Šta je novo?

Digitalni fotoaparat do 400 eura

Veliki Strumf

Cenjen
Učlanjen(a)
15.11.2012
Poena
155
Ćao drugari

Zadnji digitalac koji sam kupio je obično smeće koje čak i ružno izgleda pa ni za ukras ne može da posluži 😀

Za nov aparat bi dao 200-300 ako treba i 400 evrića ali da radi ko zmaj.
Neke od stvari koje su mi bitne je da slike slikane u kući i u uslovima slabijeg osvetljenja budu dobre, da ima odlican auto mod pošto se u podešavanja ne razumem a nešto ne verujem ni da ću pokušavati da razumem i da ima kvalitetan full HD snimak (valjda ne tražim previše).
najvise su mi se svideli Sony aparati konkretno:

Sony Cyber-shot DSC-HX20V
Sony Cyber-shot DSC-HX9V

Ako neko ima neki predlog ideju ili savet ja sam spreman da saslušam.

Mislim da je cena Canon S100 negde oko 330 evra, čini mi se. A vredi da se razmisli i o Canon G12, košta negde oko 400 evra ili možda malko više.

Ako zaista hoćeš kvalitet Canon G12 je odlično rešenje, kakav crni Sony kakve gluposti. Ti Sony aparati koje si naveo nemaju ni približan kvalitet slike kao S100 ili G12 digitalci.

S100 je dosta dobar aparat i pravi kvalitetne fotografije, ali problem kod njega je premala veličina i to što nema grip, jednostavno dosta loše leži u ruci i kao igračka je. S druge strane, Canon G12 je fantastičan, probao sam ga u radnjama više puta i svaki put ostao impresioniran.

Hvala na dosadasnjim preporukama prošetaću popodne do grada da vidim jel ima neko Canon Powershot S100 čisto da ga uzmem u ruke da vidim kakav je osećaj ako nema u ponedeljak idem do Beograda pa ću ga tamo potražiti.
Nego, imam 2 pitanja.
Ovde na forumu sam u par tema video da se spominje i hvali "mađar" Andor a nisam uspeo da nadjem nikakav kontakt pa ako može neko da mi pošalje kontakt
Takođe sam ovde saznao i za sajt photographyblog a tamo je Sony Cyber-shot DSC-HX20V dobio iste i bolje ocene nego Canon Powershot S100 jel to uopšte merodavno. Tekst nisam čitao jer na engleskom najbolje čitam brojeve 😀

Mani se Sony-ja...mislim da je ovim dovoljno rečeno. Sony ima dobre aparate tek u skupljim kategorijama, u kompakt svetu Nikon i Canon ga razbijaju na sitne delove, pogotovo Canon.

Znam da nije tema, samo da napomenem da ako gledaš Canon S100 proveri kako ti leži u ruci i kako si njime zadovoljan. Moj prvi utisak je bio katastrofalan, pošto imam veće prste i jednostavno mi je odgovaraju komande niti njegova premala veličina. Šta vredi što pravi relativno kvalitetne fotke kad ima tako očajan izgled i držanje...to je aparat za ŽENE, po meni.

Vidi da OBAVEZNO probaš i Canon G12, veruj mi da ćeš da se oduševiš ! To je prava stvar na duže vreme, plus ima podršku za eksterni mikrofon i eksterni blic i još neke dodatke koji mogu da se naknadno kupe za njega.

Kosta, pa ne mozda da staje u zadnji dzep farmerki i da bude zgodan. To su dve razlicite klase.

Pa da, ali to su neka moja razmišljanja, jednostavno ima i boljih rešenja. U tom slučaju bolje je ići na Panasonic TZ25 ili TZ30 a za manje pare. Panasonic TZ serija kompakt aparata je takođe dosta dobra.

Pa nisu to neke velike muke, moraš sam da znaš šta na kraju tebi najviše odgovara. Ali Sony svakako ne uzimaj uopšte u razmatranje.

Dakle, dok ne isprobaš Canon S100 ili S110 (izašao na tržište skoro i još nije baš jeftin) nećeš znati da li ti odgovara ili ne.

Meni lično se više svideo taj Panasonic TZ25 i TZ30, ponajviše zbog većeg zuma i malo bolje mi leži u ruci. Naravno, kvalitet fotografije je na strani Canon-a S100, to ne sporim ! E sad, Canon G12 je zaista malko veći po dimenzijama ali je zato i puno napredniji po mogućnostima.

Treba da razlučiš nakon što probaš sve ove modele.

