Šta je novo?

Digitalna TV: predlozi, sugestije i pitanja

Ja sam podneo zahtev za raskid ugovora posto mi u avgustu izlazi ugovorna obaveza pa cemo da vidimo sta ce da bude dalje. Cekam da se jave akviziteri Sbb.

Ja sam podneo zahtev za raskid ugovora posto mi u avgustu izlazi ugovorna obaveza pa cemo da vidimo sta ce da bude dalje. Cekam da se jave akviziteri Sbb.
Ja sam akvizitera SBB našao na Fejsbuku. Sve obavili preko poruka. Navodno je od prekjuče ponuda za nove korisnike 6 meseci 50%.

Што не значи да, глобално гледано, није реч о обмани великог броја корисника.
Pa samo sve nas koji smo vec korisnici. Nije ovde rec o obmani, nego o losoj poslovnoj politici, koja kod mene recimo bas ostavlja gorak ukus, i svakako ce biti kaznjena, kad dodje vreme..i za kablovsku i za mobilnu telefoniju gde imam usluge. Iz principa necu da dam +1000 dinara za kablovsku televiziju pa ne znam sta da mi ponude.

Orion pripejd 1900 dinara + 50 posto popusta što imam sve Arene i N1 dok ne naprave aplikaciju za Hisense ovako ostaje
Dodatak sutra gase staru web aplikaciju za banku u mejlu napisali da gomila stvari neće odmah raditi, odavno nisam video nesposobniju kompanju posle promene vlasnika

Samo da prenesem svoje iskustvo, citajuci ovu temu nekoliko dana u nazad osetio sam potrebu da napisem nesto.

Presao u YEttel u Februaru sa SBBa, i dobio 50% na jaci paket po ceni slabijeg (M na L, jelte).
Posle ove papazjanije, odlucio da se prebacim na ovaj premium, jer, za cenu 300 din vise, mahom zbog ovih arena, za 1999 din - ja zadovoljan,
Sta cemo da radimo kad istekne ugovor to ce da vidimo, ima vremena.
Ako neko oce da pokrene prebacaj, samo sam na Yettel app poslao zahtev juce, danas me pozvao neko i zavrsili smo preko maila za 2 minuta.

Dal sam se zeznuo, vreme ce pokazati (ko je Ivana Sirena).

A otkud to da će Arena sadržaj preseliti na te nove premium kanale? Je l' to pretpostavka ili?

Mislim Arena Premium 1 je kec valjda sa razlogom, bilo bi glupo da sele njen sadržaj na 5... Gde ćeš centarfora na gol.
Већ је пребацила, до сада су све квалификације за ЛШ биле на једном од њихових 13 доступних канала које су у понуди, од јуче су биле утакмице на каналима који нису у понуди. По мени то је у складу са чланом 131. ЗЕК "битно мењају услови под којима је уговор закључен, на начин који није у корист крајњег корисника, а нарочито у погледу спецификације услуга и услова за коришћење услуга", јер по спецификацији услуга је тај садржај био доступан и мења се у погледу услова јер сада је услов за коришћење садржаја који сам до сада гледао прелазак на скупљи пакет који за мене као корисника није у корист.

Na instagramu sam video njihove odgovore u stilu dosad smo bili najpovoljniji a sad kad smo uveli kosmicki brod i cene su kosmicke.

Polako da se oporavimo od nove neponovljive ponude kanala. Previse je iznenadjenja.

Navodno za Yettel novi ugovor, tj. aneks za skuplji paket ne menja ugovornu obavezu.
Ostalo mi je još nekoliko meseci ugovorne obaveze pa sam prešao na jači paket 29.7. Praktično sam im testirao sistem jer sam bio prvi takav u poslovnici. Mogu da potvrdim da se ne menja ugovorna obaveza. Pazite samo ako neko ima fiksni telefon (ako ima takvih) i ne želi da mu se promeni broj prilikom prelaska na nove pakete to mora da napomene u poslovnici, ne može da se uradi online. Novi paketi ne obuhvataju fiksni telefon, to je sad "tarifni dodatak".

Proći će i ova ugovorna obaveza i ne vidim šta će me zadržati u Yettel-u. Po trenutnoj ponudi ja ću biti novi korisnik A1. Od SBB sam otišao kad su izgubili premijer ligu. U odnosu na mts ovde mi je prednost bila wifi box, a zbog A4P i A5P nemam nameru da plaćam skuplji paket.

Orion pripejd 1900 dinara + 50 posto popusta što imam sve Arene i N1 dok ne naprave aplikaciju za Hisense ovako ostaje
Dodatak sutra gase staru web aplikaciju za banku u mejlu napisali da gomila stvari neće odmah raditi, odavno nisam video nesposobniju kompanju posle promene vlasnika
Može da bude dok ih ne akvizira Telekom (mislim na orion). Što će uskoro da bude.

