Šta je novo?

Digitalni na 5.1?

koch

Slavan
Učlanjen(a)
16.01.2009
Poena
301
Imam Philips DVD player DVP 5980. Player poseduje stereo činč i digitalni izlaz za zvučnike. Imam i Genius SW-HF 5.1 5000W Beech Wood zvučnike koji i imaju u sebi dekoder koji kada se spoji preko stereo ulaza daje zvuk na svim zvučnicima. Zvučnici imaju 5.1 činč ulaz, 3 stereo činč ulaza i devetopinski DIN ulaz.
Postoji li ikakav adapter kojim bih mogao da spojim digitalni zvučni izlaz na dvd-u sa zvučnicima da imam 5.1 zvuk?

Tebi treba decoder, jer dig out salje encodovani signal koji treba desifrovati u 5.1 format. Genius jedino moze sa stereo izvora da napravi lazni 5.1 tj na ostale zvucnike da posalje malo od levog i desnog kanala.

Znaš li gde se decoder može nabaviti i koja mu je cena?

Bilo je vec prica o tome da ext decodera vise nema. Bilo ih je na pocetku DVD ere ali sada se vise ne prodaju. najjeftinije slicno resenje je Panasonic AVR oko 6k din, samo za njega ti trebaju posebni zvucnici.

U tom slučaju mi se najpraktičnije rešenje čini da utopim ove zvučnike i uzmem neke sa digitalnim ulazom jer sam DVD player uzeo nedavno.
Hvala u svakom slučaju.

Bilo je vec prica o tome da ext decodera vise nema. Bilo ih je na pocetku DVD ere ali sada se vise ne prodaju. najjeftinije slicno resenje je Panasonic AVR oko 6k din, samo za njega ti trebaju posebni zvucnici.

Da li sem onih Z-5500 postoje jos neki jeftiniji sistemi koji imaju dekoder?

Pitanje je i ako postoje, kog su kvaliteta.

Pitanje je i ako postoje, kog su kvaliteta.

Znaci jos neznamo koji su modeli u igri sem ovog skupog Z-5500.

Inace sve kablove do 20 m sam nasao na adresi www.tehnotronik.co.yu/default.asp?P=4 i moram da kazem da su im cene pristojne!

Nazad
Vrh Dno