Ako ces mali aparat (dzepni) Canon Ixus 135 ili sl... jefiniji je duplo a radi ok i nosices ga sa sobom jer je mali.. druga opcija je da dodas jos 200eur pa kupi Samsung Galaxy S3 🙂

Ako ces veci aparat stvarno razmisli da li ces ga vuci sa sobom... Najgori su prosumer-i posto su ni veliki ni mali 🙂
Nije "pravi" aparat a opet nije bas ni mali... Tako da ja vise volim da nosim Canon ili S3 sa sobom za everyday a kad hocu bas nesto da slikam nosim Nikon DSLR...
Ali iskren da budem sve vise slikam sa S3 tako da mi i Canon i Nikon sve vise sakupljaju prasinu....

Pa jeftin i mali već imam ali pravi katastrofa loše snimke.
Nemam naviku da aparat teglim svaki dan sa sobom ma koliko on mali bio, kao što si rekao za te neke snimke tu je telefon. Ali kad idemo na odmor, izlet, neka dečija priredba ili jednostavno nam dodje da idemo da prošetamo i da se malo slikamo ne znači mi ništa veličina fotoaparata samo kvalitet slika i snimka. Mini dv kamericu imam ali i njeno vreme je prošlo zato bi kupio nešto 2u1 fotoaparat koji snima u full HD kvalitetu ipak je lakše nositi i brinuti o jednoju stvari nego o dve.
Ne interesuju me DSLR aparati i naknadna kupovina opreme osim torbice i još jedne baterije.
Šetao sam juče po gradu i ništa osim najjeftinijih aparata nemaju na stanju, te skuplje rade po porudzbini.
Nego u ponedeljak idem u Beograd pa bi mi puno značilo ako možete da mi pustite poruku u koju radnju da svratim gde ima malo veći izbor kvalitetnijih aparata ja sam već napravio spisak radnji koje sam našao na internetu ali ko zna možda mi je neka promakla.

U Beogradu ja sam, pre godinu i po dana, video da u tržnom centru "Ušće" ComTrade ima veoma solidan izbor aparata za pogledati, e sad to je bilo u aprilu-maju 2011. godine. Dakle, preporuka je svakako da odeš do ovog tržnog centra i da pronađeš sve radnje tehnike koje se mogu pronaći, verujem da se, u međuvremenu, puno toga novog otvorilo.

Takođe, uži centar Beograda ima dosta foto šopova.

Po onome kako si opisao tvoje potrebe, deluje kao da si potpuno zreo za Canon G12, pošto si i sam rekao da ti veličina ne predstavlja problem već ti je bitan kvalitet snimka. Samsung EX1 je isto tako odličan aparat ali ga nema u Srbiji, već to preko Andora ide, iz Mađarske.

Ako ikako možeš da pronađeš, takođe je odličan i Nikon P7000 i Nikon P7100. Olympus XZ-1 je takođe na listi kvalitetnih aparata.

Ako ti treba veći zum, logičan izbor je Canon SX240 HS.

@ driver

Lepo sam rekao da lepo leži u ruci i da je ostavio dobar utisak na mene, a takođe sam rekao da je kvalitet fotografije na strani Canon S100.

Ovde na forumu sam u par tema video da se spominje i hvali "mađar" Andor a nisam uspeo da nadjem nikakav kontakt pa ako može neko da mi pošalje kontakt
Idi na sajt kupujem prodajem, i tamo potrazi oglase sa fotoopremom, onaj koji pise da ga kontaktiramo na mail "andor.xxxxxx@gmail" to je on. Ne znam napamet, a mrzi me da googlam sa mobilnog....

Pa jeftin i mali već imam ali pravi katastrofa loše snimke.
Nemam naviku da aparat teglim svaki dan sa sobom ma koliko on mali bio, kao što si rekao za te neke snimke tu je telefon. Ali kad idemo na odmor, izlet, neka dečija priredba ili jednostavno nam dodje da idemo da prošetamo i da se malo slikamo ne znači mi ništa veličina fotoaparata samo kvalitet slika i snimka. Mini dv kamericu imam ali i njeno vreme je prošlo zato bi kupio nešto 2u1 fotoaparat koji snima u full HD kvalitetu ipak je lakše nositi i brinuti o jednoju stvari nego o dve.
Ne interesuju me DSLR aparati i naknadna kupovina opreme osim torbice i još jedne baterije.
Šetao sam juče po gradu i ništa osim najjeftinijih aparata nemaju na stanju, te skuplje rade po porudzbini.
Nego u ponedeljak idem u Beograd pa bi mi puno značilo ako možete da mi pustite poruku u koju radnju da svratim gde ima malo veći izbor kvalitetnijih aparata ja sam već napravio spisak radnji koje sam našao na internetu ali ko zna možda mi je neka promakla.