Већ је пребацила, до сада су све квалификације за ЛШ биле на једном од њихових 13 доступних канала које су у понуди, од јуче су биле утакмице на каналима који нису у понуди. По мени то је у складу са чланом 131. ЗЕК "битно мењају услови под којима је уговор закључен, на начин који није у корист крајњег корисника, а нарочито у погледу спецификације услуга и услова за коришћење услуга", јер по спецификацији услуга је тај садржај био доступан и мења се у погледу услова јер сада је услов за коришћење садржаја који сам до сада гледао прелазак на скупљи пакет који за мене као корисника није у корист.
Ne ide to tako. U ovom slučaju član 131. ZEK se ne može primenjivati. Po specifikaciji usluga ti imaš sve TV kanale kao i do sada, a to što Vlasnik Arena kanala prebacuje sadržaj sa jednog Arena kanala na drugi Arena kanal je odluka vlasnika Arena kanala a ne Yettela. Ti ugovor imaš potpisan sa Yettelom, a ne sa Arena kanalima. Yettel ne može da utiče na kojem Arena kanalu će biti koji sportski sadržaj, to se sad računa kao viša sila, a to, koliko mi se čini i piše i u ugovoru i opštim uslovima pružanja usluga.
Problem će mnogi videti i u situaciji ako sav tenis pređe na Arena Tenis.....
Ne znam da li je ista situacija i na SBB-u. Mislim na situaciju da stari korisnici imaju stare pakete u kojima nema novih Arena kanala, a ako hoće da gledaju nove Arena kanale moraju da pređu na nove pakete i da li su ti novi paketi skuplji od starih, ako su im cene iste, na SBB, to je onda povoljnija situacija za stare SBB korisnike nego li situacija za stare Yettel korisnike.... (Novi Arena kanali Arena Premijum 4 i 5, Arena Tenis i Arena Adneralin)

Evo primera radi prenose tenis danas i večeras samo na ova dva nova kanala ASP 5 i Arena tenis...pored toliko kanala. A SK uredno prenosi čak na 6-7 kanala tenis i to na čak 3 sa srpskim komentatorima. Doduše, taj SK ili šta je ostalo od njega i nema mnogo toga da prenosi ali opet nije opravdanje za AS da prenosi na samo dva kanala i to na onima koje za sada imaju samo MTS korisnici. Nema dalje.

Malo prelistah i SBB temu, i tamo slična zavrzlama, ko hoće nove Arena kanale izvolite pređite na nove pakete......
To je sad takoreći novosmišljena fora, sa novim paketima, za prikupljanje više para od korisnika, a da korisnici ne mogu da se pozovu na član 131. ZOK-a i raskinu UO bez penala. Sve mi se čini da je to dogovoreno.

Uopšteno. Nekada, davno, je bilo hoćete ktv (kablovsku) izvolite ugovor i uživajte u TV kanalima, pa su smislili foru evo Vam neka povoljnost, potpišite na 24 meseca, da bi što više korisnika vezali 2 godine za sebe. Mada mi se čini da u početku ponude 24m nije bilo nikakvih povoljnosti, to su čini mi se morali da uvedu kasnije (konkurencija bila nekad takoreći velika). Pa su onda počeli sa čestim povećanjima cena, mada bilo je povećanja i ranije.... Pa poskupljuje svima, pa se bunili korisnici sa UO, pa ovako pa onako, samo da narod da više para. Doduše bilo je i poboljšanja kvaliteta, količine TV kanala, pa uvođenje interneta, pa povećanje brzine interneta, pa duo pa trio paketa pa da tako nazovem i kvadro paketa..... Pa onda se u nekom trenutku pojavi čuveni ZEK koji je dao opciju da korisnici mogu bez penala da raskinu UO ukoliko dođe do određenih promena.... Pa su provajderi, neki poskupljivali samo novim korisnicima, ne i onima sa UO, pa su počeli da poskupljuju svima, pa ko ne prigovori u roku od 30 dana od obaveštenja, prihvata novu cenu...... Pa su smislili foru sa "poboljšanjima" pružanja usluge u novim paketima, a stari se ukidaju i svi prisilno prelaze na nove pakete, pa kod nekih provajdera ne prelaze prisilno, već ostaju na starim paketima..... I sad ovo novo sa prebacivanjem sadržaja pojedinih TV kanala na nove TV kanale, istog vlasnika, ali ko hoće da gleda toj isti sadržaj mora da pređe na nove pakete usluga, jer ti novi TV kanali se nalaze samo u novim TV paketima.... Sve u cilju daj više para, a sad ne možemo da se pozovemo na član131. ZEK-a i raskinemo UO bez penala jer kablovski operater nije kriv što je vlasnik određenih TV kanala odlučio da određeni TV sadržaj prebaci na novi TV kanal. Po mom mišljenju ovo je mesecima ranije dogovarano.... Smisliće oni i nove fore kako da onemoguće raskidanje UO bez penala.

