veci oce da pravi problem
I znaci sad ti sljaka OK

ja pise i 33
i na 166 pise 33
ali ja hocu na 166 a ne na 133 :)

zato sam uzeo TBred B JIUCB:D

Onda ti definitivno pci nije problem nebih da te razocaram ali izgleda taj tvoj procesor overklokovan pravi problem dali si probao da ga dignes nesto vise od toga mislim vise od 11x166 ako uspes samo malo preko toga onda ti verovatno on pravi problem obicno ide maximalno koliko uspes da podignes pa vratis za jedno deset posto da bi bilo stabilno probaj da mu podignes voltazu pa javi kolko si uspeo preko

hmmm to sam i ja mislio :p

ali nevjerujem da je do toga. posto kad stavim na 8 x 166 ili 9 x 166 isto ****** se desava :(

za veceras mi nista vise nepada na pamet :hump:
jutro je pametnije od veceri (vele neki)

cheers

i sta je jos cudno, moja ISDN centrala je preko USB prikljucena, a ponekad ispadnu telefoni, pa da moram ugasiti racunar???

ja mislim MB mi je crko

Probaj da stavis SP1 za XP. Meni se slicno desavalo sa CD-ROM-om, naime posle nekog vremena prebacio sa ne PIO i nikako nisam mogao da ga vratim. Samo je reinstall pomagao.

reinsall cega, CDROM-a ili winxp.

SP1 je vec odavno stavljen :p ;)

PCI magistrala ti je sigurno problem. A da bi XP to vratio u UDMA mod treba ga malo izmajmunisati. Ako moze, butuj sa slave-a, a ako ni to ne pomazhe Ghost, pa na drugi HD itd...

Ne znam gde u Registry-ju to mozhe da se namesti nazad u UDMA.

PCI preko 40 MHz uglavnom pravi probleme na vecini HD-a.

da to znamali pci registrala bi trebala da radi samo sa 33MHz u tome je fazon :)

posto od 150MHz FSB-a moj MB automatski dijeli sa 1:5

Nazad
Vrh Dno