I tebi savet da zoves Andora i pitas ga za sve sto ti treba; prilicno ces jeftinije proci, imas normalno garanciju, a moze i na kucu da ti stigne 😉

edit: sad vidim da si vec pitao za istog, verovatno si ga onda vec i kontaktirao! :wave:

Poslednja izmena:
Drugari još jedno pitanje i neću više. Naručio sam Sony RX100 i trebao bi da mi stigne do petka subote najkasnije medjutim meni za subotu popodne treba fotoaparat klinke imaju priredbu pa da ih malo slikam/snimam, gledam ove njegove specifikacije i nije mi baš najjasnije koju memorijsku karticu da naručim pa ako može pomoć. Predpostavljam da svaka od ovih ima malo drugačiji oblik i da mi uz većinu treba adapter ali koja je ta jedna koja može u njega?
I ako neko zna sta mu znači ovo Recording Media i Recording Media II
Recording
Recording Media Memory Stick™ Duo / Memory Stick PRO Duo™ / Memory Stick PRO Duo™ (high speed) / Memory Stick PRO HG Duo™ / Memory Stick Micro* / Memory Stick Micro (mark 2)*
Recording Media II SD Memory Card / SDHC Memory Card / SDXC Memory Card / microSD Memory Card* / microSDHC Memory Card*

Drugari još jedno pitanje i neću više. Naručio sam Sony RX100 i trebao bi da mi stigne do petka subote najkasnije medjutim meni za subotu popodne treba fotoaparat klinke imaju priredbu pa da ih malo slikam/snimam, gledam ove njegove specifikacije i nije mi baš najjasnije koju memorijsku karticu da naručim pa ako može pomoć. Predpostavljam da svaka od ovih ima malo drugačiji oblik i da mi uz većinu treba adapter ali koja je ta jedna koja može u njega?
I ako neko zna sta mu znači ovo Recording Media i Recording Media II
Recording
Recording Media Memory Stick™ Duo / Memory Stick PRO Duo™ / Memory Stick PRO Duo™ (high speed) / Memory Stick PRO HG Duo™ / Memory Stick Micro* / Memory Stick Micro (mark 2)*
Recording Media II SD Memory Card / SDHC Memory Card / SDXC Memory Card / microSD Memory Card* / microSDHC Memory Card*

Pa kao sto i sam bukvalan prevod sa engleskog znaci - medij za snimanje!
Aparat moze da koristi Memory Stick ili SD (u svim verzijama, pozeljno najbrze) kartice!

Pa na tome sto si izguglao sam video da problem imaju odredjeni serijski brojevi. Jel si i to proverio?

Da,apsolutno i ja mislim isto. Verovatno je do određene serije, proveri samo serijske brojeve jer obično onda svi iz te serije bi trebalo da imaju isti nedostatak. Doduše ne znam kako se gleda koja je serija i po čemu su serijski brojevi iz iste serije slični, to treba detaljno proveriti.

Svakako da ne treba ništa rizikovati, kad je već prijavljen značajan broj polu-ispravnih aparata...

Hvala svima na odgovorima 🙂
Inace, bio sam do radnje i serijski broj Canona S100 u radnji pocinje sa 49XXXXX, ali me je opet malo strah zato sto se drugima desavalo da nose aparat na popravku po nekoliko puta. Kao da je kilavo napravljen taj mehanizam.
Inace, imam Canon A80 kome je nakon 7 godina riknuo senzor koji je fabricki bio los. Senzor je besplatno zamenjen van garantnog roka i evo aparat funkcionise vec deset godina.

Hmmm, pa vidi potraži informacije na foto forumima, inostranim naravno. Krenuo si od dpreview foruma, vidi i ostale. Preporuka je da otvoriš negde na ovim forumima temu i da pitaš ljude, neko će valjda znati da ti odgovori.

Strah je itekako opravdan, niko ne želi da dobije polu-ispravan ili čak neispravan aparat, i još da više puta nosi na popravku.

Jesi li razmišljao da odustaneš od S100 i da gledaš neki drugi model ? Iz iste kategorije, naravno.

Nazad
Vrh Dno