Šta je novo?

Digitalna satelitska

nemanjas je napisao(la):
Opa. Ja uglavnom trosim sat internet, tako da nisam ni znao da moze softverski da se dektiptuju programi. Onda je to moja greska, dobitaj jeste 3 puta. A bogami ce da kupim jedan za kuci. Samo jos da mi kazes sta mi od softvera treba da nateram Hauppage da dekriptuje.

Na
http://members.home.nl/happysat/DVB-SAT-Software.htm
naci ces sve sto ti treba. Postoji dosta programa te namjene od kojih su poznatiji:
- Multidec
- DVB-Control
- ProgDVB
- WatchTVpro
Za preporuku je ProgDVB (pokupi full verziju), ruski program koji mislim da je bez premca (poceo sam sa Multidec-om ali je sporiji i komplikovaniji), a o njemu (manual) imas na http://www.progdvb.com.

Kljuceve koje ces povremeno trebati da pokupis imas na http://www.happyuc3.net.tc/

Koji je provajder za SAT Internet, kakve su cijeni i utisci...

merlin je napisao(la):
Kopernik ili Technikus 4in1 (300€)

Tvoj predlog je bio Echostar 2600 od 450€...
Istina je da ima jeftinijih rjesenja ali koja vjerovatno nisu za preporuku.
Navedi sta si sve jos "morao" da dokupis uz 2600 i koliko te je to jos kostalo. Kako "punis" kartice? Imas programator ili zavisis od dobavljaca, ili imas season interfejs ili neko drugo rjesenje?

Hteo sam da kažem da ima i jeftinijih rešenja od Echostara 2600. Sve vise se pojavljuju risiveri sa ugradjenim Magic modulom
Pored risivera imam pokretnu antenu 1.2m. Pored integrisanog Viaccess modula imam i Seca i Alphacript i naravno programator za kartice.
Sve to me je svojevremeno dosta kostalo antena, motor i šta sve već ide za montažu spolja sa montažom 220DM, risiver 880DEM i moduli po 200DEM kartice po 20DEM i programator 100DEM sve ukupno 1660DEM
To je sve bilo pre godinu dana kada su risiveri bili dosta skuplji i bilo malo 4in1 ili 6in1 modula.
Kada se gleda iz perspektive ove nase rasprave to je sve preskupo ali onda je bila ta cena. I sada bi se odlučio za kupovinu ovog risivera jer je stvarno odličan. Softver je vrhunski urađen sa 8 favorites lista. Risiver ima odlične ulaze i izlaze (digialni izlaz). Pozicioner je priča za sebe, precizan. Mnogi se odluče za nepokretni sistem pa se posle kaju i prepravljaju. Reći će da sve što valja se nalazi na Astri i Hotbirdu ali greše, možda je nakada i bilo tako ali je sad situacija obrnuta, pogotovo kako su krenuli novi sistemi skremblovanja. Na siriusu su Ticket kanali koji imaju trenutno najbolje filmove tu je i TV1000. Ko prati sport na Nilesatu ide NBA na raznim feedovima se mogu naci mnoge utakmice i jos mnogo toga.
Mislim da je DVB-S kartica odlična stvar ko sebi nemože da priušti risiver kao što je odlična GeForce2 ako nemožeš da kupiš Radeon9700.

Interesuje me kakve su mogućnosti da se na krticu poveže pozicioner i kako je rešeno pitanje zvuka da li ima sopstveni izlaz ili preko zvučne karte, da li se uz karticu dobija i daljinski, kako joj je urađen softver da li ima sve kao i klasični risiveri (izbor tona, titlova, programiranje snimanja, dolbi digital...).
Kad smo već kod tih kartica da pitam da li se nešto promenilo po pitanju interneta svojevremeno kada su se pojavile kartice to je bio poprilično skup sport.

NBM je napisao(la):
Koji je provajder za SAT Internet, kakve su cijeni i utisci...

Italijani. NetSystems.
Za razliku od EOLa, ovde dobijes VPN vezu, tako da moze da se radi p2p, medjutim to je uglavno kriminalno sporo. Klasican http/ftp download radi oko 50-100k po racunaru.

Cene variraju, moze da se plati mesecno tad je nesto oko 80e, ili godisnje, tad je 500e.

merlin je napisao(la):
Interesuje me kakve su mogućnosti da se na krticu poveže pozicioner i kako je rešeno pitanje zvuka da li ima sopstveni izlaz ili preko zvučne karte, da li se uz karticu dobija i daljinski, kako joj je urađen softver da li ima sve kao i klasični risiveri (izbor tona, titlova, programiranje snimanja, dolbi digital...).

Verzija DVB-s kartice koju imam (1.3 malo starija) ima sledece:
- F-tip LNB ulaz
- Cinc(RCA) CVBS izlaz
- Stereo jack 3.5 mm analogni audio izlaz
- Exsterni slot za dekodersku karticu
- Interni analogni audio ulaz/izlaz
- Digitalni (S/PDIF) audio izlaz (opcija)
Sto se tice pozicionera mislim da je moguce ali ne mogu da tvrdim jer ne znam sta je neophodno...kao i da podrzava samo DiSEqC 1.0.
Daljinski dolazi uz novije verzije a ja sam ga dobio uz CI(2x).
Sta ima klasicni risiver ne znam ali softver ima mogucnost programiranog snimanja (racunar upaljen), AC3, izbor tona, a za titl ne znam....

deki30 je napisao(la):
.... ja imam Samsung 9500 , sa softverom 100MultiCas. Pre sam imao Humax 5400, a pre toga Nokia 9800.

Sa ovim softverom / ili varijantom 118/ na dva slota moze se gledati bilo koji od 4 sistema kodiranja/ Seca, Viaccess, Nagravision, Conax/.

Postoji jos jedna varijanta,a to je preko season-interface-a, da se gleda 5in1 preko Conax-a. Znaci, pored ovih moze se gledati Irdeto i Betacrypt. Blize informacije oko emulatora imate na yahoo -ovoj grupi lunux_sat. Mislim da je cena oko 350E OK, dok moj prijatelj koji prodaje opremu ima cenu od 340E. Dosta sam radio i radim sa Samsungom, pa pitajte, ako Vas nesto zanima...

Pozdrav

deki30

Deki koja je cena tog Samsunga, da li si zadovoljan?

Vrh Dno