Ne bi me čudilo da im je sledeći korak, da sve korisnike, kako SBB tako i Yettel, kada im istekne postojeća UO, prisilno migriraju na nove pakete jer stari paketi više nisu u ponudi. A tu je i odmah veća cena....... Ali kad istekne UO možemo da pređemo kod drugog provajdera, ali onaj jedan mesec, koliko mora ranije da se najavi raskid Ugovora će da gledaju da naplate po novom cenovniku. Ko zna da najavi na vreme to će možda da izbegne, ko ne zna moraće i taj mesec da plati, ili ako se smiluju da plati onoliko dana koliko bude koristio novi paket.......

Što se tiče potpunog izjednačavanja ponude kod SBB-a i Yettel-a, ( Cinestar, Voyo, SkyShowtime, pojedini TV kanali, HRT1 i 2, i dr......) to će još da pričeka jer to nisu besplatne usluge, a SBB i Yettel su dve odvojene firme. Jeste da imaju "istog" vlasnika ali su dve odvojene firme, i svaka mora da potpiše ugovor o distribuciji ili redistribuciji određenih TV prava, korišćenju aplikacija i dr... A sve to nije besplatno. Zbog toga mislim da još neko vreme nećemo imati potpuno izjednačenu ponudu. Tako da im ostaje da za neko vreme opet urade istu ovu igrariju sa novim paketima u kojima recimo na Yettel-u ubace Cinestar i HRT1 i 2 i možda još koji kanal i naravno nova cena, i opet ista priča stari korisnici stari paketi, ko hoće nove kanale potpisuj novi aneks, pređi na novi paket i plaćaj više.... A možda to urade iz više puta, da bi više puta poskupeli, kako bi u nekoj krajnjoj distanci možda i potpuno izjednačili ponudu.....

Sve je to odavno smišljeno, samo nije još bilo stiglo do nas. Ko zna šta je novo već smišljeno, negde se isprobava, a tek će doći do nas...... Sve u svemu, "njima" više para.....

A sećam se, nekada davno, imao sam samo 3 TV programa, bez interneta (nije takoreći još bio izmišljen), bez mobilnog telefona (nije još bio izmišljen).... i ništa mi nije falilo..... Što je veći izbor, to je veća zavrzlama.....

Izvinite na ovako dugačkom postu.........

Ja sam bio danas do poslovnice da vidim šta je meni kao starom korisniku sa "Sve" paketom činiti. Kaže čovek ako hoću nov paket mora sve da se razveže, novi ugovori i cena oko 3500 viša. A postoji i ta neka priča da rade na tome da nama sa "sve" paketima ubace kanale bez nadoknade,ne zna se još kad. U svakom slučaju, rešio sam da zbog te lud zbunjenog situacije batalim sve za sada. Ugovor ističe za 10 meseci pa ću videti tada, ovo kako je sad ni oni ne mogu da se pohvataju

Poslednja izmena:
Cuveni 3. kanal i sve zivo od sporta za dz.
RTS 2, rane dvehiljadite, oćeš Premijer Ligu subotom- može
Oćeš Špance nedeljom- ma može, eno ga BK na četvorci
Oćeš Italijane- ma naravno bajo, evo ga Pink na petici
Ah, lepo vreme tinejdžerskih dana sa raznovrsnom ponudom na tv. Kad se samo setim naučnog programa na RTS i serijskog/filmskog na Pinku, dođe mi da zaplačem u šta se sve ovo pretvorilo

Kako su oni nama doskočili možda postoji i pravni loophole kako i mi njima da doskočimo - detalji su u:

Ako se ispostavi da ZEK eksplicitno ne izuzima promenu specifikacije usluge usled više sile, možemo svi da se pozovemo na to da smo stupili u ugovorni odnos zbog kanala AJBalkans.

Kako su oni nama doskočili možda postoji i pravni loophole kako i mi njima da doskočimo - detalji su u:

Ako se ispostavi da ZEK eksplicitno ne izuzima promenu specifikacije usluge usled više sile, možemo svi da se pozovemo na to da smo stupili u ugovorni odnos zbog kanala AJBalkans.
Нисам правник - али ти имаш са провајдером уговор и тај уговор помиње дејство више силе - бар мој са Јетелом помиње.

Закон о обилигационим односима такође дозвољава такву одредницу...

Али опет кажем, нисам правник - не могу да тврдим.

У сваком случају, мени се чини да ћемо проћи ко са стриминг сервисима... Све исцепкано и све се доплаћује код сваког...

Zna li se kada će se završiti prelazak na novu aplikaciju, obzirom da još nije meni stigao update.

Pa realno ko to moze da zna. I dalje je ocigledno da je daleko manji broj onih koji nisu dobili nego onih koji jesu. Sve sto ovi novi vlasnici rade je prilicno smesno na softverskom planu, i na tv app, i na bank app za banku, samo mobilna ima ok softver ali to su ocigledno nasledili od Telenora, zato i radi. Jedino sto uspesno rade je da dizu cene i gledaju kako da pune dzakove parama uz suplje price - "uskoro".

Jeste li dobili anketu da popunjavate ovih dana na temu digitalne TV od Y?

Nazad
Vrh Dno