Šta je novo?

Digitalni kanali pomocu sobne antene (Philips) i tv Vox

asix

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2009
Poena
309
Imam ovaj tv:
http://www.winwin.rs/televizor-tv-3...6x768-hd-ready-hdmi-usb-t2-tuner-6787320.html
s obzirom da trenutno ne zelim tv kanale preko kabla, jer skoro i da ne gledam tv, ali bih ipak zeleo da imam bar neki kanal pred spavanje, kupih ovu antenu
http://www.winwin.rs/antena-sobna-tv-fm-philips-sdv5120-12-sobna-digitalna-36-db-4755414.html

Uhvatio mi je 23 digitalnih kanala koji su zakljucani (kanale iz mts Antena tv paketa) i 5 radiostanica koje su takodje zakljucane, a nigde onih besplatnih, rts1, rts2, pink, b92, prva, happy isl.

Da li je problem u TV, anteni, ili ja nesto dobro ne pretrazujem?

Hvala!

Evo da javim da sam pomocu ove antene uspeo da uhvatim (pomeranjem antene), pored 23 kanala koja se placaju, jos 13 kanala koji su besplatni, ntv, belami, katv, tvle i jos 9, ali ne uspevam da uhvatim rts1, rts2, pink, prvu, b92.

Ja sam skoro kod drugarice nameštao kanale i bila je identična situacija kao kod tebe.

Pomeranjem antene za po 45 stepeni sam našao i te "bolje" kanale (rts, B92, prva...), ali su se onda izgubili. Posle sam pomerao za 22,5 stepeni i opet ih našao, da bi oni posle par dana počeli da šušte i zamrzavaju se.
Lokacija je kod palate pravde, a pravac antene je ka hramu Svetog Save (negde od prilike na 45 stepeni u odnosu na Sarajevski počevši od Mostarske petlje).

Poenta je da nađeš gde ima najviše kanala, tj najjači signal, a gde je najslabiji (i okreneš što dalje od njega), a onda da blokiraš taj deo koji ometa. Ja sam to uradio pomoću aluminijumske folije. Okrenuo antenu na 180 stepeni od najgoreg signala i iza antene stavio foliju. Od tada ima svih kanala :)

Antena na kojoj sam ja radio je malo drugačija, ima tanjir a pozadi ima još dva kraka na izvlačenje, ali je svuda princip isti.
Pozitivne efekte imaš preko folije praveći tanjire i štapova koje vezuješ za antenu u različitim oblicima, pozicijama i smerovima, i pomoću šerpi (verovao ili ne) tako što stavljaš antenu na/u šerpu.
Pre jedno 8 godina sam isto radio u Beogradu u centru i ne bi verovao kako mi je izgledao TV na kojoj je antena :)
Ali je efekat neosporiv.
Takođe probaj i da promeniš poziciju antene, nekad i to pomogne. Kod drugarice je pola metra napred bez ikakvih folija davalo rezultate, ali je zbog stvari u stanu bilo ne izvodljivo tako držati.

Nazad
Vrh Dno